5.065 ΑΝΑΓΝΩΣΕΙΣ

Του Βαγγέλη Πετρίτση, PhD

ΟΑύγουστος πιάνει το νήμα των εκλείψεων και των αναδρομών του Ιουλίου φιλοξενώντας στις 11 του μηνός μία ηλιακή έκλειψη – την τελευταία της χρονιάς – και έως και επτά πλανήτες ταυτόχρονα ανάδρομους, από τις 8 έως τις 18 Αυγούστου – ένα ιδιαίτερα ασυνήθιστο φαινόμενο. Με τον τρόπο αυτό, συνεχίζεται το «μακρύ καυτό καλοκαίρι», για το οποίο έχουμε ξαναμιλήσει, και επιτείνεται ακόμη περισσότερο η δημιουργία ενός κλίματος εσωστρέφειας, αναθεώρησης και ασυνήθιστων εξελίξεων.

Άλλωστε, είχαμε χαρακτηρίσει τον Ιούλιο ως «βραδυφλεγή βόμβα που περιμένει να εκραγεί ανά πάσα στιγμή και δη στις ημέρες γύρω από τις δύο εκλείψεις» και, δυστυχώς, η φράση βγήκε αληθινή με τις τραγικές εξελίξεις των πυρκαγιών και των νεροποντών, μερικές ημέρες πριν και μετά τη σεληνιακή έκλειψη της 27ης Ιουλίου.

Με μία ακόμα έκλειψη, λοιπόν, και τη σχεδόν ταυτόχρονη αναδρόμηση του Ουρανού, ευχόμαστε από καρδιάς να μη δούμε χειρότερα. Επιπλέον, ο Αύγουστος φιλοξενεί μία πανσέληνο στις 26 του μηνός, ενώ η Αφροδίτη, ο ανάδρομος και εκτός ορίων Άρης και ο Ήλιος αλλάζουν ζώδιο στις 7, στις 13 και στις 23 του μηνός, αντίστοιχα. Τέλος, ο Ερμής και ο Άρης ορθοδρομούν, αντίστοιχα, στις 19 και στις 27 Αυγούστου.

Ας δούμε, όμως, με χρονολογική σειρά και με περισσότερη λεπτομέρεια τα παραπάνω αξιοσημείωτα αστρολογικά φαινόμενα του μήνα:

07/08 Η Αφροδίτη εισέρχεται στον Ζυγό και ο Ουρανός αναδρομεί

Η Αφροδίτη επιστρέφει στο ένα από τα δύο της «σπίτια» – το άλλο είναι ο Ταύρος – ώστε να μπει μια τάξη σε οικονομικά και συναισθηματικά ζητήματα. Ωστόσο, με τον Χείρωνα εξ απεναντίας, τον Κρόνο σε τετράγωνο και τον Ουρανό έτοιμο να αναδρομήσει, η τάξη μοιάζει να ξύνει πληγές καθώς μάλλον περιλαμβάνει ξαφνικές οικονομικές περικοπές και συναισθηματικούς αποχωρισμούς, έστω πρόσκαιρους.

11/08 Ηλιακή Έκλειψη στον Λέοντα

Κλείνει ή ανοίγει ένα σημαντικό κεφάλαιο που αφορά ζητήματα δημιουργικότητας, αυτοέκφρασης και ψυχαγωγίας. Πολλές οι σχετικές εκκρεμότητες που απαιτούν επείγουσα διευθέτηση, όπως μαρτυρούν οι επτά ανάδρομοι πλανήτες, και πολλές οι υπερβολές/αστοχίες στον λόγο στις οποίες μπορεί να ωθήσει το ακριβείας τετράγωνο ανάδρομου Ερμή και Δία.

13/08 Ο ανάδρομος και εκτός ορίων Άρης επανεισέρχεται στον Αιγόκερω

Ασυνήθιστα έως και ακραία εσωστρεφείς, αργές και αναθεωρητικές δράσεις αναφορικά με ζητήματα καριέρας και υλικής ασφάλειας μας απασχολούν τουλάχιστον έως τις 27 Αυγούστου οπότε ο Άρης παραμένει ανάδρομος και εκτός ορίων στον Αιγόκερω. Στο ενδεχόμενο επίκεντρο ζητήματα που είχαν ανακύψει ή τεθεί στον πάγο από τα μέσα του περασμένου Μαΐου, οπότε ο Άρης είχε ξαναβρεθεί στις δύο τελευταίες μοίρες του Αιγόκερω ορθόδρομος.

