Πώς να ξεπεράσεις την έλλειψη και τη μοναξιά που νιώθεις τις γιορτές

0
2110

Ο

ταν βαδίζεις με Παρουσία, δηλαδή με εκείνη την τέλεια ευθυγράμμιση με το Σύμπαν τη στιγμή που συμβαίνει, χωρίς να σκέφτεσαι το παρελθόν, το μέλλον και τις δουλειές που έχεις να κάνεις, δημιουργείς μια μοναδική, ιερή στιγμή ένωσης.

Το να βαδίζεις συνειδητά, σαν τα πόδια σου να φιλούν τη Γη, όπως λέει και ο Thich Nhat Hanh, σε βοηθάει να αποφορτίσεις το στρες και να δεις τον κόσμο γύρω σου με μια διαφορετική ματιά. Θα συνειδητοποιήσεις πως η συνειδητότητα, το Σύμπαν, υπάρχει σε όλους μας και πως στην πραγματικότητα κανένας δεν είναι άγνωστος, κανένας δεν είναι μόνος. Όλοι είναι ο εαυτός σου καθώς φιλοξενείται – σε διαφορετικά σώματα – η ίδια ιερή ουσία του Σύμπαντος.

Πολλοί νιώθουν αποξενωμένοι και μόνοι, ειδικά τις γιορτές. Να θυμάσαι πως μόνο το εγώ μπορεί να νιώσει έλλειψη και μοναξιά. Αν βγεις έξω από το σπίτι σου και περπατήσεις για πέντε λεπτά, θα διαπιστώσεις πως η Γη σφύζει από ζωή και πως σε κάθε δέντρο, ζώο και άνθρωπο που συναντάς, βλέπεις τον εαυτό σου. Πώς μπορείς να αισθάνεσαι μόνος μετά από αυτή την συνειδητοποίηση; Πώς είναι δυνατό να αισθάνεσαι μόνος όταν στην πραγματικότητα αυτό που είσαι εμπεριέχεται στα πάντα;

Το εγώ νιώθει και βιώνει τη μοναξιά γιατί ταυτίζεται με τα σώματα. Το εγώ στεναχωριέται που δεν έχει έναν σύντροφο ή φίλους και κάθεται μόνο στο σπίτι και στεναχωριέται γιατί νομίζει πως είναι μόνο. Ξέρω, είναι ένα δύσκολο συναίσθημα αυτό, ειδικά όταν πλησιάζουν γιορτινές στιγμές… Όμως, εδώ βρίσκεται και μια μεγάλη ευκαιρία για να υπερβεί κάτι η ψυχή σου: τη συνειδητοποίηση πως πάντα είναι πλήρης και δεν της λείπει τίποτα.

Όταν συνειδητοποιείς πως τίποτα δεν σου λείπει και όλα τα άλλα είναι φαντασίες του νου, έχεις εμπιστοσύνη πως ένας σύντροφος, μια νέα δουλειά ή μια νέα ευκαιρία σε κάτι που θες να κάνεις… όλα αυτά θα έρθουν τη στιγμή που πραγματικά τα χρειάζεσαι. Αν δεν τα έχεις αυτή εδώ τη στιγμή που διαβάζεις το κείμενο, σημαίνει πως ακόμη δεν τα χρειάζεσαι… κι ας νομίζεις πως τα χρειάζεσαι. Οπότε, είναι μια σημαντική ευκαιρία να εξασκηθείς στο να βιώνεις την πληρότητα. Άλλωστε είναι κάτι που χρειάζεται να μάθεις, είτε σε αυτή είτε σε κάποια άλλη ζωή.

Το μόνο που χρειάζεσαι είναι μερικές αλλαγές στην οπτική σου και την απεριόριστη εμπιστοσύνη πως πάντοτε έχεις αυτό που χρειάζεσαι κάθε μέρα. Οπότε, ακόμη κι αν είσαι μόνος αυτές τις ημέρες, φτιάξε το καλύτερο φαγητό και κάνε ένα δώρο στον εαυτό σου. Μπορεί το σώμα σου να μη βρίσκεται μαζί με άλλα σώματα για να κάνει διασκεδαστικά πράγματα τις γιορτινές ημέρες… όμως αυτό δεν θα σε ενοχλεί καθόλου όταν κλείσεις τα μάτια σου και δεις πως το Σύμπαν, με όλη τη μεγαλοπρέπειά του… είσαι εσύ. Κυριολεκτικά.

Με αγάπη,
Έλενα Έρα

Πηγή: www.elenaera.com/gr

Newsletter εγγραφή

 

Έλενα Έρα

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Σχολιάστε

No apps configured. Please contact your administrator.
Αφήστε το σχόλιό σας !
Γράψτε το όνομά σας