Σας καλούμε την Παρασκευή 5 Ιουνίου, ώρα 17:00 να συντονιστούμε μαζί σε μια προσφορά στη Γη που θα γίνει για την ημέρα Περιβάλλοντος. Σημείο συνάντησης το συντριβάνι του Συντάγματος.

 

Πρωτοβουλία Συσπείρωσης για την Προστασία του Περιβάλλοντος #SupportEarth – Υπερασπίσου τη Γη

5 Ιούνη: Παγκόσμια Ημέρα για το Περιβάλλον
Σας θέλουμε στο πλευρό μας!
Αυτός ο αγώνας είναι ο μεγαλύτερος που έχει κληθεί η ανθρωπότητα να αντιμετωπίσει.

Το #SupportEarth γεννήθηκε από την ανάγκη μελών του #SupportArtWorkers, επιστημόνων, ακτιβιστ(ρι)ών, πολιτών, περιβαλλοντικών ομάδων και κινημάτων να αντισταθούν συσπειρωμένα στη συστηματική καταστροφή του περιβάλλοντος και καλεί σε μαζική κινητοποίηση στις 5 Ιούνη, Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος.

Οι νεοψηφισθέντες νόμοι (περιβάλλοντος και τουρισμού) διευκολύνουν την αδειοδότηση μεγάλων επενδυτικών καταστροφικών έργων, υποβαθμίζουν και το καθεστώς προστασίας της φύσης και των περιοχών Natura2000, παραχωρούν βουνά, παραλίες, λίμνες, ποτάμια και δάση μαζί με την πανίδα τους στις ορέξεις επενδυτών, στερώντας το δικαίωμα των τοπικών κοινωνιών στην αυτοδιάθεση και την αυτοδιαχείριση. Υποθηκεύουν τον δημόσιο πλούτο και τα κοινά και υπονομεύουν τη δημόσια υγεία. Οι νόμοι αυτοί δεν αποτελούν εξαίρεση, αλλά συνέχεια μιας συστηματικής πολιτικής, η οποία, με το πρόσχημα της ανάπτυξης, αναπαράγει τις ίδιες ακριβώς πρακτικές που οδήγησαν στην περιβαλλοντική, οικονομική και, τελευταία, στην υγειονομική κρίση.

Όσο οι αποφάσεις παίρνονται χωρίς εμάς, εμείς θα αντιστεκόμαστε στο πεδίο με τις φωνές και τα σώματά μας. Έτσι, μαζί με τη διεκδίκηση για απόσυρση των νόμων (#aposyre_to), φυτεύουμε την ιδέα της άμεσης και πρακτικής ακύρωσης της εφαρμογής τους στο πεδίο: #to_akyronoume.

Παράλληλα δρούμε θετικά: εισάγουμε την τέχνη, τα social media, χτυπάμε πόρτες, μιλάμε σε γείτονες και οικογένεια. Συντασσόμαστε με τις πρωτοβουλίες για την προάσπιση του περιβάλλοντος ανά την Ελλάδα και πολλαπλασιάζουμε τη φωνή τους. Στηρίζουμε τον αγώνα των τοπικών κοινωνιών, από τις Σκουριές ως την Τήνο, κι από την Δυτική Μακεδονία ως το Ιόνιο και την Κρήτη.

Αναγνωρίζουμε ότι είμαστε διαφορετικοί, αλλά συσπειρωνόμαστε γύρω από τις κοινές μας αξίες. Έχοντας ποικίλα υπόβαθρα, εργαλεία, στόχους, οπτικές, δημιουργούμε ένα μαζικό κίνημα και αποφασίζουμε για τους εαυτούς μας. Λειτουργούμε ως χώρος ένωσης, ζύμωσης, αγώνα για περιβαλλοντική δικαιοσύνη, ίση πρόσβαση στο αγαθό της ενέργειας και δίκαιη μετάβαση των κοινωνιών που πλήττονται από την αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου.

Στις 5 Ιουνίου, Παγκόσμια Ημέρα για το Περιβάλλον, ενώνουμε τις φωνές μας στο Σύνταγμα μπροστά από τη Βουλή. Αντίστοιχες κινητοποιήσεις και δράσεις οργανώνονται πανελλαδικά. Συντασσόμαστε με τα τοπικά μας δίκτυα.

Πως μπορείτε να βοηθήσετε;
Α) Καλέστε σε μαζική απεργία/στάση εργασίας/συμπαράσταση στις 5 Ιούνη.
Β) Στηρίξτε μας με την παρουσία σας στις 5 Ιούνη στις 18:00 μπροστά από την Βουλή στην Αθήνα.
Γ) Κοινοποιήστε την εκδήλωσή μας όπου πιστεύετε πως θα έχει απήχηση
Δ) Αντιδράστε με όποιο μέσο πιστεύετε ότι θα φέρει αποτέλεσμα, προκειμένου να καταργηθεί το νομοσχέδιο.

Η βοήθεια σας είναι κρίσιμη σε αυτό τον αγώνα.
Ευχαριστούμε προκαταβολικά!

Για οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία ή διευκρίνηση παρακαλώ επικοινωνήστε στην παρακάτω διεύθυνση:
Email: [email protected]
Τηλέφωνο: 6984617028
https://www.facebook.com/Supp%CE%BFrt-Earth-102088898198786/

Σε σχέση με την Προσφορά:

Ας φέρουμε όλοι σπόρους, φυτάκια, φρούτα, βότανα,λουλούδια, σείστρα, τύμπανα, τραγούδια
Σκοπός είναι να στηρίξουμε το περιβάλλον, να κάνουμε προσφορά στη Γη, τη Φύση και την αποκατάσταση της σχέσης του Ανθρώπου προς τη Γη.
Καλούμε σαμάνους για την στήριξη της προσφοράς κι κάθε ένα, καθεμία, καθε έναν, κι τα παιδιά να συμμετέχουν!
#SupportEarth
#aposyre_to
#to_akyronoume
https://www.facebook.com/events/648924102501377/
Αν θέλετε να ρωτήσετε κάτι μήνυμα στο Shamans of Greece:
https://www.facebook.com/groups/376246709661022/

 

Newsletter εγγραφή

 

Όμορφη Ζωή Άρθρα

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Σχολιάστε

Για να καταχωρήσετε το σχόλιο σας, συνδεθείτε με...Αφήστε το σχόλιό σας !
Γράψτε το όνομά σας