Η επανάκαμψη δυνάμεων και η επιτάχυνση πολλών δραστηριοτήτων που σηματοδότησε ο Ιούλιος συνεχίζεται και τον Αύγουστο, καθώς όχι μόνο ο Άρης βρίσκεται στον Κριό, αλλά και όλοι οι γοργά κινούμενοι πλανήτες κινούνται σε ορθή φορά καθ’ όλη τη διάρκεια του μήνα.

 

bέβαια, στους πέντε αργούς πλανήτες που κινούνται ανάδρομα (Δίας, Κρόνος, Χείρωνας, Ποσειδώνας και Πλούτωνας) προστίθεται ο Ουρανός από τα μέσα του μήνα και μετά ταράζοντας τα ύδατα και επιτείνοντας το παγκόσμιο κλίμα αναθεωρήσεων και εσωστρέφειας σε όλα τα επίπεδα.

Τουλάχιστον, η έμφαση του μήνα στο ζώδιο του Λέοντα με ταυτόχρονη παρουσία Ήλιου και Ερμή στο ζώδιο αυτό από 5 έως 20 Αυγούστου και με μία Πανσέληνο στον άξονα Λέοντα-Υδροχόου στις 3 του μηνός, δίνει ευκαιρίες για στιγμές ψυχαγωγίας, διασκέδασης και αναψυχής.

Σημαντικό γεγονός του μήνα αποτελεί η είσοδος της Αφροδίτης στο ζώδιο του Καρκίνου στις 7 Αυγούστου, αφήνοντας πίσω της για τα καλά την τετράμηνη παραμονή της – λόγω αναδρομής – στο ζώδιο των Διδύμων.

Τέλος, ο Ερμής και ο Ήλιος εισέρχονται στην Παρθένο στις 20 και 22 του μηνός, αντιστοίχως, λίγο μετά τη Νέα Σελήνη στον Λέοντα της 19ης Αυγούστου.

Ας δούμε, όμως, με χρονολογική σειρά και με περισσότερη λεπτομέρεια τα προαναφερθέντα αξιοσημείωτα αστρολογικά φαινόμενα του μήνα:

03/08 Πανσέληνος στον άξονα Λέοντα-Υδροχόου

Το κλίμα της απότομης, έως βίαιης, αποκοπής από το παρελθόν που ξεκίνησε με την περασμένη Νέα Σελήνη της 20ης Ιουλίου κορυφώνεται, τώρα καθώς ο άξονας της Πανσελήνου τετραγωνίζεται από τον Ουρανό και ο Ερμής ολοκληρώνει αντίθεση με Κρόνο. Επαναστατικές ενέργειες ενδέχεται να εκτροχιάσουν τις σχέσεις μεταξύ λαών και κυβερνήσεων και να γκρεμίσουν γέφυρες και κώδικες επικοινωνίας.

Διαβάστε περισσότερα: Πανσέληνος στον Άξονα Λέοντα-Υδροχόου | Το Δόγμα του Τρόμου Ξαναξυπνά…

05/08 Ο Ερμής εισέρχεται στον Λέοντα

Οι σκέψεις γίνονται πιο αισιόδοξες και το μυαλό εστιάζεται στην ψυχαγωγία και τη διασκέδαση, ακόμα και αν πρέπει κανείς να βρει πρωτότυπους και ευφυείς τρόπους για να καταφέρει να ικανοποιήσει την ανάγκη για απόδραση (χιαστό Ερμή με Σελήνη στους Ιχθύς).

07/08 Η Αφροδίτη εισέρχεται στον Καρκίνο

Ο πλανήτης των σχέσεων και των οικονομικών εισέρχεται στο ζώδιο της Σελήνης σε τετράγωνο με την ίδια, προοιωνίζοντας έτσι οικογενειακές δυσκολίες και αναγκαστικούς συμβιβασμούς μεταξύ επιθυμιών και αναγκών.

15/08 Ο Ουρανός αναδρομεί

Ξεκινάει μία πεντάμηνη περίοδος αναθεώρησης και επανεξέτασης επαναστατικών και ανατρεπτικών ενεργειών στις οποίες μπορεί να προβήκαμε τους τελευταίους μήνες, με ιδιαίτερη αναφορά στα τέλη Ιουνίου-αρχές Ιουλίου, όταν ο Ήλιος ήταν σε κατώτερη σύνοδο με Ερμή. Η προβληματική είσοδος της Αφροδίτης στον Καρκίνο ανατρέπεται, καθώς ξαφνικές και αναπάντεχες ευκαιρίες δίνονται για περισσότερη οικογενειακή αρμονία και ταύτιση μεταξύ επιθυμιών και αναγκών (Ουρανός σε εξάγωνο με Σελήνη-Αφροδίτη στον Καρκίνο).

19/08 Νέα Σελήνη στον Λέοντα

Μια καινούργια αρχή που επιτρέπει περισσότερη αισιοδοξία, ψυχαγωγία και μετακίνηση αρκεί να μπορεί κανείς να βρει ευφυείς τρόπους συμβιβασμού με κρατικούς περιορισμούς και έλλειψη χρόνου (χιαστό Νέας Σελήνης με Κρόνο στον Αιγόκερω).
Διαβάστε : Νέα Σελήνη στον Λέοντα | Δύσκολα Μαθήματα προ των Πυλών…

20/08 Ο Ερμής εισέρχεται στην Παρθένο σε σύνοδο με Βασιλίσκο

Μετακινήσεις, συζητήσεις και επικοινωνίες στέφονται με επιτυχία αρκεί να αποφευχθούν τάσεις εκδικητικότητας (σύνοδος Ερμή με Βασιλίσκο). Η επιτυχία αφορά θέματα υγείας, εργασίας και οικογενείας και επιτρέπει την εύκολη διάνοιξη ολοκαίνουργιων οριζόντων για την ικανοποίηση επιθυμιών και αναγκών (δευτερεύον μεγάλο τρίγωνο μεταξύ Σελήνης-Αφροδίτης-Ουρανού)

22/08 Ο Ήλιος εισέρχεται στην Παρθένο

Τα φώτα στρέφονται στην υγεία, την εργασία και την καθημερινότητα με διάθεση εορταστική που βιώνεται, όμως, αγχωτικά γιατί η «δαμόκλειος σπάθη» μπορεί να πέσει ανά πάσα στιγμή (Ταυ-Τετράγωνο μεταξύ Σελήνης-Αφροδίτης-Δία και τετράγωνο Άρη-Κρόνου). Πολλές μετακινήσεις, βαβούρα και βιασύνη για να βρεθούν νέοι τρόποι να γίνουν τα ίδια πράγματα (παρορμητικό Ταυ-Τετράγωνο με την Αφροδίτη στον Καρκίνο σε σύνοδο με Σείριο και Κάνωπο).

Newsletter εγγραφή

 

vpetritsis

Σχολιάστε

No apps configured. Please contact your administrator.

Αφήστε το σχόλιό σας !
Γράψτε το όνομά σας