Ο Απρίλιος παίρνει τη σκυτάλη της έντονης εστίασης στη συλλογικότητα, την αδελφοσύνη και την αλληλεγγύη που έφερε το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Μαρτίου (βλ. κορωνοϊό!) δεδομένης της διέλευσης από τον Υδροχόο τόσο του γοργού Άρη όσο και του αργού Κρόνου.

 

Ωστόσο, εξελίξεις σε σχέσεις και συνεργασίες μπορεί να φτάσουν στα «άκρα» με την εκτός ορίων κίνηση της Αφροδίτης μέσα από τους Διδύμους καθ’ όλη τη διάρκεια του μήνα. Επίσης, η είσοδος του Ήλιου και του Ερμή στον Ταύρο στις 19 και 27 Απριλίου, αντιστοίχως, καθώς και η Νέα Σελήνη που θα γίνει στο ίδιο ζώδιο στις 23 του μηνός θα τονίσουν την πάλη μεταξύ του παλιού και του καινούργιου. Τέλος, ο Απρίλιος γίνεται μάρτυρας της αναδρομής του Πλούτωνα στις 25 του μηνός.

Ας δούμε, όμως, με χρονολογική σειρά και με περισσότερη λεπτομέρεια τα προαναφερθέντα αξιοσημείωτα αστρολογικά φαινόμενα του μήνα:

03/04 Η Αφροδίτη εισέρχεται στους Διδύμους και βγαίνει εκτός ορίων

Ο πλανήτης των σχέσεων και των οικονομικών αφήνει τη σταθερότητα και προβλεψιμότητα του Ταύρου για να βάλει στο «μιξ» περισσότερη κίνηση και ευελιξία. Η ταυτόχρονη εκτός ορίων τροχιά της σηματοδοτεί την αρχή πρωτοποριακών, ασυνήθιστων και «περίεργων» έως και παράνομων σχέσεων, ενώσεων και συμμαχιών. Επιπλέον, η απόδοση αξίας στη μάθηση και το πνεύμα φαίνεται να ξεπερνά κάθε όριο, ίσως λόγω πρωτοβουλιών εργασιακής ανανέωσης (τρίγωνο με Άρη-Κρόνο στον Υδροχόο) που έχουν προκαλέσει ένα μικρό «χάος» σε επικοινωνίες και συμφωνίες (Ερμής, χορηγός Αφροδίτης, σε σύνοδο με Ποσειδώνα και ημιτετράγωνο με Άρη).

08/04 Πανσέληνος στον άξονα Κριού-Ζυγού

Κορύφωση διαδικασιών που ξεκίνησαν με τη Νέα Σελήνη της 24ης Μαρτίου και που τονίζουν την ανάγκη για ισορροπία μεταξύ του Εγώ και του Εμείς. Με τους χορηγούς των Φώτων, Αφροδίτη και Άρη, σε αέρινο τρίγωνο μεταξύ τους η ισορροπία θα έρθει σχετικά εύκολα μέσα από πνεύμα συνεργασίας και διαλλακτικότητας. Επίσης, με τον Ήλιο στην απόλυτη έξαρσή του παρατηρείται οργασμός δημιουργικότητας στην οποία τίθενται δευτερεύοντα εμπόδια από μια κάποια οικονομική ανασφάλεια και αβεβαιότητα (άξονας Πανσελήνου σε δευτερεύουσες σκληρές όψεις με Ποσειδώνα και Αφροδίτη σε κρίσιμη μοίρα).

11/04 Ο Ερμής εισέρχεται στον Κριό

Το μυαλό αφυπνίζεται και μαζί η ανάγκη να σκεφτεί και να παράξει σημαντικό και καινούργιο έργο με τρόπο που να ξεφεύγει από τις νόρμες και την παράδοση (Ερμής σε κρίσιμη Ήλιου και Ήλιος σε απόλυτη πτώση Κρόνου). Επικοινωνίες και μετακινήσεις επιταχύνονται ώστε να ικανοποιηθεί μια βασική ανάγκη για ανάπτυξη σε βάθος (Ερμής = Σελήνη/Πλούτωνας = Σελήνη/Δίας).

19/04 Ο Ήλιος εισέρχεται στον Ταύρο

Τα φώτα και οι προβολείς πέφτουν στην απόλαυση, την επαφή με τη φύση και την ανάγκη για γείωση και υλοποίηση στόχων. Μάλιστα, με την είσοδό του στον Ταύρο ο Ήλιος θα ενεργοποιήσει το τετράγωνο Κρόνου-Ουρανού φωτίζοντας κατευθείαν ζητήματα σύγκρουσης μεταξύ του παλιού και του μοντέρνου. Ωστόσο, η εκτός ορίων Αφροδίτη, χορηγός του Ήλιου, σε τρίγωνο με Άρη στον Υδροχόο και εξάγωνο με Ερμή στον Κριό θα βοηθήσει σημαντικά στην εξεύρεση καινοτόμων λύσεων ώστε η μετάβαση από το παλιό στο μοντέρνο να γίνει όσο το δυνατόν ομαλότερα.

23/04 Νέα Σελήνη στον Ταύρο

Μια καινούργια αρχή που αποθεώνει την ανάγκη για υλική και συναισθηματική ασφάλεια (Φώτα στην απόλυτη έξαρση της Σελήνης) ωθώντας μας να αφήσουμε πίσω βάρη και υποχρεώσεις (αποκλίνον τετράγωνο Φώτων με Κρόνο) ώστε να εισάγουμε περισσότερη ελευθερία, πρωτοπορία και ανανέωση στη ζωή μας (Φώτα σε συνοδική πορεία με Ουρανό).

25/04 Ο Πλούτωνας αναδρομεί
Ξεκινά μια πεντάμηνη περίοδος κατά την οποία ευνοείται η σε βάθος εσωτερική ψυχολογική αναζήτηση. Σε πιο πρακτικό επίπεδο η ίδια περίοδος σηματοδοτεί την ανάγκη αναθεώρησης και επανεξέτασης μιας σειράς ζητημάτων που αφορούν κεφάλαια, χρέη, φόρους, δάνεια και κληρονομιές.
27/04 Ο Ερμής εισέρχεται στον Ταύρο
Οι επικοινωνίες και οι μετακινήσεις μειώνουν την ταχύτητα αλλά αυξάνουν την απόλαυση, αν και το στενό και συγκλίνον τετράγωνο με τον Κρόνο ενδέχεται να ρίξει πρόσκαιρα τη διάθεση.

 

Newsletter εγγραφή

 

vpetritsis

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Σχολιάστε

Για να καταχωρήσετε το σχόλιο σας, συνδεθείτε με...Αφήστε το σχόλιό σας !
Γράψτε το όνομά σας