Προσπέρασε την αντίσταση του υποτακτικού νου

0
62

Ο υποτακτικός νους βρίσκει πάντα δικαιολογίες για να μην κάνει την εσωτερική επανάσταση. Αμφιβάλλει για τις δυνατότητες του καθώς σε ότι κάνεις πάντα θα υπάρχει μια μικρή αίσθηση φόβου ότι ίσως κάτι δεν πάει καλά.

Αλλά αυτή η μόνιμη αμφιβολία δημιουργεί συστολή του ενεργειακού σου πεδίου. Αν είσαι καχύποπτος ότι κάτι θα πάει στραβά ή όταν εκτελείς κάτι που σου έχουν ζητήσει, έχεις την ανασφάλεια του λάθους πορεύεσαι σε ένα αγχωτικό μονοπάτι που έχεις δημιουργήσει καθώς οι πεποιθήσεις σου εγκλωβίζουν την υπεροχή, τη ρώμη και την ελευθερία σου.

Τα δεσμά τις περισσότερες φορές τα δημιουργούμε εμείς, η συστολή και το άγχος που αισθανόμαστε από το οικογενειακό ή το επαγγελματικό περιβάλλον είναι το βάρος της ευθύνης μας που δεν έχουμε μάθει ή δυσκολευόμαστε να διαχειριστούμε.

Η άποψη που έχεις ότι η καταπίεση που δέχεσαι είναι από τους άλλους  καιρός είναι να την αλλάξεις γιατί εσύ δίνεις το χώρο, καθώς δεν αισθάνεσαι αρκετά δυνατός για να δείξεις το φως σου σε διάφορα πεδία δράσης.

Ακόμα και στον επαγγελματικό τομέα οι υποτακτικές συμπεριφορές που χρησιμοποιείς γιατί δεν έχεις εναλλακτικές καθώς εξαρτάσαι οικονομικά, είναι μια αυταπάτη που σε βολεύει αυτός ο ρόλος ενώ παράλληλα αισθάνεσαι αδικημένος γατί δεν σε σέβονται.

Ο σεβασμός όμως προκύπτει από τη δική σου δράση γιατί όσες φορές υψώνεις το παράστημα σου, γιγαντώνεσαι στα μάτια των άλλων, και τότε μπορούν να σε αναγνωρίσουν  και να εκτιμήσουν της ισχύ σου.

Όταν υποτιμάς την ισχύ αυτή, είναι η απόδειξη ότι δεν αποδέχεσαι να είσαι υπολογίσιμος, ικανός και επαναστατικός στη ζωή σου.

Μέσα από το αυτόνομο σύστημα σου χρειάζεται να λειτουργείς με θάρρος γνώμης και θέληση αντίδρασης σ’ αυτό που σε πονάει.

Γιατί όταν σκύβεις το κεφάλι και υποτάσσεσαι μπαίνεις στην ενέργεια του δούλου που μέσα από τα δεσμά έχει αποδεχτεί την αδράνεια του και μοιρολατρικά υπομένει τα βάσανα και τις κακουχίες. Με αυτή την στάση έχει δηλώσει ότι δεν τον ενδιαφέρει το φως του, είναι εξαρτημένος από την εξουσία και την χειραγώγηση του αφέντη που ταυτίζεται με τον αυταρχικό σύζυγο, την καταπιεστική μητέρα, τον γκρινιάρη συνεργάτη/πελάτη κλπ.

Εσύ όμως είσαι αγέρωχος και μην δειλιάζεις με τα όποια λάθη έχεις κάνει, η αποδοχή τους σε δυναμώνει καθώς  η εμπειρία σε κάνει δυνατότερο.

Μπορείς να διαπεράσεις το μονοπάτι του φόβου που ο νους ακολουθεί από συνήθεια ή από τον προγραμματισμό της οικογένειας ότι θα σε επιπλήξουν γιατί δεν μπόρεσες να τους ικανοποιήσεις.

Όλα αυτά είναι παλιές πεποιθήσεις και ενεργειακά κατάλοιπα που ανήκουν στις προσκολλήσεις του παρελθόντος, είσαι αγέρωχος μέσα στο φως σου, μπορείς να διαλύσεις το φόβο χωρίς να φοβάσαι ότι θα πονέσεις, χωρίς να πλέκεις αρνητικά σενάρια για το μέλλον.

Αναφώνησε με χαρά: «μπορώ και αξίζω να ζήσω ελεύθερος μέσα στο απολυτό φως της αποδοχής κάθε στιγμή ως ανώτερο ον που σέβεται τους άλλους χωρίς να περιορίζω τα όρια και τη δύναμη μου»

Ελεύθερος είναι αυτός που επέλεξε την αλλαγή….

Newsletter εγγραφή

 

Senhar Stavros Brolias

Σχολιάστε

No apps configured. Please contact your administrator.

Αφήστε το σχόλιό σας !
Γράψτε το όνομά σας