Ο Δεκέμβριος ξεκινά με την είσοδο του ευεργέτη Δία στον Αιγόκερω. Αν και στο εν λόγω ζώδιο ο Δίας θεωρείται παραδοσιακά σε πτώση, η εύνοια και τα οφέλη που υπόσχεται θα έχουν υλική χροιά, αλλά θα έρθουν μετά από αρκετό κόπο και μόχθο.

 

oΕρμής αλλάζει ζώδιο δύο φορές μέσα στον μήνα, στις 9 και τις 29, ενώ η Αφροδίτη και ο Ήλιος αλλάζουν ζώδιο στις 20 και τις 22 του μηνός αντίστοιχα. Ο Δεκέμβριος φιλοξενεί, επίσης, μία Πανσέληνο στις 12 του μηνός, η οποία ακολουθείται από την ορθοδρόμηση του Χείρωνα και την επιστροφή της Αφροδίτης εντός των ορίων της εκλειπτικής την επόμενη κιόλας ημέρα.

Τέλος, έχει ενδιαφέρον να επισημάνουμε ότι το τρίτο δεκαήμερο του μήνα χαρακτηρίζεται από έκρυθμες και απρόβλεπτες εξελίξεις λόγω της εισόδου της Αφροδίτης στον Υδροχόο και της εκτός ορίων κίνησης του Ερμή να πλαισιώνουν την ηλιακή έκλειψη της 26ης Δεκεμβρίου!

Ας δούμε, όμως, με χρονολογική σειρά και με περισσότερη λεπτομέρεια τα προαναφερθέντα αξιοσημείωτα αστρολογικά φαινόμενα του μήνα:

Ο πλανήτης της τύχης, της ανάπτυξης και της επέκτασης αφήνει τις οικείες πεδιάδες του Τοξότη για να πάρει τον ανηφορικό και μάλλον δύσβατο δρόμο του Αιγόκερω. Μάλιστα, με την παρουσία τριών ακόμα πλανητών στο ίδιο ζώδιο, συμπεριλαμβανομένου του κυβερνήτη Κρόνου, η ανάβαση αναμένεται δύσκολη και κοπιαστική και ίσως στην πορεία να νιώσουμε «θύματα» μέσα σε σχέσεις, συνεργασίες και οικονομικές δοσοληψίες (Αφροδίτη σε σύνοδο με Facies και νότιο δεσμό Σελήνης).

Για τον ίδιο λόγο, όμως, η ανταμοιβή στο τέλος της ανάβασης θα είναι πολύ πιο ικανοποιητική, καθώς αυτή θα είναι η κατάκτηση της ίδιας της κορυφής αρκεί η ανάγκη για επιτυχία να μη γίνει εμμονή (Ήλιος σε σύνοδο με Αντάρη).

Επιπλέον, με τρεις πλανήτες σε κρίσιμες μοίρες (Ερμή, Άρη και τον ίδιο τον Δία) αναμένονται σημαντικά γεγονότα που θα ανακινήσουν εσωτερικές ανασφάλειες στον τομέα του ωροσκοπίου του καθενός από τον οποίο θα διελαύνει ο Δίας και τα γεγονότα αυτά θα έχουν μακροπρόθεσμη απήχηση και προοπτική. Το συγκλίνον τετράγωνο με τον Χείρωνα στον Κριό θα έχει την τάση να μεγεθύνει τις προσωπικές μας αδυναμίες αλλά θα έχουμε τελικά την αυτοπεποίθηση και την επιμονή να τις ξεπεράσουμε (Άρης στον Σκορπιό, χορηγός Χείρωνα).

Τέλος, το συγκλίνον τρίγωνο του Δία με τον Ουρανό στο στοιχείο της γης θα μας ανοίξει αναπάντεχα καινούργιους τρόπους να αναπτυχθούμε και να επεκταθούμε, και ειδικά με όρους υλικούς, οικονομικούς και πρακτικούς, αρκεί να βγούμε από τη ζώνη ασφαλείας μας (Ουρανός στην απόλυτη έξαρση της Σελήνης και Σελήνη στον Υδροχόο)!

09/12 Ο Ερμής εισέρχεται στον Τοξότη

Μετά τα απροσμέτρητα βάθη του Σκορπιού και τις επανειλημμένες «βουτιές» λόγω της πρόσφατης αναδρομής, ο Ερμής αποδεσμεύεται κι έτσι το μυαλό ανοίγει νέους ορίζοντες και επανακτά την αισιοδοξία του. Αύξηση ενδιαφέροντος για θέματα νομικά, εκπαιδευτικά, φιλοσοφικά και ταξιδιωτικά.

