Της Άντζελας Κρητικού

Και τι θαυμάσιο δώρο θα είναι για την ολότητα του παιδιού σας όταν θα αφηγείστε σε αυτό με τις μικρότερες λεπτομέρειες τη Μεγάλη Ιστορία της προετοιμασίας σας για τον ερχομό του: το τρέξιμο, το τραγούδι, τις προσευχές … μήνες ή χρόνια πριν έρθει στον κόσμο!
Laura Archer Huxley και Piero Ferrucci

Στην κουλτούρα μας, η πλειοψηφία πιστεύει ότι ο ρόλος του γονέα ξεκινάει με τη γέννηση του νέου ανθρώπου. Ως εκ τούτου οι μέλλοντες γονείς έχουν τη τάση να πιστεύουν ότι η ανατροφή του παιδιού δεν μπορεί να ξεκινήσει μέχρι το μωρό να ‘παραδοθεί’ στην αγκαλιά τους. Κι όμως ο ρόλος του γονέα ξεκινάει όχι απλά τη στιγμή της γέννησης του νέου ανθρώπου, αλλά πολύ πριν τη σύλληψη του. Είναι η συνειδητή σύλληψη, το συνειδητό κάλεσμα της ψυχής, η συνειδητή εγκυμοσύνη που αποτελεί την έναρξη του γονεϊκού ρόλου. Η περίοδος αυτή πριν τη σύλληψη παίζει πολύ σημαντικό ρόλο για τη μετέπειτα σωματική, ψυχική και πνευματική υγεία του παιδιού.

Η διαπαιδαγώγηση του ζευγαριού, για αυτόν το ρόλο ανεκτίμητης αξίας, και κατά συνέπεια η διαπαιδαγώγηση του νέου ανθρώπου ξεκινάει πολύ πριν τη σύλληψη και το παρακάτω παράδειγμα μας μεταφέρει αυτό το μήνυμα:

Ένας Κινέζος αυτοκράτορας κάλεσε διάσημο παιδαγωγό, όταν το παιδί του έγινε έξι χρονών. Εκείνος του είπε: «Μεγαλειότατε, με καλείτε πάρα πολύ αργά».

Στο δεύτερο παιδί του, ο αυτοκράτορας κάλεσε τον ίδιο παιδαγωγό μόλις αυτό ήταν 2-3 μηνών. Αλλά εκείνος του είπε και πάλι:
«Μεγαλειότατε, με καλέσατε πάρα πολύ αργά».

Στο τρίτο του παιδί ο αυτοκράτορας κάλεσε τον παιδαγωγό, αμέσως μετά τη γέννηση του, και ο παιδαγωγός του απάντησε:
«Μεγαλειότατε, με καλέσατε και πάλι πάρα πολύ αργά. Έπρεπε να με καλέσετε πριν από τη σύλληψη του παιδιού σας!»

Σίγουρα, δεν γνωρίζετε σε τι είδους άνθρωπο θα εξελιχθεί το παιδί σας. Όλες όμως οι δυνατότητες της προσωπικότητας, οι μεγάλες αρετές της αγάπης, της σοφίας, και της δημιουργικότητας καθώς και η δυνατότητα για λιγότερο προσφιλή χαρακτηριστικά, υπάρχουν στο μέλλον του παιδιού σας.

Οι σπόροι της συνειδητότητας που θα φυτέψετε κατά τη περίοδο αλλά και τη στιγμή της σύλληψης και της ανατροφής στη συνέχεια μπορεί να επηρεάσει ριζικά την προσωπικότητα, τη ψυχή του νέου ανθρώπου.

Και μέσα στο 24-ωρο της ευθύνης που θα έχετε ως γονείς, το μωρό σας θα χρειάζεται να θυμάται ότι έχει έρθει πρόσφατα από την ουράνια σφαίρα. Είναι ένα εξαιρετικό θαύμα της ζωής που σας έχει επιλέξει ως πρωταρχικό φυσικό, συναισθηματικό και πνευματικό δάσκαλο και οδηγό. Είστε εσείς και ο σύντροφός σας έτοιμοι να προσφέρετε στο παιδί σας υγιείς συνθήκες που θα του επιτρέψει να εκφράσει αρμονικά και να ενσαρκώσει τον αληθινό του εαυτό από τις πρώτες στιγμές της ζωής του; Αν ναι, τότε είναι τόσα πολλά αυτά που μπορείτε να κάνετε-ακόμα και πριν από τη σύλληψη-για να γίνετε ένας συνειδητός γονέας γεμάτος αυτοπεποίθηση και σιγουριά!

Πηγή: parentsheaven.com

Άντζελα Κρητικού

Σχολιάστε

No apps configured. Please contact your administrator.

Αφήστε το σχόλιό σας !
Γράψτε το όνομά σας