19/08 Ο Ερμής στον Λέοντα ορθοδρομεί

Αναθεωρημένες προσωπικές ιδέες και αντιλήψεις φέρνουν ευκαιρίες για αρμονικές συνεργασίες ανοίγοντας τον δρόμο σε αισθήματα αισιοδοξίας, όπως μαρτυρά το εξάγωνο του Ερμή με την Αφροδίτη στον Ζυγό και το τρίγωνό του με τη Σελήνη στον Τοξότη.

23/08 Ο Ήλιος εισέρχεται στην Παρθένο

Τα φώτα πέφτουν στην εργασία, την υγεία και την τάξη υποσχόμενα ένα μεγάλο δώρο οικονομικό, υλικό ή πρακτικό για μια επιτυχημένη νέα αρχή με γερά θεμέλια για το μέλλον, αρκεί να αποφευχθούν τάσεις εκδικητικότητας. Αυτό φαίνεται να είναι το μήνυμα της συνόδου του Ήλιου με τον Βασιλίσκο και της συμμετοχής του σε μεγάλο τρίγωνο με Κρόνο και Ουρανό σε αρχικές μοίρες γήινων ζωδίων. Επιπλέον προϋπόθεση για την επιτυχημένη νέα αρχή είναι η ανάγκη προσαρμογής σε ευκαιρίες για δράσεις και πρωτοβουλίες εναλλακτικού χαρακτήρα, όπως αποκαλύπτει ο Ήλιος στην κορυφή yod με συμμετοχή Άρη-Χείρωνα.

26/08 Πανσέληνος στον άξονα Παρθένου-Ιχθύων

Το συναίσθημα απογειώνεται χάρη σε μια προσωπική ολοκλήρωση σχετιζόμενη με το μεγάλο οικονομικό, υλικό ή πρακτικό δώρο που υπόσχεται η είσοδος του Ήλιου στην Παρθένο, αρκεί τα ιδανικά μας να είναι αγνά, όπως αποκαλύπτει η Σελήνη σε σύνοδο με τον βασιλικό απλανή αστέρα Φομαλώ και στην κορυφή χαρταετού σε ζώδια γης.

27/08 Ο εκτός ορίων Άρης ορθοδρομεί

«Ή τώρα ή ποτέ» μοιάζει να λέει ο εκτός ορίων Άρης ωθώντας μας σε ασυνήθιστες δράσεις και μετατρέποντάς μας σε υπερ-ήρωες παρά την αβεβαιότητα και τους αστάθμητους παράγοντες (Άρης στη μοίρα της απόλυτης έξαρσής του σε τετράγωνο με Ουρανό και ημιτετράγωνο με Ποσειδώνα).

Μάθετε περισσότερα για τον Βαγγέλη Πετρίτση, μέσα από μια υπέροχη συνέντευξη που μας παραχώρησε!

προβλέψεις Αυγούστου

vpetritsis

vpetritsis

Ως Διδάκτωρ Ψυχολογίας, πιστοποιημένος ανθοθεραπευτής και βραβευμένος αστρολόγος από τον Αστρολογικό Σύνδεσμο Μεγάλης Βρετανίας, ο Βαγγέλης Πετρίτσης παρέχει συνεδρίες ψυχολογικές, αστρολογικές και ανθοθεραπευτικές με βασικό γνώμονα τη διεύρυνση της αυτογνωσίας των πελατών του και την απαλλαγή τους από αρνητικές ψυχολογικές και νοητικές καταστάσεις.
Παραδίδει επίσης μαθήματα αστρολογίας διά ζώσης αλλά και διά ηλεκτρονικής αλληλογραφίας στο πλαίσιο του Προγράμματος Σπουδών Αστρολογίας που ο ίδιος έχει δημιουργήσει.
Διατελεί Πρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου Φίλων Αστρολογίας (ΠΑ.ΣΥ.Φ.Α.), ενός σωματείου που στοχεύει στη διάδοση της αστρολογικής παιδείας και έρευνας στην Ελλάδα.
Δείτε τα πλήρη στοιχεία του Βαγγέλη Πετρίτση
vpetritsis

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Thessaloniki #JobFestival 2018

Σχολιάστε

Εναλλακτικά, συνδεθείτε με...




Αφήστε το σχόλιό σας !
Γράψτε το όνομά σας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.