Η ελευθερία σε ψυχολογικό επίπεδο είναι η ελαχιστοποίηση της επίδρασης από τους φόβους, τις παρορμήσεις, τις ανασφάλειες και τα άγχη σου.

 

Ουσιαστικά είναι η μη προσκόλληση στα θέλω σου, σε αυτά που σε αναγκάζουν να απαιτείς από τους άλλους.

Όταν φτάσεις στο σημείο να μην αναζητάς την αναγνώριση της αγάπης από το διπλανό σου και την ανταπόδοση των πράξεων σου, θα έχεις την ευκαιρία να αναπτύξεις τη δική σου αυτόφωτη ελευθερία. Γιατί η ελευθερία ξεκινάει από μέσα, από την αγάπη που βασίζεται στο σταθερό αυτόνομο σου άξονα. Δεν σχετίζεται με τις αντιλήψεις μας για το τι θέλουν οι άλλοι, πως μας συμπεριφέρονται ή τι νομίζουν για εμάς.

Αυτό είναι μια ψευδαίσθηση δική μας που δίνει τροφή στον εγωισμό μας, γιατί ο εγωισμός πάντα αναζητά την επιβεβαίωση και την αναγνώριση, ώστε να νιώθουμε «κάποιοι» σε σχέση με τον άλλο. Αυτό το προκαλεί η σύγκριση, που αμέσως δημιουργεί την προβολή του «εγώ».

Γιατί η υπερηφάνεια εκδηλώνεται με τη μορφή της ανωτερότητας, είτε της κατωτερότητας. Σαν ενέργεια πάντα αναζητά την επιβεβαίωση ή την ανασφάλεια και τη σύνδεση σας με τους άλλους.

Ναι, είναι δύσκολο να μην επιζητάς τίποτα νοητικά και συναισθηματικά από τον άλλο, αλλά σκεφτείτε πόσο ελεύθεροι θα ήσασταν αν είχατε τη δύναμη να αποκόψετε όλους τους ενεργειακούς δεσμούς που περιέχουν ιδιοτέλεια στην αγάπη!

Γιατί σε κάθε τι που υπάρχει εξάρτηση υπάρχουν αμφίδρομες συνδέσεις μεταξύ των ανθρώπων που ανταλλάσουν ενέργειες. Έτσι  είναι αγκιστρωμένοι σε ένα μικρό ή μεγάλο βαθμό ο ένας από τον άλλο, είτε αυτός λέγεται πατέρας, αδερφή, φίλη, σύντροφος κ.λπ.

Δεν είπε τυχαία ο Ν. Καζαντζάκης η φράση αυτή να χαραχθεί πάνω στον τάφο του, «Δεν ελπίζω τίποτα, δεν φοβάμαι τίποτα, είμαι λέφτερος». Η αποκωδικοποίηση αυτών των λέξεων αναφέρεται στην έλλειψη των προσκολλήσεων και την απουσία προβολών και μελλοντικών σεναρίων.

Έτσι ο άνθρωπος δεν έχει την αγωνία να επιζητά την αναγνώριση στην αθανασία ή την επιβεβαιωμένη ανάγκη για να συνεχίσει την ύπαρξή του στο μέλλον, γιατί και αυτό είναι μια προβολή της ατομικότητας του.

Γι’ αυτό ας είναι η καρδιά σου καθαρή από τα γιατί και τα εάν, σαν την πεταλούδα που βλέπει το φως της πρώτης μέρας καθώς αναγεννιέται, και ο νους να διαγράψει τα πρέπει και τα θέλω για να είναι σαν το φύλλο που ταξιδεύει στη ροή του πόταμου.  Έτσι, η αγνή καρδιά και ο νους που δεν ταυτίζεται θα σε οδηγήσουν στην ελευθερία…

Σιγά-σιγά  θα ανακαλύψεις την άλλη πλευρά της ζωής, δεν θα σε απασχολούν οι ελλείψεις, αλλά θα εστιάζεσαι αληθινά σε αυτό που βιώνεις. Για πολλά πράγματα μπορούμε να είμαστε χαρούμενοι στην κάθε στιγμή της μαγικά έγχρωμης ζωή μας.

Νιώστε την αληθινή ομορφιά ενός κόσμου γεμάτου χρώματα και ζωγραφίστε τη ζωή σας, ελεύθεροι μέσα από την ενέργεια της αγάπης και της ευγνωμοσύνης.

 

Newsletter εγγραφή

 

senhar

Σχολιάστε

No apps configured. Please contact your administrator.

Αφήστε το σχόλιό σας !
Γράψτε το όνομά σας