Ο καύσωνας κάνει ασφυκτικές τις μέρες μας και δύσκολες τις νύχτες μας. Πως όμως μπορείτε να κοιμηθείτε τη νύχτα όταν ο υδράργυρος έχει χτυπήσει κόκκινο;

 

Ηιδανική θερμοκρασία ύπνου τη νύχτα κυμαίνεται από 16 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Η θερμοκρασία πάνω από 24 βαθμούς προκαλεί αδυναμία, ενώ δεν θα μπορέσετε να κοιμηθείτε εύκολα σε ένα πολύ δροσερό δωμάτιο θερμοκρασίας γύρω στους 12 βαθμούς Κελσίου.

Αυτό αναφέρεται στην ιστοσελίδα The Sleep Council, όπου και υπάρχουν μερικές σημαντικές συμβουλές για το πώς να κοιμηθείτε δροσερά ακόμα και σε συνθήκες μεγάλης ζέστης.

Πριν ξαπλώσετε στο κρεβάτι

Κρατήστε τις κουρτίνες του σπιτιού σας κλειστές τις ώρες της απουσίας σας στη δουλειά.

Να προσέχετε τι τρώτε και τι πίνετε πριν κοιμηθείτε. Αποφύγετε το αλκοόλ και την καφεΐνη, καθώς επίσης και τα βαριά γεύματα.

Ανάψτε τον ανεμιστήρα ή δημιουργήστε κρύο ρεύμα αέρα, αφήνοντας ανοιχτά τα παράθυρα για να δημιουργηθεί δροσερή ατμόσφαιρα.

Κάντε ένα κρύο ντους πριν τον ύπνο, ώστε να αποκτήσετε δροσερή θερμοκρασία σώματος.

Κατά τη διάρκεια του ύπνου

Αφήστε στην άκρη τα σεντόνια και τα διακοσμητικά κουβερλί και ξαπλώστε χωρίς τίποτα πάνω στο σώμα σας.

Φορέστε βαμβακερές πυτζάμες ή απολύτως τίποτα

Δεν λένε τυχαία «κρύο καιρός για δύο». Το καλοκαίρι λοιπόν ισχύει τα αντίθετο, «πιο καλή η μοναξιά» σίγουρα στον ύπνο!

Στη μέση της νύχτας

Έχετε εύκαιρη μια παγοκύστη ή μια βρεγμένη πετσέτα κι αν αισθανθείτε ότι ζεσταίνεστε υπερβολικά πιέστε την πάνω στα σημεία των καρδιακών παλμών σας.

Τοποθετήστε ένα ποτήρι ή ένα μπουκάλι νερό στο κομοδίνο για να πίνετε όποτε νιώθετε την ανάγκη κατά τη διάρκεια του ύπνου σας.

Πηγή: huffingtonpost.co.uk

 

Newsletter εγγραφή

 

Όμορφη Ζωή Άρθρα

Στην Όμορφη Ζωή είμαστε αφιερωμένοι με πάθος στο σκοπό να ενημερώνουμε τους ανθρώπους για τους δρόμους που υπάρχουν για να βελτιώσουντην ζωή τους.
Στόχος μας να αποτελεί την πρώτη επιλογή για κάθε αναγνώστη που θέλει να διανύσει το ταξίδι της ζωής του όμορφα και με θετικό τρόπο.
Αν θέλεις κι εσύ να συμμετέχεις στην ομάδα μας, σαν αρθρογράφος ή συνεργάτης, στείλε μας μήνυμα στο georgia@omorfizoi.gr
Όμορφη Ζωή Άρθρα

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Ζώντας σαν ξωτικό

Σχολιάστε

Αφήστε το σχόλιό σας !
Γράψτε το όνομά σας