Πώς να σταματήσετε την Αρνητική Σκέψη | 4 απλά βήματα για να εναρμονίσετε Θετικά το μυαλό σας

0
1302

Αν είστε επιρρεπείς στην αρνητική σκέψη, μπορεί να αισθανθείτε σαν να πρόκειται για μια έμφυτη αρετή που θα έχει επιπτώσεις σε όλη σας τη ζωή. Αυτή είναι η παρανόηση που καταστραφεί πολλούς ανθρώπους στη ζωή τους, καθώς επιτρέπουν τις αρνητικές σκέψεις να τους καταβροχθίσουν και να υπερνικήσουν την λογική τους.

Στην πραγματικότητα, η αρνητική σκέψη είναι μια συνήθεια που μπορεί να αμφισβητηθεί και να αλλάξει μέσα από τις γνώσεις, τη στρατηγική και τη συμπεριφορά. Αφού καταλάβουμε την αιτία της αρνητικότητας μας και αλλάξουμε τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβανόμαστε τις καταστάσεις, μπορούμε να αναπτύξουμε μια πιο θετική προοπτική που θα μας προσφέρει στη συνέχεια τεράστιες ανταμοιβές στην προσωπική και επαγγελματική μας ζωή!

4 απλοί τρόποι με τους οποίους μπορείτε να σταματήσετε την αρνητική σκέψη και να αναπτύξετε πιο θετικές συνήθειες συμπεριφοράς:

1. Αναπτύξτε ένα συνεπή κύκλο ύπνου

Η αρνητική σκέψη είναι ένα σύμπτωμα της κατάθλιψης, και ως εκ τούτου συχνά επιδεινώνεται από την έλλειψη ύπνου ή από ακανόνιστο κύκλο ύπνου. Η σχέση μεταξύ αρνητικότητας, κατάθλιψης και στέρησης ύπνου έχει διερευνηθεί εκτενώς κατά τη διάρκεια πολυάριθμων επιστημονικών μελετών και ανακάλυψαν ότι άτομα που διαγνώστηκαν με κατάθλιψη ή άγχος είχαν περισσότερες πιθανότητες να κοιμούνται λιγότερο από έξι ώρες κάθε βράδυ.

2. Σταματήστε να σκέφτεστε σε ακραία

Η ζωή δεν είναι μαύρο ή άσπρο! Το ίδιο δεν μπορεί να ειπωθεί για εκείνους που είναι επιρρεπείς σε αρνητικές σκέψεις, όπως τα άτομα αυτά που έχουν την τάση να σκέφτονται ακραία και να φαντάζονται τα χειρότερα σενάρια όταν έρχονται αντιμέτωποι με ένα πρόβλημα.

Δυστυχώς, αυτό σας εμποδίζει να λάβετε υπόψη τα θετικά που μπορούν να βρεθούν σε οποιαδήποτε κατάσταση.

Το κλειδί για να αμφισβητήσετε μια αρνητική νοοτροπία δεν βρίσκεται στη δημιουργία μιας απολύτως θετικής νοοτροπίας. Αντ ‘αυτού, θα πρέπει να εξετάσετε τις διάφορες θετικές και αρνητικές δυνατότητες που υπάρχουν μέσα σε ένα δεδομένο σενάριο, να τις γράψετε στο χαρτί και να δημιουργήσετε μια λίστα που μπορεί να καθοδηγήσει τη διαδικασία της σκέψης σας. Αυτό θα δώσει αμέσως το μυαλό σας βιώσιμες εναλλακτικές λύσεις!

3. Αναδιατυπώστε τις περιστάσεις σας και αναζητήστε ενεργά τα θετικά, τονίστε τα όταν συμβούν

Ενώ υπάρχουν περιστάσεις που παρέχουν με σαφήνεια τόσο θετικές όσο και αρνητικές συνέπειες, υπάρχουν και άλλες που μπορεί να γίνουν αντιληπτές αμέσως ως εντελώς αρνητικές. Αυτός είναι ο χειρότερος εφιάλτης για όποιον είναι επιρρεπείς σε αρνητικές σκέψεις, καθώς αυτές παρουσιάζονται με μια κατάσταση η οποία τροφοδοτεί απαισιοδοξία στη λογική τους και δεν προσφέρει άμεση ελπίδα επίλυσης.

Το κλειδί είναι να αποσπάσετε τον εαυτό σας από αρνητικές σκέψεις και να αναζητήσετε για θετικές και τη βελτιστοποίηση του χρόνου σας.

4. Γράψτε τις αρνητικές σκέψεις σε ένα σημειωματάριο

Το θέμα με τις αρνητικές σκέψεις είναι ότι συνήθως είναι άμορφες και διφορούμενες στο μυαλό μας, που τις καθιστά δύσκολο να ποσοτικοποιηθούν ή να επιλυθούν μέσω του λεκτικού συλλογισμού. Μπορούν επίσης να κρύψουν την πραγματική πηγή του άγχους μας, γι ‘αυτό είναι σημαντικό να είμαστε σε θέση να επεξεργαστούμε αυτές τις σκέψεις και να κατανοήσουμε τις διάφορες ωθήσεις τους.

Ο καλύτερος τρόπος για να επιτευχθεί αυτό είναι να γράψετε αρνητικές σκέψεις σας σε ένα σημειωματάριο, γιατί η μετατροπή τους σε λέξεις τους παρέχει την πραγματική σημασία.

Αυτή η διαδικασία σας βοηθά επίσης να αναπτύξετε τη συνήθεια να εκφράζετε τις σκέψεις σας με ανοικτό τρόπο, καθιστώντας ευκολότερη την διαχείριση των σχέσεων και την επίλυση των μεταξύ σας προσωπικών θεμάτων.

Πηγή: hippieteepee.gr

Όμορφη Ζωή Άρθρα

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Σχολιάστε

No apps configured. Please contact your administrator.
Αφήστε το σχόλιό σας !
Γράψτε το όνομά σας