Του Βαγγέλη Πετρίτση, PhD

Ο Απρίλιος ξεκινάει με την Αφροδίτη να έχει ήδη εισέλθει στον Ταύρο και με τον Ερμή να παραμένει ανάδρομος, υπενθυμίζοντάς μας ότι χρειάζεται ακόμη να τακτοποιηθούν εκκρεμότητες αναφορικά με σχέσεις, συνεργασίες και οικονομικά ζητήματα. Οι εν λόγω εκκρεμότητες μάλλον οφείλονται σε αντισυμβατικές ή ακόμα και επαναστατικές δράσεις και πρωτοβουλίες, όπως μαρτυρά η ταυτόχρονη εκτός ορίων κίνηση του Άρη ήδη από τα μέσα Μαρτίου.

Πιάνοντας το νήμα του προηγούμενου μήνα, οπότε αναδρόμησαν ο Δίας και ο Ερμής, ο Απρίλιος φιλοξενεί τις αναδρομές δύο ακόμα πλανητών, του Κρόνου στις 17 του μηνός και του Πλούτωνα στις 22 του μηνός. Μάλιστα, η πρώτη αναδρομή σημαδεύεται από την είσοδο του Χείρωνα στον Κριό, ένας σπάνιος συνδυασμός δεδομένου ότι την τελευταία φορά που ο Χείρωνας βρέθηκε στο ίδιο ζώδιο ήταν to 1977! Τέλος, ο Απρίλιος φιλοξενεί μία Νέα Σελήνη στις 16 του μηνός και μία Πανσέληνο στις 30 ενώ ο Ήλιος και η Αφροδίτη εισέρχονται, αντιστοίχως, στον Ταύρο και τους Διδύμους στο τρίτο δεκαήμερο του μήνα.

Ας δούμε, όμως, με χρονολογική σειρά και με περισσότερη λεπτομέρεια τα παραπάνω αξιοσημείωτα αστρολογικά φαινόμενα του μήνα:

08/04 Ο Άρης στον Αιγόκερω επιστρέφει εντός ορίων

Επαγγελματικές δράσεις και πρωτοβουλίες χάνουν τον αντισυμβατικό και επαναστατικό τους χαρακτήρα και επιστρέφουν σε σχετική ομαλότητα.

16/04 Νέα Σελήνη στον Κριό με τον Ερμή να ορθοδρομεί

Μια καινούργια αρχή που χαρακτηρίζεται από αισιοδοξία, ορμητικότητα και ενθουσιασμό και που έρχεται κατόπιν αναθεωρήσεων σε επίπεδο ιδεών και νοοτροπίας όπως μαρτυρά η ταυτόχρονη ορθοδρόμηση του Ερμή. Το αποκλίνον τετράγωνο της Νέας Σελήνης με τον Πλούτωνα και η συγκλίνουσα σύνοδος με τον Ουρανό αποκαλύπτουν ότι τυχόν παιχνίδια δύναμης που είχαν προηγηθεί αποτελούν πλέον παρελθόν κι έτσι δημιουργείται άπλετος χώρος για το καινούργιο και το πρωτόγνωρο που συμβολίζει ο Ουρανός.

17/04 Ο Χείρωνας εισέρχεται στον Κριό και ο Κρόνος αναδρομεί

Πάνω από 40 χρόνια μετά ο Χείρωνας κάνει την επανεμφάνισή του στο ζώδιο του Κριού για να μας θυμίσει ότι χρειάζεται συλλογικά να θεραπεύσουμε πληγές και αισθήματα μειονεξίας που σχετίζονται με την αυτοπεποίθηση, τον δυναμισμό και την ατομικότητά μας. Η ταυτόχρονη αναδρόμηση του Κρόνου αποκαλύπτει ότι οι πληγές και τα αισθήματα μειονεξίας συνδέονται άμεσα με αναθεωρήσεις που αφορούν την υλική μας ασφάλεια, την επαγγελματική μας σταδιοδρομία και σημαντικές δομές της ζωής μας.

20/04 Ο Ήλιος εισέρχεται στον Ταύρο

Ο Ήλιος εισέρχεται στον Ταύρο και τα φώτα πέφτουν στην ανάγκη για επιστροφή στη σταθερότητα και την υλική ασφάλεια η οποία μπορεί να τέθηκε σε κίνδυνο κατόπιν μιας σημαντικής ανατροπής, όπως μαρτυρά η αποκλίνουσα σύνοδος με τον Ουρανό.

22/04 Ο Πλούτωνας αναδρομεί σε σύνοδο με τον Άρη στον Αιγόκερω

Επείγουσα ανάγκη αναθεώρησης κάποιας σημαντικής πρωτοβουλίας για μεταμόρφωση, μετασχηματισμό ή αναγέννηση που θα χρειαστεί περίπου πέντε μήνες για να ολοκληρωθεί.

24/04 Η Αφροδίτη εισέρχεται στους Διδύμους

Ο πλανήτης των σχέσεων και των οικονομικών εισέρχεται στο ένα από τα δύο ζώδια που κυβερνά ο Ερμής για να δώσει περισσότερη αξία στη μετακίνηση, τη μάθηση και την επικοινωνία. Η αγάπη ταξιδεύει και το πορτοφόλι ελαφραίνει!

30/04 Πανσέληνος στον άξονα Ταύρου-Σκορπιού

Ανάγκη ισορροπίας μεταξύ συναισθηματικής και υλικής ασφάλειας καθώς και μεταξύ δοτικότητας και κτητικότητας. Η ισορροπία επιτυγχάνεται σχετικά εύκολα μέσα από ρεαλιστικό προγραμματισμό και σαφή ιεράρχηση προτεραιοτήτων, όπως μαρτυρά ο Κρόνος στον Αιγόκερω σε θέση σφήνας με τον άξονα της Πανσελήνου.

Μάθετε περισσότερα για τον Βαγγέλη Πετρίτση, μέσα από την υπέροχη συνέντευξη που μας παραχώρησε!

Χείρωνας, Κριός, Αφροδίτη

vpetritsis

Ως Διδάκτωρ Ψυχολογίας, πιστοποιημένος ανθοθεραπευτής και βραβευμένος αστρολόγος από τον Αστρολογικό Σύνδεσμο Μεγάλης Βρετανίας, ο Βαγγέλης Πετρίτσης παρέχει συνεδρίες ψυχολογικές, αστρολογικές και ανθοθεραπευτικές με βασικό γνώμονα τη διεύρυνση της αυτογνωσίας των πελατών του και την απαλλαγή τους από αρνητικές ψυχολογικές και νοητικές καταστάσεις.
Παραδίδει επίσης μαθήματα αστρολογίας διά ζώσης αλλά και διά ηλεκτρονικής αλληλογραφίας στο πλαίσιο του Προγράμματος Σπουδών Αστρολογίας που ο ίδιος έχει δημιουργήσει.
Διατελεί Πρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου Φίλων Αστρολογίας (ΠΑ.ΣΥ.Φ.Α.), ενός σωματείου που στοχεύει στη διάδοση της αστρολογικής παιδείας και έρευνας στην Ελλάδα.
Δείτε τα πλήρη στοιχεία του Βαγγέλη Πετρίτση
vpetritsis

Σχολιάστε

Εναλλακτικά, συνδεθείτε με...
Αφήστε το σχόλιό σας !
Γράψτε το όνομά σας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.