Προβλέψεις Απριλίου 2016 | Από Γκάζι σε Φρένο…

0
558

Του Βαγγέλη Πετρίτση PhD

Οι προβλέψεις Απριλίου 2016 εκτιμούν ότι ο μήνας αυτός ξεκινά με το πόδι στο γκάζι, αλλά συνεχίζει με το πόδι στο φρένο…

Πιο συγκεκριμένα, αν και ο Ερμής θα βρίσκεται στον Ταύρο ήδη από τις 6 Απριλίου, το πρώτο μισό του μήνα φαίνεται να χαρακτηρίζεται πολύ πιο έντονα από το γκάζι, δηλαδή από την ενθουσιώδη, δυναμική και ανυπόμονη ενέργεια του Κριού καθώς το ζώδιο αυτό θα φιλοξενήσει όχι μόνο μια Νέα Σελήνη στις 7 Απριλίου αλλά και τον Ήλιο και την Αφροδίτη μέχρι τις 19 και τις 30 Απριλίου αντίστοιχα.

Ωστόσο, το δεύτερο μισό του μήνα χαρακτηρίζεται πολύ περισσότερο από το φρένο, δηλαδή από την πιο αργή, νωχελική και διστακτική ενέργεια του Ταύρου καθώς τόσο η ταυτόχρονη παρουσία του Ερμή και του Ήλιου στο εν λόγω ζώδιο όσο και οι διαδοχικές αναδρομές του Άρη, του Πλούτωνα και του Ερμή από τις 16 Απριλίου και μετά μαζί με την άνοπτη Πανσέληνο της 22ης Απριλίου καθιστούν τις καθυστερήσεις, την κωλυσιεργία και την ανάγκη για αναθεωρήσεις ως τα συνθήματα της περιόδου. Ας δούμε λίγο πιο λεπτομερώς και με χρονολογική σειρά τι σημαίνουν τα παραπάνω:

05/04 Η Αφροδίτη εισέρχεται στον Κριό: νέα πνοή στις σχέσεις και στις οικονομικές μας συναλλαγές η οποία, ωστόσο, αργεί να φανεί αν λάβει κανείς υπόψη του ότι κατά την είσοδό της στον Κριό η Αφροδίτη δεν σχηματίζει καμία βασική πτολεμαϊκή όψη.

06/04 Ο Ερμής εισέρχεται στον Ταύρο: οι επικοινωνίες και οι μετακινήσεις μας αποκτούν έναν πιο αργό και συνάμα απολαυστικό χαρακτήρα, ενώ το μυαλό μας εστιάζεται στην υλική και οικονομική μας εξασφάλιση σε τέτοιο σημείο όμως που ενδέχεται να γίνει εμμονή. Ο λόγος είναι τα αναπτυξιακά εμπόδια που σηματοδοτεί το τετράγωνο Δία-Κρόνου το οποίο αποτελεί τη βάση ενός πλανητικού σχηματισμού γνωστού ως «Δάχτυλο του Κόσμου» στην κορυφή του οποίου βρίσκεται ο Ερμής κατά την είσοδό του στον Ταύρο.

07/04 Νέα Σελήνη στον Κριό: ένα νέο και δυναμικό ξεκίνημα ικανό να ανοίξει εντελώς καινούριους επαγγελματικούς ορίζοντες αρκεί να είναι κανείς πρόθυμος να αγκαλιάσει τη ριζική αλλαγή που αυτό συνεπάγεται όπως μαρτυρά η σύνοδος της Νέας Σελήνης με τον Ουρανό σε τετράγωνο με Πλούτωνα και τρίγωνο με Κρόνο.

16/04 Ο Άρης αναδρομεί: ως κυβερνήτης της προηγούμενης Νέας Σελήνης η αναδρομή του μεταθέτει την εκκίνηση της επιρροής της Νέας Σελήνης για μετά την 1η Ιουλίου 2016, οπότε ο Άρης ορθοδρομεί, και πολύ πιθανότερο για μετά τις 20 Αυγούστου 2016 οπότε ο Άρης επιστρέφει στην ίδια θέση όπου βρισκόταν κατά την έναρξη της αναδρομής του.

17/04 Ο Πλούτωνας αναδρομεί: ενδεχόμενες ριζικές αλλαγές και μεταμορφώσεις μπαίνουν σε φάση αναθεώρησης τουλάχιστον μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου 2016 οπότε ο Πλούτωνας ορθοδρομεί.

19/04 Ο Ήλιος εισέρχεται στον Ταύρο: ζητήματα ταυτότητας, αυτοέκφρασης και δημιουργικότητας περιστρέφονται γύρω από τις πέντε αισθήσεις, τις απολαύσεις και την υλική εξασφάλιση αλλά η ταυτόχρονη ενεργοποίηση του τετραγώνου Δία-Κρόνου, όπως και στην περίπτωση της εισόδου του Ερμή στον Ταύρο, τονίζει για μια ακόμη φορά τις δυσκολίες που στέκονται εμπόδιο στον δρόμο της οικονομικής ανάπτυξης.

22/04 Πανσέληνος στον άξονα Ταύρου-Σκορπιού: πιθανότητα για συναισθηματικές εξάρσεις λόγω δυσκολίας ικανοποίησης της υλικής και συναισθηματικής μας ασφάλειας όπως μαρτυρά ο άνοπτος άξονας της Πανσελήνου στις μοίρες της απόλυτης πτώσης και έξαρσης της Σελήνης.

27/04 Ο Ερμής αναδρομεί: ξεκινούν οι συνήθεις καθυστερήσεις, παρανοήσεις και παρεξηγήσεις με τις οποίες συνδέονται οι αναδρομές του Ερμή και οι οποίες εν προκειμένω αφορούν την επαφή μας με τη φύση, την ικανότητά μας για απόλαυση και την υλική μας εξασφάλιση.

30/04 Η Αφροδίτη εισέρχεται στον Ταύρο: ο πλανήτης του έρωτα και των αξιών επιστρέφει σπίτι της, αλλά η ταυτόχρονη ενεργοποίηση του τετραγώνου Δία-Κρόνου, όπως άλλωστε συνέβη κατά την είσοδο του Ερμή και του Ήλιου στο ίδιο ζώδιο, δυσκολεύει την πορεία της προς τις υλικές απολαύσεις και τις οικονομικές ανέσεις.

 

Προβλέψεις Απριλίου 2016: Από Γκάζι σε Φρένο…

Βαγγέλης Πετρίτσης
Πρόσφατα άρθρα του συντάκτη Βαγγέλης Πετρίτσης (όλα τα άρθρα)

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Σχολιάστε

No apps configured. Please contact your administrator.
Αφήστε το σχόλιό σας !
Γράψτε το όνομά σας