Πρόγραμμα Στήριξης Φοιτητών «Σου Έχω Δέμα» | Παράταση αιτήσεων για το 2017

0
29

Ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής συνεχίζει να στηρίζει τις οικογένειες της πόλης που βρίσκονται σε οικονομική δυσχέρεια, υλοποιώντας για δεύτερη χρονιά το πρόγραμμα ενίσχυσης των Ηρακλειωτών νέων φοιτητών που σπουδάζουν σε ΑΕΙ και ΤΕΙ της επαρχίας, με την τακτική παροχή ειδών πρώτης ανάγκης. Το πρόγραμμα, με τίτλο «Σου Έχω Δέμα», αφορά φοιτητές που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες πληθυσμού και πραγματοποιείται με ίδιες δυνάμεις του Δήμου.

Για το νέο έτος ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής έχει απευθύνει επιστολές σε όλες τις οικογένειες της πόλης των οποίων τα παιδιά σπουδάζουν εκτός Αττικής (εντός Ελλάδος) καλώντας, όσες εξ αυτών είναι δικαιούχες, να καταθέσουν αίτηση συμμετοχής στο πρόγραμμα.

Παρά ταύτα – για να εξασφαλισθεί ότι καμία οικογένεια που έχει ανάγκη δεν θα μείνει εκτός – απευθύνεται και δημόσια πρόσκληση σε όσους θεωρούν ότι πληρούν τα κριτήρια (που αναφέρονται παρακάτω) να προσέρθουν και να υποβάλουν την αίτησή τους μέχρι την Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2017, στα Δημοτικά Ιατρεία (δημαρχείο, Στ. Καραγιώργη 2, 2ος όροφος, πληροφορίες στα τηλ 2132000196 – 2102716636 – 2102826924).

Απαραίτητα είναι τα παρακάτω δικαιολογητικά:

• Αίτηση, η οποία συμπληρώνεται στα Δημοτικά Ιατρεία, από τον φοιτητή ή τον γονέα.

• Βεβαίωση σπουδών του τρέχοντος εκπαιδευτικού έτους.

•Εκκαθαριστικό σημείωμα του γονέα που δηλώνεται ο/η φοιτητής/τρια ως προστατευόμενο μέλος, με τα δηλωθέντα εισοδήματα του οικονομικού έτους 2014 ή 2015.

• Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης.

• Αποδεικτικό μόνιμης κατοικίας στο Ηράκλειο (λογαριασμός ΔΕΚΟ)

• Μισθωτήριο συμβόλαιο του φοιτητή/ τριας ή βεβαίωση διαμονής σε φοιτητική εστία.

• Κάρτα ανεργίας γονέα (σε περίπτωση που υπάρχει).

Η αξιολόγηση των αιτούντων θα γίνει βάσει εισοδηματικών και κοινωνικών κριτηρίων με προτεραιότητα τις οικογένειες με άνεργους και ανασφάλιστους γονείς, μονογονεϊκές οικογένειες και γενικά οικογένειες που έχουν πληγεί από την οικονομική κρίση.

Στόχος του Δήμου Ηρακλείου Αττικής είναι η, όσο το δυνατό, τακτικότερη χορήγηση υλικής στήριξης και για το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, τα οποία θα εξαρτηθούν από τον αριθμό των εκάστοτε ετησίων συμμετοχών.

Πηγή: Δήμος Ηρακλείου Αττικής

Όμορφη Ζωή Άρθρα

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Σχολιάστε

No apps configured. Please contact your administrator.
Αφήστε το σχόλιό σας !
Γράψτε το όνομά σας