Πρώτη πανελλήνια προβολή

Με την ευκαιρία της έναρξης της Διεθνούς Εβδομάδας για τον Σεβασμό στη Γέννα ξεκινά η 1η δημόσια πανελλήνια προβολή της ταινίας.

Ένα ντοκιμαντέρ που παρουσιάζει τις συνήθεις σύγχρονες πρακτικές του νοσοκομειακού τοκετού στον δυτικό κόσμο σε σενάριο, παραγωγή και σκηνοθεσία της Σουζάν Αρμς (Birthing The Future® birthingthefuture.org) με την πρόθεση να ενδυναμώσει και αφυπνίσει το ελληνικό κοινό για τις πρακτικές τοκετού στη χώρα μας.

Μετάφραση: Μαρία Ανδρεουλάκη, ακτιβίστρια, βοηθός μητρότητας
Επιστημονική επιμέλεια: Ευαγγελία Φιλιππάκη, ακτιβίστρια, γενική γιατρός
Τεχνική υποστήριξη: Δέσποινα Οικονομοπούλου, κινηματογραφίστρια, εκπαιδευόμενη βοηθός μητρότητας.
Υποτιτλισμός: Basement Productions

Ευχαριστίες στη Μαλίντ Κόστ (Mathilde Coste) και στον Ρούντυ Ράλλη, για την έμπνευση και χρηματοδότηση του εγχειρήματος.

Λίγα λόγια για τη Διεθνή Εβδομάδα για τον Σεβασμό στη Γέννα: encahellas.eu/evdomadasevasmou.html.

Mια ευκαιρία αφύπνισης σε παγκόσμιο επίπεδο για τον τρόπο που έρχονται οι άνθρωποι στον κόσμο. Συντονίζεται παγκοσμίως από το ευρωπαϊκό δίκτυο European Network of Childbirth Associations (ENCA, enca.info/) και στην Ελλάδα από το Ελληνικό Δίκτυο για τον Σεβασμό στη Γέννα ENCA Hellas (encahellas.eu/).

Λίγα λόγια για την ταινία:

Η γέννηση είναι ένα θαύμα, μια τελετουργία, ένα φυσικό και φυσιολογικό μέρος της ανθρώπινης ζωής. Σε πολλές περιπτώσεις ο τρόπος που γεννιόμαστε και ο τρόπος που βιώνουν οι γυναίκες την εγκυμοσύνη και τον τοκετό επηρεάζουν τον τρόπο που εξελίσσονται τα παιδιά και η κοινωνία γενικότερα.

Ο τοκετός σήμερα έχει συχνά συνδεθεί με την παθολογία, τον φόβο και την έλλειψη εμπιστοσύνης. Η πεποίθηση που έχει περάσει ξεκάθαρα αν και χωρίς λόγια είναι ότι η σύγχρονη δυτική γυναίκα δεν μπορεί να φέρει σε πέρας τη γέννηση του παιδιού της φυσικά και χρειάζεται τεχνολογική και/ή χειρουργική παρέμβαση για να παραμείνει ο τοκετός ασφαλής. Μια άλλη πεποίθηση που έχει επικρατήσει παράλληλα με την παραπάνω είναι ότι ο τρόπος που γεννιόμαστε δεν έχει καμία μακροπρόθεσμη επίδραση στη μετέπειτα ζωή μας.

Το ντοκιμαντέρ «Γέννηση» συνδυάζει ιστορίες τοκετών από συνηθισμένους άνδρες και γυναίκες και από επαγγελματίες στον χώρο του τοκετού με ιστορικά, πολιτικά και επιστημονικά δεδομένα και στατιστικά στοιχεία.

Στόχος του ντοκιμαντέρ είναι να αφυπνίσει το κοινό – τόσο τους άνδρες όσο και τις γυναίκες, ανθρώπους όλων των ηλικιών, είτε σχεδιάζουν να κάνουν παιδιά είτε όχι – για τα περίπλοκα θέματα γύρω από τον τοκετό. Να βρεθούν κατάλληλες πρακτικές για τον ερχομό των ανθρώπων στη ζωή, πρακτικές που ανταποκρίνονται στις αναπτυξιακές τους ανάγκες, που ενδυναμώνουν τις γυναίκες που γεννούν και ενισχύουν τους δεσμούς αγάπης και ενσυναίσθησης – βάζοντας έτσι τα θεμέλια για κάθε υγιή οικογένεια, χώρα και πολιτισμό.

Περισσότερα: birthingthefuture.org/what-we-do/materials-we-creat/birth-the-tv-documentary/

Παρακολουθήστε το βίντεο:

 

Newsletter εγγραφή

 

Όμορφη Ζωή Άρθρα

Σχολιάστε

No apps configured. Please contact your administrator.

Αφήστε το σχόλιό σας !
Γράψτε το όνομά σας