Πρόκειται να ξεκινήσετε οξυγονοθεραπεία; Ενημερωθείτε για τα βασικά!

0
150

Advertorial

Το οξυγόνο είναι πολύ σημαντικό για την ίδια μας την ζωή και τον κυτταρικό μεταβολισμό, ενώ καθορίζει σε μεγάλο βαθμό ακόμα και την κατάσταση της υγείας μας. Σε μερικές παθήσεις, ο οργανισμός μπορεί να χρειάζεται συμπλήρωση οξυγόνου λόγω υποξαιμίας, κατάσταση δηλαδή στην οποία η πίεση του οξυγόνου στο αρτηριακό αίμα είναι πολύ χαμηλή.

Για να συμβεί αυτό σημαίνει ότι ο/η ασθενής πιθανότατα αντιμετωπίζει και άλλου είδους προβλήματα, τα οποία ενισχύουν την χειροτέρευση της πάθησης και της ποσότητας του οξυγόνου.

Τι είναι η οξυγονοθεραπεία;

Οξυγονοθεραπεία είναι η προσφορά συμπληρωματικού οξυγόνου σε κάποιον, για την διατήρηση της μερικής πίεσης του οξυγόνου στο αίμα. Απώτερος σκοπός είναι η επαρκή οξυγόνωση των κυττάρων και η πρόληψη της ανεπάρκειας του οξυγόνου στο αίμα.

Ποιες είναι οι ενδείξεις για την θεραπεία οξυγόνου;

• Ανεπάρκεια Ο2 εξαιτίας περιορισμού του αέρα από τους αεραγωγούς
• Κυκλοφοριακά προβλήματα
• Ανεπαρκής αιμοσφαιρίνη

Τι συστήματα/μηχανήματα χρειάζονται για την οξυγονοθεραπεία στο σπίτι;

  • Τα οξύμετρα και οι φιάλες οξυγόνου είναι τα βασικότερα συστήματα, τα οποία είναι απαραίτητα για την ολοκληρωμένη θεραπεία. Με συμβουλή και καθοδήγηση από τον ίδιο τον γιατρό, μπορείτε να αντιμετωπίσετε κάθε κίνδυνο. Η παλμική οξυμετρία θα πρέπει να μετράται μέσα σε δύο ώρες από την λήψη του επιπλέον οξυγόνου.
  • Οι φιάλες οξυγόνου είναι εύκολες στην χρήση και στην μετακίνηση.
  • Μεγάλη ευκολία προσφέρουν επίσης και οι νεφελοποιητές οξυγόνου, οι οποίοι με την βοήθεια προωθητικού αερίου προσφέρουν νεφελοποιημένα τα φάρμακα στον ασθενή.

Τι μπορεί να συμβεί αν κάποιος δεν λαμβάνει το αποδεκτό επίπεδο οξυγόνου;

Οι κίνδυνοι που ελλοχεύουν είναι η τοξικότητα, η περίπτωση λοίμωξης από τον εξοπλισμό αν δεν έχει καθαριστεί, ξήρανση των βλεννογόνων κ.α.

Στην ιστοσελίδα της εταιρείας ANG Medicals μπορείτε να βρείτε τον εξοπλισμό που χρειάζεστε σε πολύ οικονομικές τιμές. Επιπλέον, έχετε την δυνατότητα να πληροφορηθείτε για οτιδήποτε χρειάζεστε από την ενότητα των χρήσιμων συμβουλών!

Όμορφη Ζωή Άρθρα

Σχολιάστε

No apps configured. Please contact your administrator.
Αφήστε το σχόλιό σας !
Γράψτε το όνομά σας