Του Μάνου Ισχάκη

Ποιος δεν έχει βιώσει συγκρούσεις στην σχέση του;

Είτε μια γυναίκα με τον άντρα της, είτε ένας άντρας με την γυναίκα του.. Είτε με τα παιδιά του, με τους συνεργάτες, τους υφιστάμενους, τους προϊστάμενους κ.ο.

Ποιος δεν έχει νιώσει συγκρούσεις μέσα του;

Ποιος δεν θα ήθελε να λύσει αυτές τις συγκρούσεις;

Εάν είσαι ένας από αυτούς τότε είσαι στο κατάλληλο σημείο. Γιατί σήμερα θα δούμε πώς μπορείς να διαχειριστείς αλλά και να λύσεις όλες σου τις συγκρούσεις.

Όλοι οι άνθρωποι στην καθημερινότητα, ξεκινάμε την μέρα μας θέλοντας κάτι. Στην πορεία όμως κάτι συμβαίνει. Συναντούμε εμπόδια. Ένα από τα εμπόδια είναι η διαφορετική άποψη ενός ανθρώπου. Θέλω λοιπόν εγώ κάτι και έχω από το ένα μέρος τον σύντροφο μου ο οποίος έχει μία άλλη γνώμη. Και τι κάνει ένα ζευγάρι; Αρχίζει να τσακώνεται.. Τσακώνεται, τσακώνεται, τσακώνεται, τσακώνεται… Και στο τέλος της ημέρας… χωρίζει. Ή ζούνε μαζί αλλά την ίδια στιγμή είναι μόνοι.

Αξίζει; Όχι.

Γιατί όλοι οι άνθρωποι όταν ξεκινάμε μια σχέση ξεκινάμε με τα καλύτερα…

Ξεκινάμε έχοντας ένα όνειρο, έχοντας ένα όραμα.. Φανταζόμαστε τον εαυτό μας μέσα σε αυτή την σχέση, να περπατάμε, να γελάμε, να διασκεδάζουμε, να ζούμε, να απολαμβάνουμε, να δημιουργούμε, αλλά… δεν συμβαίνει. Γιατί;

Ο λόγος που δεν συμβαίνει είναι γιατί αρχίζουν μικρές συγκρούσεις. Συγκρούσεις που δεν δίνουμε νόημα, δεν δίνουμε αξία, δεν δίνουμε σημασία στην αρχή και αυτές χτίζονται, χτίζονται, χτίζονται… Και πρόσεξε, κάθε επόμενη σύγκρουση περιλαμβάνει και την προηγούμενη [είτε συνειδητά, είτε ασυνείδητα], με αποτέλεσμα οι τσακωμοί να είναι όλο και πιο έντονοι..

Τι μπορούμε να κάνουμε λοιπόν για να μπορούμε να λύνουμε αυτές τις συγκρούσεις και να μπορούμε να απολαμβάνουμε αυτή την σχέση; Να υπάρχει ενότητα, να υπάρχει αρμονία, να υπάρχει ομάδα;

Γιατί αν δεν υπάρχει ομάδα τότε διαίρει και βασίλευε λένε κάποιοι. Τι σημαίνει αυτό;

Σημαίνει ότι θα διαιρεθείτε και θα δυστυχήσετε. Και δεν σας αξίζει και το ξέρεις.

Είμαι σίγουρος πως το ξέρεις.

Πάμε λοιπόν να δούμε την λύση.

Το #1 βήμα για να λύσεις τις συγκρούσεις με τον άνθρωπο σου είναι να λύσεις τις συγκρούσεις που έχεις εσύ πρώτα μέσα σου. Γιατί ο άνθρωπος σου, σου δίνει την ευκαιρία να δεις τι υπάρχει μέσα σου. Πρώτα λοιπόν πήγαινε να βρεις τις συγκρούσεις που υπάρχουν μέσα σου και λύσε τες εσύ.

Να είσαι ξεκάθαρος ως προς το πού θέλεις να πας.

