Της Έλενας Έρα

Έ

νας πνευματικός αναζητητής ψάχνει γνώση που συνηχεί στην καρδιά του και θα τον πάει παραπέρα. Ειδικά αν είναι έτοιμος να αφυπνιστεί, αναζητάει κάθε πληροφόρηση που θα τον βοηθήσει να υπερβεί το εγώ και να βγει έξω από το matrix.

Η γνώση αποτελεί το όχημα της εξέλιξης μέχρι που φτάνουμε στο σημείο να μη χρειαζόμαστε τη γνώση. Είναι αυτό που είπε ο Σωκράτης «ένα πράγμα ξέρω πως δεν ξέρω τίποτα. Τότε όλα ησυχάζουν στη ζωή μας και η ευδαιμονία ξημερώνει στην καρδιά μας. Ο άνθρωπος έχει βγει έξω από το matrix και από αυτή την κατάσταση όλα είναι όμορφα και αξιαγάπητα όπως ακριβώς εκδηλώνονται.

Το να αναζητάς όμως τη γνώση, πολλές φορές δεν είναι ευχάριστο. Βασικά το εγώ δεν επιθυμεί την αφύπνιση της ψυχής και κάνει ό,τι μπορεί για να την εμποδίσει. Όσο η ψυχή αναζητά την αφύπνιση, τόσο το εγώ τής βάζει εμπόδια στο δρόμο. Στην ουσία ο κατώτερος νους «πολεμάει» τον ανώτερο νου.

Είναι φυσιολογικό κατά τη διαδικασία της αφύπνισης να «ξύνονται» παλιές πληγές. Γι’ αυτό και πολλές φορές η αναζήτηση της γνώσης δεν είναι ευχάριστη. Στην επιφάνεια έρχονται καταστάσεις που χρειάζεται να θεραπευτούν μέσω της υπέρβασης. Άλλες φορές ο άνθρωπος γίνεται ανυπόμονος, γκρινιάρης ή φοβάται πως δεν θα τα καταφέρει.

Υπάρχουν πολλές καταστάσεις στη ζωή που μάς προκαλούν φόβο, θυμό και διάφορα άλλα συναισθήματα. Αν ξεκινήσουμε να τα πολεμάμε όλα ένα-ένα, θα θέλουμε πάρα πολλές ζωές για να το πετύχουμε. Μοιάζει με τη Λερναία Ύδρα: όταν κόβεις ένα κεφάλι, δύο άλλα ξεπροβάλλουν στη θέση του.

Δεν γίνεται να θεραπευτεί η ψυχή του ανθρώπου με τον ίδιο τρόπο που δημιουργήθηκαν οι πληγές. Δεν γίνεται το matrix να θεραπεύσει το matrix, όσο καλοί κι αν φαίνονται οι τρόποι και οι μέθοδοι θεραπείας.

Ο μόνος τρόπος για να θεραπεύσει κάποιος τον εαυτό του δια παντός και να απελευθερωθεί η ψυχή από το κάρμα της είναι η αφύπνιση. Είναι η υπέρβαση του εγώ. Είναι η υπέρβαση της προσωπικότητας. Είναι η υπέρβαση του νου. Είναι να βγεις έξω από το matrix.

Προς το παρόν, η γνώση είναι ένας καλός δείκτης που δείχνει προς αυτή την κατεύθυνση. Να έχεις διάκριση ως προς τις επιλογές σου. Αυτό που διαβάζεις σου προσφέρει μια προσωρινή ανακούφιση; Κολακεύει το εγώ κάνοντάς σε να νιώθεις σπουδαίος; Ή σου μιλάει για αλήθειες που θα σε προκαλέσουν να ξυπνήσεις; Και όταν μιλάω για αλήθειες δεν εννοώ για αποκάλυψη συνωμοσιών ή κάτι τέτοιο… αναφέρομαι αποκλειστικά στον μηχανισμό του εγώ.

Ο άνθρωπος είναι δύσκολο να αφήσει την προσωπική του ιστορία γιατί ποιος θα είναι έπειτα χωρίς αυτήν; Ποιος θα είναι χωρίς το μίσος, το θυμό, το φανατισμό και την προσκόλληση σε υλικές απολαύσεις; Ποιος θα είναι χωρίς το δράμα του, το παρελθόν και τις αναμνήσεις;

Γι’ αυτό και ο θυμός είναι ο πρώτος φύλακας που εμποδίζει τις ψυχές στον δρόμο για την αφύπνιση. Όμως, αργά ή γρήγορα η ψυχή σου θα περάσει από εκεί.

Να είσαι έτοιμος.

Με αγάπη,
Έλενα

Πηγή: www.elenaera.com/gr

Έλενα Έρα

1 σχόλιο

Σχολιάστε

No apps configured. Please contact your administrator.

Αφήστε το σχόλιό σας !
Γράψτε το όνομά σας