Πως να καθαρίσετε τον χώρο σας με φασκόμηλο | Τελετουργία

13
33796

Ο καθαρισμός του σπιτιού σας με φασκόμηλο μπορεί να είναι θεραπευτικός και συγχρόνως ευεργετικός για όλους όσους ζουν εκεί, είτε μετακομίζετε σε ένα νέο σπίτι είτε απλά επιθυμείτε να απομακρύνετε την αρνητική ενέργεια.

 

ηχρήση του αναδυόμενου καπνού για καθαρισμό είναι μια πολύ παλιά παράδοση που χρησιμοποιείται από πολλούς πολιτισμούς σε όλο τον κόσμο όπως στην Αίγυπτο, Ινδία, Ρώμη, Ελλάδα και σε πολλούς άλλους. Το κάψιμο λευκού φασκόμηλου αποτελεί την πιο γνωστή πρακτική εξαγνισμού των Σαμάνων.

Η θεωρία πίσω από την πρακτική είναι ότι ο καπνός προσεγγίζει την αρνητική ενέργεια, συνδέεται μαζί της και καθώς εξαφανίζεται παίρνει μαζί του και την αρνητική ενέργεια. Πιστεύεται ότι η “κακή” ενέργεια απελευθερώνεται στη συνέχεια σε μια άλλη διάσταση για να αλλάξει και να μεταμορφωθεί σε κάτι πιο θετικό.

Στις σαμανικές πρακτικές, ο καπνός από φασκόμηλο πιστεύεται ότι απαλλάσσει από τα “κακά” πνεύματα, τις αρνητικές σκέψεις και τα αρνητικά συναισθήματα και μπορεί να κρατήσει μακριά τις αρνητικές ενέργειες. Το φασκόμηλο μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για να καθαρίσει τις αύρες, τα αυτοκίνητα, τον χώρο εργασίας σας, τα ρούχα, τα κοσμήματα και τους κρυστάλλους.

Η τελετουργία:
 • Βεβαιωθείτε ότι ο χώρος που καθαρίζετε είναι καλά αεριζόμενος. Κρατήστε όλες τις πόρτες των δωματίων στο σπίτι ανοιχτές, ακόμα και τα παράθυρα.
 • Καθαρίστε και τακτοποιήστε το χώρο που θέλετε να εξαγνίσετε. Η  ακαταστασία εμποδίζει τη ροή θετικής ενέργειας και δίνει στις αρνητικές ενέργειες μέρη για να κρυφτούν.
 • Ορίστε την πρόθεσή σας: αυτό είναι το πιο σημαντικό κομμάτι. Δημιουργήστε ένα μάντρα ανάλογα με το τι επιθυμείτε να πετύχετε, για παράδειγμα “γεμίζω αυτό το σπίτι με φως, αγάπη και θετική ενέργεια, και μόνο αυτό που έχει αυτή τη δόνηση είναι ευπρόσδεκτο σε αυτόν εδώ τον χώρο”.
 • Πάρτε το ματσάκι ή τα ματσάκια σας από φασκόμηλο και ανάψτε την άκρη τους, μόλις ανάψει η φλόγα σβήστε την απαλά και επιτρέψτε στον καπνό να αναδυθεί. Κρατήστε το μπολ κάτω από το φασκόμηλο για να πέσει η στάχτη μέσα. Βεβαιωθείτε ότι το μπολ δεν είναι πλαστικό!
 • Όταν εξαγνίζετε ανθρώπους, κάντε το πρώτα τον εαυτό σας και στη συνέχεια στους άλλους μετακινώντας τον καπνό γύρω από το περίγραμμα του σώματος.
 • Εάν καθαρίζετε ένα σπίτι ξεκινάτε περπατώντας από την άκρη του κάθε δωματίου, βεβαιώνοντας ότι έχετε περάσει από όλες τις γωνίες. Συνεχίστε να λέτε το μάντρα σας.
 • Αφού έχετε ευλογήσει κάθε δωμάτιο ή τον εαυτό σας, τοποθετήστε την άκρη του φασκόμηλου σε λίγο νερό για να σταματήσετε τον καπνό.
 • Αν το φασκόμηλο σας έχει τελειώσει, θάψτε το υπόλειμμα στον κήπο ή σε μια γλάστρα. Εάν υπάρχει στάχτη στο μπολ σας, ξεπλύντε στον νιπτήρα.
 • Μπορείτε να ολοκληρώσετε την τελετουργία σας με μερικά αναμμένα ρεσώ- συνήθως λευκά- για φως, αγάπη και διαύγεια μαζί με αρωματικά στικ.

Ο καθαρισμός με φασκόμηλο πάντα αφήνει στο σπίτι μια αίσθηση ηρεμίας και γαλήνης, δοκιμάστε το και δείτε αν κάνει τη διαφορά στον χώρο σας.

 

Newsletter εγγραφή

 

Άντζελα Κρητικού

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

13 Σχόλια

 1. […] 1.) Τοποθετήστε όλα τα συστατικά σας μπροστά σας. Ξεκινήστε με τον καθαρισμό της αύρας σας, στη συνέχεια των συστατικών σας και τέλος με τον χώρο γύρω σας. (Μάθετε περισσότερα: Πως να καθαρίσετε τον χώρο σας με φασκόμηλο | Τελετουργ…) […]

 2. […] 1) Ξεκινήστε με τον καθαρισμό της αύρας σας και μετά με το χώρο σας. Για συγκεκριμένες οδηγίες σχετικά με τον τρόπο καθαρισμού διαβάστε Πως να καθαρίσετε τον χώρο σας με φασκόμηλο | Τελετουργ… . […]

 3. […] 1) Ξεκινήστε με τον εξαγνισμό της αύρας και του χώρου σας με το φασκόμηλο, χρησιμοποιώντας το παρακάτω μάντρα. Για πιο συγκεκριμένες οδηγίες σχετικά με το πώς να εξαγνίσετε με φασκόμηλο, διαβάστε αυτό Πως να καθαρίσετε τον χώρο σας με φασκόμηλο | Τελετουργ…. […]

 4. […] 1.) Ανάψτε τα ρεσώ σας και τοποθετήστε τα σε μια ευθεία γραμμή λίγα εκατοστά μακριά μπροστά σας. Μετά ξεκινήστε τον καθαρισμό στην αύρα και στο χώρο σας. Ξεκινήστε πρώτα με την αύρα σας και στη συνέχεια μετακινηθείτε στο χώρο σας. Για συγκεκριμένες πληροφορίες σχετικά με τον καθαρισμό, διαβάστε αυτό Πως να καθαρίσετε τον χώρο σας με φασκόμηλο | Τελετουργ… […]

 5. […] 1.) Ξεκινήστε με τον καθαρισμό της αύρας και του χώρου σας. Για συγκεκριμένες οδηγίες σχετικά με το πώς να καθαρίσετε, διαβάστε αυτό Πως να καθαρίσετε τον χώρο σας με φασκόμηλο | Τελετουργ… […]

 6. […] 2.) Ξεκινήστε με τον καθαρισμό της αύρας, του χώρου σας και των τελετουργικών συστατικών χρησιμοποιώντας το φασκόμηλο ή το αρωματικό στικ. Για πιο λεπτομερείς οδηγίες σχετικά με το πώς να εξαγνίζετε, διαβάστε εδώ. […]

Σχολιάστε

No apps configured. Please contact your administrator.
Αφήστε το σχόλιό σας !
Γράψτε το όνομά σας