Της Μαρίας Σκαμπαρδώνη

Για ένα πράγμα ήμουν σίγουρη: αγαπώ τα βιβλία από τότε που γεννήθηκα, τους χάρισα την καρδιά μου από τα πρώτα μου βήματα στη ζωή. Δε λαχταρούσα κούκλες και παιχνίδια για δώρα, αλλά παραμύθια με πόλεις φτιαγμένες από σοκολάτα, κακούς δράκους που στο τέλος κατατροπώνονται από τον καλό ήρωα, βιβλία που μιλούσαν για χώρες και πολιτισμούς μακρινούς.

Αγάπησα το βιβλίο, το άρωμα του φρεσκοτυπωμένου χαρτιού, τις σελίδες του που με ταξίδευαν σε κόσμους μαγικούς, μιλώντας μου για το ένδοξο παρελθόν, αλλά και προσπαθώντας να με κινητοποιήσουν και για ένα εξίσου ένδοξο μέλλον. Αγάπησα την αληθινή τους αξία που δεν είχε καμία σχέση με τη στείρα αποστήθιση επιφανειακών γνώσεων, όπως γίνεται στα σχολεία πλέον. Όχι, τα βιβλία για εμένα ήταν συντροφιά, παρηγοριά, παρέα. Σε αυτά βρήκα την αγάπη που αποζητούσα, μια αγάπη που πάντα ήταν εκεί και που δεν έβρισκε χρόνο να με δει μόνο όταν δεν είχε δουλειές ή όταν με είχε ανάγκη.  Όχι, ήταν πάντα εκεί. Με περίμεναν πάντα στο μαξιλάρι μου να με καληνυχτίσουν πριν κλείσω τα μάτια μου και να μου πούνε καλημέρα το πρωί όταν τα ανοίξω ξανά.

Αγάπησα τα βιβλία γιατί ποτέ δε με πλήγωσαν, ούτε με ψεύτικα λόγια αγάπης θέλησαν να ξεγελάσουν την καρδιά μου. Γιατί μου έδωσαν την ευκαιρία να γνωρίσω κόσμους ωραιότερους από αυτόν που ζω, ομορφότερους με χρώμα και φως. Και διαβάζοντας για τα κατορθώματα σπουδαίων ανθρώπων να θέλεις και εσύ να τους φτάσεις, να τους ξεπεράσεις, να φτάσεις και εσύ κάποτε ψηλά.

Το βιβλίο ήταν εκείνο που μου έδινε δύναμη να συνεχίζω να αγωνίζομαι, να ονειρεύομαι, να ζω. Για όλα εκείνα τα όμορφα μέρη που ίσως κάποια μέρα θα μπορούσα να δω από κοντά, για όλες τις χαρές που κρύβονται μέσα στα μικροπροβλήματα και τις σκοτούρες.

Δε θα αντάλλασα τα βιβλία μου με τίποτα. Για όλα τα χρυσαφικά και τα ασήμια του κόσμου. Γιατί είναι τα ίδια ένας αμύθητος πλούτος που δε φθείρεται, αλλά μένει για πάντα μέσα στην ψυχή…

Πώς θα σου φαινόταν αν μπορούσες να μοιραστείς τις εμπειρίες και τις ιδέες σου με τον υπόλοιπο κόσμο;
Μέσω της στήλης Το δικό σου Βίωμα, έχεις κι εσύ την δυνατότητα να μοιρασθείς τις εμπειρίες σου μαζί μας.
Διάβασε εδώ όλες τις αναλυτικές πληροφορίες !

Όμορφη Ζωή Άρθρα

Στην Όμορφη Ζωή είμαστε αφιερωμένοι με πάθος στο σκοπό να ενημερώνουμε τους ανθρώπους για τους δρόμους που υπάρχουν για να βελτιώσουντην ζωή τους.
Στόχος μας να αποτελεί την πρώτη επιλογή για κάθε αναγνώστη που θέλει να διανύσει το ταξίδι της ζωής του όμορφα και με θετικό τρόπο.
Αν θέλεις κι εσύ να συμμετέχεις στην ομάδα μας, σαν αρθρογράφος ή συνεργάτης, στείλε μας μήνυμα στο [email protected]
Όμορφη Ζωή Άρθρα

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Σχολιάστε

Για να καταχωρήσετε το σχόλιο σας, συνδεθείτε με...Αφήστε το σχόλιό σας !
Γράψτε το όνομά σας