Πως πραγματοποιείται ο ελαιοχρωματισμός στον εσωτερικό χώρο;

Οι ελαιοχρωματισμοί αποτελούν το πιο σύνηθες και οικονομικό τρόπο για ανανέωση του χώρου σας. Δεν είναι λίγοι εκείνοι που για λόγους οικονομίας σκέφτονται να αναλάβουν μόνοι τους το βάψιμο σπιτιού χωρίς τη βοήθεια κάποιου επαγγελματία. Ωστόσο, το βασικό συστατικό της επιτυχίας στην περίπτωση αυτή είναι η εμπειρία.

Το βάψιμο ενός χώρου μπορεί να γίνει σε πολύ μικρότερο χρονικό διάστημα αλλά και με μεγαλύτερη επιτυχία, αν γίνει από κάποιον επαγγελματία ελαιοχρωματιστή. Παράδειγμα που απαιτεί ιδιαίτερη εμπειρία στο βάψιμο είναι η εφαρμογή τεχνοτροπιών, κατά την οποία είναι σχεδόν απαραίτητη η βοήθεια κάποιου επαγγελματία.

Ποια είναι η τιμή για το βάψιμο σπιτιού;

Η τιμή στους ελαιοχρωματισμούς εξαρτάται σημαντικά από τα τετραγωνικά του σπιτιού. Αν σκέφτεστε να βάψετε το σπίτι σας, ενδεικτικά οι τιμές είναι:

●     Βάψιμο δωματίου 15 τ.μ. από 50€

●     Βάψιμο σπιτιού 80 τ.μ. από 80€

Ποιοι παράγοντες επηρεάζουν την τιμή για το βάψιμο;

Σκέφτεστε πόσο μπορεί να στοιχίσει το βάψιμο του σπιτιού σας; Οι τιμές για ελαιοχρωματισμό όπως θα είδατε και προηγουμένως εξαρτώνται από ορισμένους παράγοντες οι οποίοι είναι:

Τετραγωνικά Μέτρα

Η επιφάνεια του χώρου που θέλετε να βάψετε αποτελεί και το βασικό παράγοντα προσδιορισμού της τιμής. Συνήθως, η τιμή ανά τετραγωνικό που δίνουν οι επαγγελματίες είναι 3€ – 5€. Σε περίπτωση που αφορά αρκετά μικρή επιφάνεια η τιμή καθορίζεται συνήθως με βάση το ημερομίσθιο δηλαδή 40€ – 60€.

Κατάσταση τοίχων

Ανάλογα με τη κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι τοίχοι πριν το βάψιμο, εξαρτάται και η δουλειά του ελαιοχρωματιστή προκειμένου να τους φέρει στη σωστή κατάσταση. Αν οι τοίχοι σας βρίσκονται σε καλή κατάσταση τότε χρειάζεται απλό φρεσκάρισμα. Σε αντίθετη περίπτωση, θα χρειαστούν στοκαρίσματα και τριψίματα για τη σωστή εφαρμογή της μπογιάς. Έτσι, η τιμή αυξάνεται καθώς ο τεχνικός πρέπει να κάνει ορισμένα μερεμέτια.

Τιμή υλικών

Στην αγορά θα βρείτε μεγάλη ποικιλία χρωμάτων από τα οποία μπορείτε να επιλέξετε. Εκτός από τις διαφορετικές αποχρώσεις, μπορείτε να επιλέξετε και ως προς τη ποιότητα των υλικών αλλά και τις ιδιότητες τους.

Μπορείτε να βρείτε οικολογικά και υποαλλεργικά χρώματα με βάση τις ανάγκες του χώρου αλλά και όσων μένουν σε αυτό. Επιπλέον, μπορείτε να ζητήσετε από τον επαγγελματία να σας προμηθεύσει με τα κατάλληλα υλικά, σε αρκετά οικονομικές τιμές.

Εφαρμογή τεχνοτροπιών

Οι τεχνοτροπίες γίνονται κατά κύριο λόγο σε μικρές επιφάνειες και προσδίδουν μια ξεχωριστή αισθητική στο χώρο. Συνήθως οι επαγγελματίες ελαιοχρωματιστές αναλαμβάνουν να κάνουν πλήθος τεχνοτροπιών.

Πώς γίνεται η προετοιμασία των τοίχων για το βάψιμο;

Συχνά, οι τοίχοι έχουν ρωγμές και τρύπες οι οποίες πρέπει να στοκαριστούν για να λειανθεί η επιφάνεια ώστε να γίνει σωστή εφαρμογή της μπογιάς. Στη συνέχεια, ακολουθεί το σπατουλάρισμα των τοίχων ώστε να δημιουργηθεί πεδίο προστασίας του τοίχου από τις ρωγμές. Στο τέλος ο τοίχος περνιέται με αστάρι, ώστε να ενισχυθεί η μόνωση των τοίχων.

Ποιο είναι το πρώτο βήμα στο βάψιμο σπιτιού;

Εάν έχετε αποφασίσει να αναλάβετε το βάψιμο σπιτιού σε μερικά σημεία μόνοι σας  το πρώτο βήμα είναι να αραιώσετε τη μπογιά σε έναν μεγάλο κουβά. Μετά πρέπει να βάψετε με πινέλα τις μικρές επιφάνειες όπως τις γωνίες και τα σοβατεπιά. Καλό είναι στα σημεία αυτά να τοποθετήσετε ταινία ώστε να μη σας ξεφύγει η μπογιά.

Στη συνέχεια, μπορείτε να βάψετε τις μεγάλες επιφάνειες με το ρολό. Το σωστό είναι να βάφετε με κινήσεις από κάτω προς τα πάνω, χωρίς να σηκώνετε το ρολό από τον τοίχο. Μετά το τέλος της διαδικασίας μη ξεχάσετε να πλύνετε τα πινέλα και τα υπόλοιπα υλικά.

Γιατί να εμπιστευτώ το myConstructor για τον ελαιοχρωματισμό;

Στην πλατφόρμα του myconstructor.gr μπορείτε να βρείτε αξιολογημένους ελαιοχρωματιστές με μεγάλη εμπειρία σε βάψιμο αλλά και εφαρμογή τεχνοτροπιών. Οι επαγγελματίες συνεργάτες μας μπορούν να σας δώσουν τις καλύτερες συμβουλές και να σας εγγυηθούν για το άψογο αποτέλεσμα και την ανανέωση του χώρου σας.

 

Newsletter εγγραφή

 

Όμορφη Ζωή Άρθρα

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Σχολιάστε

Για να καταχωρήσετε το σχόλιο σας, συνδεθείτε με...Αφήστε το σχόλιό σας !
Γράψτε το όνομά σας