Προβλέψεις Απριλίου 2024 | Εκλείψεων συνέχεια!

0
295

Ο Απρίλιος μας υποδέχεται με τον Ερμή να αναδρομεί, επιφυλάσσοντας καθυστερήσεις, παρανοήσεις και αναθεωρήσεις σε επίπεδο επικοινωνιών, διαπραγματεύσεων και μετακινήσεων μέχρι τουλάχιστον τις 25 του μηνός, την επομένη της Πανσελήνου, οπότε και ορθοδρομεί.

Επιπλέον, ο Απρίλιος συνεχίζει την εποχή εκλείψεων που ξεκίνησε τον Μάρτιο, με τη σεληνιακή έκλειψη της 25ης, καθώς στις 8 του μηνός πραγματοποιείται και μια ηλιακή έκλειψη. Περαιτέρω σημαντικά γεγονότα του μήνα αποτελούν οι δύο αλλαγές ζωδίου της Αφροδίτης, μία στις 5 Απριλίου, οπότε εισέρχεται στον Κριό, και μία στις 29 Απριλίου, οπότε εισέρχεται στον Ταύρο όπου θα έχει ήδη εισέλθει και ο Ήλιος από τις 19 του μηνός. Τέλος, στην εκπνοή του μήνα έχουμε την είσοδο του Άρη στον Κριό, το ζώδιο της κυριαρχίας του.

Ας δούμε, όμως, με χρονολογική σειρά και με περισσότερη λεπτομέρεια τα προαναφερθέντα αξιοσημείωτα αστρολογικά φαινόμενα του μήνα:

02/04 Ο Ερμής στον Κριό αναδρομεί

Επικοινωνίες, συμφωνίες και διαπραγματεύσεις που έλαβαν χώρα τις δύο τελευταίες εβδομάδες εισέρχονται σε τροχιά αναθεώρησης. Αν η ταχύτητα είναι το ζητούμενο, αυτό θα μπορεί να ικανοποιηθεί μόνο με τρόπο μυστικό ή ασυνήθιστο. Διαφορετικά, ας εξοπλιστεί κανείς με υπομονή!

05/04 Η Αφροδίτη εισέρχεται στον Κριό

Επανεκκίνηση σε σχέσεις και συνεργασίες που συνοδεύεται από βάθος και πάθος (εξάγωνο Αφροδίτης-Πλούτωνα).

08/04 Ηλιακή Έκλειψη στον Κριό σε σύνοδο με Χείρωνα και Ερμή ανάδρομο

Ένα σημαντικό κεφάλαιο που «πονάει» και που θα έπρεπε να έχει ανοίξει ή κλείσει εδώ και καιρό. Τραύματα και πληγές του παρελθόντος που αναδύονται και ζητούν θεραπεία «εδώ και τώρα». Πιθανό το πλήγμα σε περιπτώσεις που αποθεώνεται ο εγωισμός (έκλειψη στην απόλυτη έξαρση του Ήλιου σε σύνοδο με Χείρωνα).

19/04 Ο Ήλιος εισέρχεται στον Ταύρο

Τα φώτα πέφτουν στην ανάγκη για ηρεμία, υλική ασφάλεια και επαφή με τη φύση. Ωστόσο, οι δύσκολες όψεις με Κρόνο (ημιτετράγωνο) και Πλούτωνα (τετράγωνο) προοιωνίζουν σχετικά εμπόδια που ίσως απαιτούν μια κάποιου τύπου ριζική αλλαγή ή μεταμόρφωση. Η ευελιξία στη δράση θα βοηθήσει σημαντικά στην απελευθέρωση από τα εμπόδια (Άρης στους Ιχθύς σε εξάγωνο με Δία-Ουρανό).

24/04 Πανσέληνος στον άξονα Ταύρου-Σκορπιού με τον Ερμή έτοιμο να ορθοδρομήσει

Η πρώτη πανσέληνος που λαμβάνει χώρα μετά το άνοιγμα του συνοδικού κύκλου Δία-Ουρανού έρχεται να κορυφώσει τις ενέργειες της ηλιακής έκλειψης της 8ης Απριλίου 2024, η οποία ίσως έφερε στο φως παλαιά τραύματα και πληγές. Τώρα, με τον καινούργιο συνοδικό κύκλο Δία-Ουρανού και τον Ερμή έτοιμο να ορθοδρομήσει, επικρατεί ένα αίσθημα επείγοντος για την εφαρμογή λύσεων που θεραπεύουν και απελευθερώνουν οριστικά από τραύματα και πληγές.

29/04 και 30/4 Η Αφροδίτη εισέρχεται στον Ταύρο και ο Άρης στον Κριό

Με την Αφροδίτη και τον Άρη να επιστρέφουν σχεδόν ταυτόχρονα στα ζώδια της κυριαρχίας τους, φαίνεται να τακτοποιούνται ζητήματα που αφορούν σε σχέσεις, δράσεις και οικονομικές συναλλαγές και που μπορεί να εκκρεμούσαν καιρό. Πιο συγκεκριμένα, αναμένεται ανάκτηση της αυτοπεποίθησης και της ορμητικότητας σε επίπεδο δράσεων και πρωτοβουλιών μετά από μια περίοδο αβεβαιότητας ή σύγχυσης. Υπάρχει, όμως, κάποιο σχετικό τίμημα που κανείς θα πρέπει να είναι διατεθειμένος να πληρώσει, κυριολεκτικά ή μεταφορικά (Αφροδίτη σε τετράγωνο με Πλούτωνα).

Newsletter εγγραφή

 

Βαγγέλης Πετρίτσης
Πρόσφατα άρθρα του συντάκτη Βαγγέλης Πετρίτσης (όλα τα άρθρα)

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Σχολιάστε

No apps configured. Please contact your administrator.
Αφήστε το σχόλιό σας !
Γράψτε το όνομά σας