Το πλαστικό μίας χρήσης μπορούμε εύκολα να το χαρακτηρίσουμε το υλικό της εποχής μας. Έχει κατακλύσει τις ζωές μας και δημιουργεί τεράστια προβλήματα στο φυσικό περιβάλλον και ακόμα περισσότερο στις θάλασσές μας, μιας και τις έχει μετατρέψει στις μεγαλύτερες χωματερές του κόσμου. Σκοτώνει θαλάσσια ζώα, επιδρά αρνητικά στα θαλάσσια οικοσυστήματα και εισέρχεται στην τροφική αλυσίδα, ενώ πιθανότατα καταλήγει και στο πιάτο μας. Υπάρχει επείγουσα ανάγκη για την εφαρμογή μέτρων και πολιτικών που θα αντιμετωπίζουν το πρόβλημα στην πηγή του, θα μειώνουν τη συνολική παραγωγή και θα προωθούν την επαναχρησιμοποίηση.

Θέλεις να προστατέψεις τη θάλασσα από τα πλαστικά; Είσαι στο σωστό μέρος!

Δες εδώ εύκολους τρόπους για να μειώσεις τη χρήση πλαστικού στη ζωή σου και να σώσεις τους ωκεανούς μας.

  • Δώσε τέλος στις πλαστικές σακούλες! Αντί για πλαστικές σακούλες, πάρε τη δική σου επαναχρησιμοποιούμενη τσάντα για ψώνια.
  • Βάλε τα επαναχρησιμοποιούμενα μαχαιροπήρουνα και ποτήρια στη ζωή σου, ώστε να μην καταλήξουν στη θάλασσα!
  • Ξεδίψασε αποφεύγοντας πλαστικά μπουκάλια και καλαμάκια!
  • Απόφυγε τα καλλυντικά που περιέχουν μικροσφαιρίδια πλαστικού, όπως οδοντόκρεμες και κρέμες απολέπισης. Δες αν περιέχουν πολυαιθυλένιο ή πολυπροπυλένιο στα συστατικά τους.
  • Ανακύκλωσε!

Ακολούθησε τις παραπάνω συμβουλές και ζήτα και από τους φίλους και την οικογένειά σου να κάνουν το ίδιο!

Συμβουλές για τον χώρο εργασίας ή το σχολείο

Μπορείς να κάνεις τη διαφορά στο σχολείο ή τη δουλειά σου και να βοηθήσεις τις θάλασσές μας. Οι κυβερνήσεις και οι εταιρίες οφείλουν να πάρουν μέτρα, όμως κάθε αλλαγή στην κοινωνία είναι ένα σημαντικό βήμα μπροστά.

Κάνε 5 απλά βήματα στο σχολείο ή τον χώρο εργασίας σου για να μειώσεις τη χρήση πλαστικού. Διαβάζοντας αυτές τις γραμμές κάνεις ήδη ένα σημαντικό βήμα και αυτά είναι τέλεια νέα για τη θάλασσα!

  • Απεξαρτήσου από το πλαστικό μίας χρήσης! Πάρε μόνο επαναχρησιμοποιούμενα προϊόντα στο σχολείο και το γραφείο και πρότεινε στον αρμόδιο να προσαρμόσετε ανάλογα τις προμήθειές σας. Γιατί να μην βάλετε κριτήρια για προμήθειες χωρίς πλαστικά μίας χρήσης;
  • Πολλά σχολεία και εταιρίες σε όλο τον κόσμο έχουν καταργήσει τις πλαστικές συσκευασίες από τα γεύματά τους. Πάρε φαγητό μόνο από κυλικεία και εστιατόρια που έχουν επαναχρησιμοποιούμενες συσκευασίες και επαναχρησιμοποιούμενα μαχαιροπήρουνα.
  • Αντικατάστησε τις πλαστικές συσκευασίες μίας χρήσης για το υγρό σαπούνι και άλλα καθαριστικά μπάνιου ή κουζίνας με συσκευασίες που ξαναγεμίζουν.
  • Μην αγοράζεις πλαστικά μπουκάλια, πάρε το δικό σου επαναχρησιμοποιούμενο από το σπίτι.

Υπογράψτε την έκκληση της Greenpeace για την εξάλειψη των πλαστικών απορριμμάτων και την προληπτική μείωσή τους στην πηγή, εδώ:

 

Πηγή: Greenpeace

Όμορφη Ζωή Άρθρα

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Σχολιάστε

Για να καταχωρήσετε το σχόλιο σας, συνδεθείτε με...Αφήστε το σχόλιό σας !
Γράψτε το όνομά σας