Η αρχή έγινε καθώς για πρώτη φορά μία χώρα αποφασίζει να απαγορεύσει τα πλαστικά πιάτα και ποτήρια.

Σύμφωνα με νέο νόμο που ψήφισε η γαλλική Βουλή, όλα τα αναλώσιμα επιτραπέζια σκεύη θα πρέπει από τον Ιανουάριο του 2020 να είναι κατασκευασμένα κατά το ήμισυ από υλικά βιολογικής προέλευσης που θα μπορούν να κομποστοποιηθούν στο σπίτι.

Το ποσοστό κατασκευής από βιολογικά υλικά θα αυξηθεί σε 60% μετά από πέντε χρόνια. Πρόκειται για ένα μέτρο που έγκειται στην «πράσινη νομοθεσία» που έχει υιοθετήσει η Γαλλία από πέρυσι, που στόχο έχει τη μείωση του αντίκτυπου της κλιματικής αλλαγής.

Υπολογίζεται ότι σχεδόν 150 πλαστικά ποτήρια πετάγονται κάθε δευτερόλεπτο στη Γαλλία -4,73 δισ. το χρόνο, εκ των οποίων μόλις το 1% ανακυκλώνεται, κυρίως επειδή κατασκευάζονται από ένα μείγμα πολυπροπυλένιου και πολυστυρένιου.

Η επικείμενη απαγόρευση, όμως, έχει προκαλέσει τις αντιδράσεις της Pack2GoEurope, μια βιομηχανία που εκπροσωπεί τους κορυφαίους κατασκευαστές συσκευασιών τροφίμων στην Ευρώπη. Σύμφωνα με αυτή, το μέτρο συνιστά παραβίαση της ευρωπαϊκής νομοθεσίας για την ελεύθερη διακίνηση των αγαθών και ζητά από την Επιτροπή να το μπλοκάρει.

Σημειώνεται ότι τον Ιούλιο η Γαλλία επέβαλλε πλήρη απαγόρευση στη διανομή πλαστικών σακουλών στα σουπερμάρκετ, ένα μέτρο που εφαρμόζεται ήδη σε αρκετές άλλες χώρες.

Photo credit: Πηγή: GETTY IMAGES/ ideal image/ Ryan Pierse / Staff

Πηγή: www.cnn.gr

Όμορφη Ζωή Άρθρα

Στην Όμορφη Ζωή είμαστε αφιερωμένοι με πάθος στο σκοπό να ενημερώνουμε τους ανθρώπους για τους δρόμους που υπάρχουν για να βελτιώσουντην ζωή τους.
Στόχος μας να αποτελεί την πρώτη επιλογή για κάθε αναγνώστη που θέλει να διανύσει το ταξίδι της ζωής του όμορφα και με θετικό τρόπο.
Αν θέλεις κι εσύ να συμμετέχεις στην ομάδα μας, σαν αρθρογράφος ή συνεργάτης, στείλε μας μήνυμα στο [email protected]
Όμορφη Ζωή Άρθρα

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Το δικό οσυ Βίωμα

Σχολιάστε

Για να καταχωρήσετε το σχόλιο σας, συνδεθείτε με...Αφήστε το σχόλιό σας !
Γράψτε το όνομά σας