Πρόθεση | Ένα δυναμικό πεδίο

0
1439

“Μέσα στο σύμπαν υπάρχει μία απερίγραπτη δύναμη την οποία οι σαμάνοι αποκαλούν πρόθεση, και καθετί που υφίσταται μέσα σε ολόκληρο το σύμπαν, ενώνεται με την πρόθεση με έναν συνδετικό κρίκο”.

Κάρλος Καστανέντα

 

Τι ακριβώς είναι η πρόθεση;

Πολλοί άνθρωποι συγχέουν την πρόθεση με την επιθυμία και άλλοι την εξισώνουν με την δύναμη της θέλησης. Είναι λίγοι αυτοί που έχουν συνειδητοποιήσει πως η πρόθεση είναι μία δημιουργική ενέργεια με τεράστια δύναμη.

Η επιθυμία είναι ένα δυνατό συναίσθημα που εστιάζει αποκλειστικά στο αποτέλεσμα και είναι αναπόσπαστα προσκολλημένο σε αυτό, έχοντας μεγάλες προσδοκίες. Η θέληση είναι η δύναμη που μας στηρίζει και μας κινεί ώστε να φτάσουμε στον προορισμό μας. Η πρόθεση εστιάζει στη διαδικασία που θα ακολουθήσουμε, χωρίς προσδοκίες και προσκόλληση. Η πρόθεση είναι ο προορισμός μας.

Η πρόθεση είναι η κινητήρια δύναμη πίσω απ’ όλα όσα κάνουμε, καθορίζει το ζητούμενο αποτέλεσμα, αλλάζει τη συμπεριφορά και την προσέγγισή μας και συντελεί στην ενδυνάμωση της αυτοεπίγνωσής μας. Η πρόθεση δεν είναι μία δύναμη που κατέχουμε, που μας ανήκει, απλά έχουμε την ικανότητα να συνδεθούμε με το ενεργειακό της πεδίο και να το κατευθύνουμε συνειδητά. Ο Deepak Chopra έχει πει πως η εστιασμένη προσοχή κατευθύνει την ενέργεια, ενώ η πρόθεση την μεταμορφώνει.

Σύμφωνα με τον Wayne Dyer «Η απάντηση στο ερώτημα: Που βρίσκεται αυτό το πεδίο; Είναι η εξής: Δεν υπάρχει μέρος όπου δεν βρίσκεται, γιατί καθετί στο σύμπαν είναι συνυφασμένο με την πρόθεση».

Πολλές επιστημονικές μελέτες και πειράματα έχουν διεξαχθεί τα τελευταία χρόνια σχετικά με τη δύναμη της πρόθεσης και των σκέψεων μας. Στο βιβλίο της «The Intention Experiment»,  η Lynne McTaggart,  γράφει:

«Δεκάδες επιστημόνων έχουν συνεισφέρει  χιλιάδες έγγραφα στην επιστημονική λογοτεχνία, προσφέροντας βάσιμες αποδείξεις για το γεγονός πως οι σκέψεις είναι σε θέση να επηρεάσουν βαθιά όλες τις πτυχές της ζωής μας. Σαν παρατηρητές και δημιουργοί, ανακατασκευάζουμε τον κόσμο μας συνεχώς και ανά πάσα στιγμή. Κάθε σκέψη που κάνουμε, κάθε κριτική που διατυπώνουμε, όσο ασυνείδητη κι αν είναι, έχει μία επίδραση. Στην κάθε στιγμή, την οποία παρατηρεί, ο συνειδητός νους στέλνει μία πρόθεση».

Στο βιβλίο της, η Lynne McTaggart, δεν απαριθμεί μόνο δεκάδες επιστημονικών μελετών για τη δύναμη της ανθρώπινης πρόθεσης πάνω σε μηχανήματα, φυτά, ζώα και άλλους ανθρώπους, αλλά επίσης εξηγεί πώς να τιθασεύσουμε αυτή τη δύναμη ατομικά.

Πρόθεση και συνειδητότητα είναι οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος κατά τους πνευματικούς δασκάλους, οι οποίοι πιστεύουν πως όλη η δημιουργία είναι το υποπροϊόν της δημιουργικής αλληλεπίδρασης αυτών των δύο. Η συνειδητότητα επιλέγει τι θα υλοποιηθεί και η πρόθεση το υλοποιεί.

 

Πως μπορούμε να αποκτήσουμε πρόσβαση στο δυναμικό πεδίο της πρόθεσης

Για να αποκτήσουμε πρόσβαση στο δυναμικό πεδίο της πρόθεσης χρειάζεται να αποσυνδεθούμε από τις εγωικές πεποιθήσεις και συνδεθούμε με τον αληθινό εαυτό μας. Σύμφωνα με τον Wayne Dyer είναι μία διαδικασία 4 βημάτων: πειθαρχία, σοφία, αγάπη και παράδοση.

Η αληθινή αλλαγή στη ζωή μας έρχεται μόνο από μέσα μας. Έρχεται όταν συνειδητοποιούμε πως δεν είμαστε μόνοι, πως είμαστε συνδεδεμένοι με κάτι πολύ μεγαλύτερο από τον εαυτό μας.

 

Η δύναμη της πρόθεσης

Στο βιβλίο του «Η δύναμη της πρόθεσης» ο Wayne Dyer αναφέρει τις 10 αρχές που μας επιτρέπουν να συνδεθούμε με το ενεργειακό πεδίο της πρόθεσης και οι οποίες είναι:

Να είναι το μυαλό μας ανοιχτό στα πάντα και προσκολλημένο σε τίποτα.

Δε μπορούμε να δώσουμε αυτό που δεν έχουμε.

Δεν υπάρχουν δικαιολογημένες κακίες.

Πριν πεθάνουμε να έχουμε προσφέρει τα ταλέντα μας στον κόσμο.

Να αποδεχτούμε τη σιωπή.

Να παραιτηθούμε από την προσωπική μας ιστορία.

Ένα πρόβλημα δε μπορεί να λυθεί από το μυαλό που το δημιούργησε.

Να συμπεριφερόμαστε στον εαυτό μας σα να είμαστε ήδη αυτό που θέλουμε να γίνουμε.

Να εκτιμούμε το θεϊκό κομμάτι μέσα μας.

Σοφία είναι να αποφεύγουμε τις σκέψεις που μας αποδυναμώνουν.

 

Newsletter εγγραφή

Βιολέττα Ψωφάκη

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Σχολιάστε

No apps configured. Please contact your administrator.
Αφήστε το σχόλιό σας !
Γράψτε το όνομά σας