Το #2 βήμα είναι να πας ένα βήμα πίσω από την σύγκρουση και να δεις την πρόθεση αυτής. Για παράδειγμα: Ο ένας μπορεί να θέλει να κάτσει σπίτι και ο άλλος να θέλει να βγει βόλτα. Το ζήτημα πιστεύεις είναι αν θα κάτσει το ζευγάρι σπίτι ή αν θα βγει βόλτα;

Σε καμία περίπτωση.

Θα ακούσεις πολλές φορές, πίσω από αυτό, αυτό που υπάρχει είναι το εξής: «Δεν με καταλαβαίνει», «Δεν με νιώθει», «Δεν με αγαπάει», «Δεν σέβεται τα θέλω μου». Άρα εσύ εκείνη την στιγμή που πρέπει να απαντήσεις; «Όχι, να κάτσουμε σπίτι» ή «Όχι, πρέπει να πάμε βόλτα»; Ή πρέπει να δεις για ποιον λόγο ο άλλος άνθρωπος δεν νιώθει, δεν αντιλαμβάνεται τον δικό σου σεβασμό, την δικιά σου αγάπη, την δικιά σου πρόθεση;

Άρα λοιπόν αφήστε στην άκρη το τι θέλετε να κάνετε απόψε και δείτε την πρόθεση πίσω από αυτό. Γιατί στο τέλος της ημέρας αυτό που μετράει είναι να είσαι με τον άνθρωπο σου. Είτε σπίτι, είτε έξω, είτε στο βουνό,  είτε στην θάλασσα, είτε σε ένα παγκάκι τρώγοντας ηλιόσπορους.

Άρα λοιπόν, εάν θέλεις να λύσεις τις συγκρούσεις με τον σύντροφο σου, τότε χρειάζεται να κάνεις 2 πράγματα:

  • Λύσε την σύγκρουση μέσα σου και
  • Πήγαινε πίσω από την σύγκρουση, δες την πρόθεση, κάλυψε την πρόθεση, καθησύχασε συναισθηματικά τον σύντροφο σου και τότε θα δεις ότι το αν θα καθίσετε σπίτι ή αν θα πάτε βόλτα ή το οτιδήποτε άλλο μπορεί να είναι η σύγκρουση θα πάει στην άκρη χωρίς καν να το καταλάβεις.

Να Αγαπάς τον Εαυτό σου και να Ζεις με Πάθος!!

Πηγή: www.manolisischakis.gr

Μάνος Ισχάκης

Ο WYS NLP Life Coach Μάνος Ισχάκης ξεκινώντας από μικρός την προσωπική του αναζήτηση σχετικά με την ευτυχία ταξίδεψε σε ένα προκλητικό και όμορφο μονοπάτι. Το μονοπάτι της ψυχής του. Η πετυχημένη ολοκλήρωση αυτού του ταξιδιού τον ενέπνευσε να μοιραστεί τις γνώσεις και τις στρατηγικές που μπορεί ένας άνθρωπος να ζήσει μια ευτυχισμένη ζωή και να πετύχει τα όνειρα του.
Έχει προπονήσει πολλούς ανθρώπους σε Ελλάδα, Αυστραλία, Αγγλία, Γερμανία, Σουηδία και Ελβετία με σκοπόνα ανακαλύψουν το πάθος τους και να ζήσουν μια γεμάτη ζωή!
Ο Μάνος Ισχάκης έχει πιστοποιηθεί ως Master Practitioner of NLP,Time Line Therapy και υπνοθεραπείας από το American board of NLP. Επίσης έχει πιστοποιηθεί από τη Think ως Advanced Practitioner of Theta Healing και έχει εκπαιδευτεί σε τεχικές κβαντικής θεραπευτικής.
Δείτε τα πλήρη στοιχεία του Μάνου Ισχάκη

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Στη γέφυρα του Γαλατά

Σχολιάστε

Εναλλακτικά, συνδεθείτε με...
Αφήστε το σχόλιό σας !
Γράψτε το όνομά σας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.