Ο Δεκέμβριος είναι ο μήνας όπου σημαντικές καθυστερήσεις, που μπορεί να υπήρχαν σε μια σειρά από ζητήματα, παίρνουν τέλος. Μετά από ένα δίμηνο εσωστρέφειας και αναθεωρήσεων (Οκτώβριος-Νοέμβριος) λόγω των διαδοχικών αναδρομών της Αφροδίτης και του Ερμή, τα πράγματα αρχίζουν να προχωρούν αφού οι περισσότεροι πλανήτες κινούνται και πάλι σε ορθή τροχιά.

Πιο συγκεκριμένα, τόσο ο Ερμής όσο και ο Χείρωνας στις 7 και τις 9 του Δεκεμβρίου, αντίστοιχα, ορθοδρομούν, αφήνοντας μόνο του τον Ουρανό στη λίστα των ανάδρομων πλανητών.

Ωστόσο, η πρώτη εβδομάδα του Δεκεμβρίου είναι πιο «σκοτεινή» δεδομένου ότι ο Ερμής και η Αφροδίτη ξαναμπαίνουν στον Σκορπιό. Περισσότερη αισιοδοξία, «έξω καρδιά» και εορταστικό κλίμα αναμένεται σταδιακά από τις 7 του μηνός και μετά. Τότε πραγματοποιείται Νέα Σελήνη στο ζώδιο του Τοξότη με τον χορηγό, Δία, να βρίσκεται στο ίδιο ζώδιο.

Τέλος, η τελευταία Πανσέληνος της χρονιάς και η τελευταία πριν τις εκλείψεις του Ιανουαρίου λαμβάνει χώρα στον άξονα Καρκίνου-Αιγόκερω ανήμερα του χειμερινού ηλιοστασίου (22/12).

Ας δούμε, όμως, με χρονολογική σειρά και με περισσότερη λεπτομέρεια τα παραπάνω αξιοσημείωτα αστρολογικά φαινόμενα του μήνα:
01/12 Ο ανάδρομος Ερμής επανεισέρχεται στον Σκορπιό

Βαθιά επανεξέταση ιδεών, απόψεων και επικοινωνιών που είχαν διατυπωθεί  κατά τα τέλη του περασμένου Οκτωβρίου όταν ο Ερμής ξαναβρισκόταν στις τελευταίες μοίρες του Σκορπιού. Μέσω της επανεξέτασης αυτής επιτυγχάνεται επούλωση οικονομικών ή συναισθηματικών πληγών. Αυτό μοιάζει να είναι το μήνυμα του Ερμή από θέση σφήνας με Σελήνη- Χείρωνα στις μοίρες της απόλυτης πτώσης και έξαρσης της Αφροδίτης, αντίστοιχα.

02/12 Η ορθόδρομη Αφροδίτη επανεισέρχεται στον Σκορπιό

Για το επόμενο δεκαπενθήμερο προβλέπεται εφαρμογή βαθέων αναθεωρήσεων σε επίπεδο σχέσεων, αξιών και οικονομικών αποφάσεων μετά από περίπου ένα δίμηνο αποσταθεροποίησης. Αυτό μαρτυρά η αποκλίνουσα αντίθεση της Αφροδίτης με τον Ουρανό, η οποία ήταν ανάδρομη έως τα μέσα Νοεμβρίου.

07/12 Νέα Σελήνη στον Τοξότη με Ερμή έτοιμο να ορθοδρομήσει

Η τελευταία Νέα Σελήνη της χρονιάς πραγματοποιείται στο ίδιο ζώδιο με τον Δία δίνοντας την ευκαιρία για περισσότερη αισιοδοξία, εξωστρέφεια, εορτασμό και ταξίδι. Η ευκαιρία αυτή έρχεται ως αποτέλεσμα αναθεωρήσεων σε επίπεδο ιδεών και απόψεων, κατόπιν αδυναμίας επίτευξης κάποιων ιδανικών κατά το τελευταίο δίμηνο. Αυτό φαίνεται να αποκαλύπτει ο στασιμο-ορθόδρομος Ερμής και το αποκλίνον τετράγωνο που σχηματίζει η Νέα Σελήνη με Άρη-Ποσειδώνα στους Ιχθύς.

09/12 Ο Χείρωνας ορθοδρομεί σε τρίγωνο με Ερμή στον Σκορπιό

Αν και το αίσθημα της μειονεξίας είναι μάλλον έντονο στον αέρα, δίνεται ταυτόχρονα η ευκαιρία για επούλωση πληγών που προκλήθηκαν από πρόσφατες καυστικές στιχομυθίες.

13/12 Ο ορθόδρομος Ερμής επανεισέρχεται στον Τοξότη

Εφαρμογή και οριστική επικύρωση κάποιων τελευταίων αναθεωρήσεων αναφορικά με ζητήματα νομικά, εκπαιδευτικά και ταξιδιωτικά φέρνουν περισσότερη αισιοδοξία (Ερμής = Κρόνος/Πλούτωνας, σε συγκλίνουσα σύνοδο με Δία).

22/12 Χειμερινό Ηλιοστάσιο και Πανσέληνος στον άξονα Καρκίνου-Αιγόκερω

Ο Ήλιος εισέρχεται στον Αιγόκερω και χαράσσει τις τάσεις για το επόμενο τρίμηνο αν όχι για όλη την επόμενη χρονιά. Η είσοδός του πραγματοποιείται λίγο πριν την Πανσέληνο στον άξονα Καρκίνου-Αιγόκερω, αποκαλύπτοντας ότι τουλάχιστον για το επόμενο τρίμηνο θα είναι απαραίτητη η ισορροπία μεταξύ σπιτιού και καριέρας. Διευκόλυνση θα παράσχουν οι πρωτότυπες και ευφυείς λύσεις όπως μαρτυρά ο Ουρανός από θέση σφήνας με τον άξονα της Πανσελήνου.

vpetritsis

Ως Διδάκτωρ Ψυχολογίας, πιστοποιημένος ανθοθεραπευτής και βραβευμένος αστρολόγος από τον Αστρολογικό Σύνδεσμο Μεγάλης Βρετανίας, ο Βαγγέλης Πετρίτσης παρέχει συνεδρίες ψυχολογικές, αστρολογικές και ανθοθεραπευτικές με βασικό γνώμονα τη διεύρυνση της αυτογνωσίας των πελατών του και την απαλλαγή τους από αρνητικές ψυχολογικές και νοητικές καταστάσεις.
Παραδίδει επίσης μαθήματα αστρολογίας διά ζώσης αλλά και διά ηλεκτρονικής αλληλογραφίας στο πλαίσιο του Προγράμματος Σπουδών Αστρολογίας που ο ίδιος έχει δημιουργήσει.
Διατελεί Πρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου Φίλων Αστρολογίας (ΠΑ.ΣΥ.Φ.Α.), ενός σωματείου που στοχεύει στη διάδοση της αστρολογικής παιδείας και έρευνας στην Ελλάδα.
Δείτε τα πλήρη στοιχεία του Βαγγέλη Πετρίτση
vpetritsis

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Εναλλακτικές διακοπές
Εναλλακτικές διακοπές

1 σχόλιο

Σχολιάστε

Εναλλακτικά, συνδεθείτε με...
Αφήστε το σχόλιό σας !
Γράψτε το όνομά σας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.