12 και 13/12 Πανσέληνος στον άξονα Διδύμων-Τοξότη με ορθοδρόμηση Χείρωνα και επιστροφή Αφροδίτης εντός ορίων

Πολλές μετακινήσεις και επικοινωνίες ως αποκορύφωμα των διαδικασιών που ξεκίνησαν με τη Νέα Σελήνη της 26ης Νοεμβρίου, η οποία έκανε αναφορά σε όνειρα ανάπτυξης, επέκτασης, ταξιδιών και εκπαίδευσης που ίσως είχαν μπει στον πάγο από τον περασμένο Ιούνιο. Βέβαια, η ορθοδρόμηση του Χείρωνα προκαλεί ένα έντονο αίσθημα μειονεξίας το οποίο μας βάζει στη διαδικασία να δημιουργήσουμε τη δική μας τάξη σε σχέσεις, συνεργασίες και σε οικονομικά ζητήματα που είχαν εκτραχυνθεί το προηγούμενο διάστημα λόγω σοβαρών υποχρεώσεων ή χρεών (πεντάγωνο Χείρωνα με Αφροδίτη να επιστρέφει εντός ορίων σε σύνοδο με Κρόνο και Πλούτωνα).

20/12 Η Αφροδίτη εισέρχεται στον Υδροχόο

Ο πλανήτης των σχέσεων και των οικονομικών αφήνει το «στένεμα» του Αιγόκερω και παίρνει ανάσα καταφέρνοντας έτσι να επουλώσει σχετικές πληγές (εξάγωνο με Χείρωνα) παρά τυχόν απρόβλεπτες εξελίξεις (τετράγωνο με Ουρανό).

22/12 Χειμερινό Ηλιοστάσιο: Ο Ήλιος εισέρχεται στον Αιγόκερω

Τα φώτα και οι προβολείς πέφτουν στην εργασία, τη φιλοδοξία και την ανάγκη για κοινωνική αναρρίχηση χαράσσοντας μαζί τις τάσεις για το επόμενο τρίμηνο, αν όχι για τον επόμενο χρόνο. Το τετράγωνο με τον Χείρωνα ξύνει πληγές, αλλά η σύνοδος με τον Δία και το τρίγωνο με τον Ουρανό είναι σε θέση να μας ανοίξει ολοκαίνουργιους και πρωτότυπους τρόπους επαγγελματικής ανάπτυξης και επέκτασης.

23/12 Ο Ερμής στον Τοξότη βγαίνει εκτός ορίων

Επικοινωνίες, μετακινήσεις και διαπραγματεύσεις γύρω από θέματα νομικά, εκπαιδευτικά και ταξιδιωτικά αποκτούν έναν χαρακτήρα πρωτοποριακό και παράξενο έως και ακραίο ή παράτυπο.

26/12 Ηλιακή Έκλειψη στον Αιγόκερω

Ένα σημαντικό επαγγελματικό κεφάλαιο ανοίγει ή κλείνει και μαζί φέρνει την αίσθηση της απελευθέρωσης ή της ελπίδας για κάτι καλύτερο (σύνοδος με Δία).

29/12 Ο εκτός ορίων Ερμής εισέρχεται στον Αιγόκερω

Επικοινωνίες, μετακινήσεις και διαπραγματεύσεις διατηρούν τον πρωτοποριακό και παράξενο χαρακτήρα τους αλλά στρέφουν το ενδιαφέρον τους σε θέματα επαγγελματικής φύσεως και επιχειρηματικότητας.

 

Newsletter εγγραφή

 

vpetritsis

Ως Διδάκτωρ Ψυχολογίας, πιστοποιημένος ανθοθεραπευτής και βραβευμένος αστρολόγος από τον Αστρολογικό Σύνδεσμο Μεγάλης Βρετανίας, ο Βαγγέλης Πετρίτσης παρέχει συνεδρίες ψυχολογικές, αστρολογικές και ανθοθεραπευτικές με βασικό γνώμονα τη διεύρυνση της αυτογνωσίας των πελατών του και την απαλλαγή τους από αρνητικές ψυχολογικές και νοητικές καταστάσεις.
Παραδίδει επίσης μαθήματα αστρολογίας διά ζώσης αλλά και διά ηλεκτρονικής αλληλογραφίας στο πλαίσιο του Προγράμματος Σπουδών Αστρολογίας που ο ίδιος έχει δημιουργήσει.
Διατελεί Πρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου Φίλων Αστρολογίας (ΠΑ.ΣΥ.Φ.Α.), ενός σωματείου που στοχεύει στη διάδοση της αστρολογικής παιδείας και έρευνας στην Ελλάδα.
Δείτε τα πλήρη στοιχεία του Βαγγέλη Πετρίτση
vpetritsis

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Σχολιάστε

Για να καταχωρήσετε το σχόλιο σας, συνδεθείτε με...Αφήστε το σχόλιό σας !
Γράψτε το όνομά σας