Προβλέψεις Δεκεμβρίου 2021: Συνέχεια Εκλείψεων!

0
881

Μετά από έναν μήνα που άφησε πολλούς «έκπληκτους» λόγω της όποιας κρίσης μπορεί να σηματοδότησε η σεληνιακή έκλειψη της 19ης Νοεμβρίου, ο Δεκέμβριος συνεχίζει με τη σκυτάλη των εκλείψεων φιλοξενώντας την τελευταία έκλειψη της χρονιάς, ηλιακή αυτή τη φορά, στις 4 Δεκεμβρίου.

 

Λίγο νωρίτερα θα έχει βγει και ο Ερμής εκτός ορίων ενώ θα έχει ορθοδρομήσει και ο Ποσειδώνας μετά από ανάδρομη πορεία πέντε περίπου μηνών.

Στη συνέχεια, 8 Δεκεμβρίου, η Αφροδίτη στον Αιγόκερω συναντά τον Πλούτωνα και επιστρέφει εντός των ορίων της εκλειπτικής για να αναδρομήσει μερικές ημέρες αργότερα, στις 19 Δεκεμβρίου, μαζί με την Πανσέληνο του μήνα και την επιστροφή του Χείρωνα σε ορθή πορεία. Στο μεταξύ, ο Άρης θα έχει εισέλθει στον Τοξότη και ο Ερμής στον Αιγόκερω, στο οποίο ζώδιο θα κάνει την είσοδό του και ο Ήλιος, 21 Δεκεμβρίου, για να χαράξει τις τάσεις για το επόμενο τρίμηνο. Πολύ σημαντική είναι, τέλος, η αλλαγή ζωδίων τόσο του άξονα των Δεσμών της Σελήνης όσο και του Δία στις 23 και 29 του μηνός αντίστοιχα.

Ας δούμε, όμως, με χρονολογική σειρά και με περισσότερη λεπτομέρεια τα προαναφερθέντα αξιοσημείωτα αστρολογικά φαινόμενα του μήνα:

01/12 Ο Ποσειδώνας ορθοδρομεί

Όνειρα και ιδανικά που μπορεί να είχαν μπει στον «πάγο» από το περασμένο καλοκαίρι αρχίζουν και «ξεπαγώνουν». Έτσι, δίνεται η ευκαιρία για αγορές, απολαύσεις και κοινωνικές επαφές, έστω και μετρημένες, που στοχεύουν στη συναισθηματική ασφάλεια και που είχαν καθυστερήσει για καιρό (Ποσειδώνας σε εξάγωνο με Αφροδίτη στον Αιγόκερω και τρίγωνο με Άρη στον Σκορπιό).

03/12 Ο Ερμής στον Τοξότη βγαίνει εκτός ορίων

Παραμονή έκλειψης και οι επικοινωνίες και οι μετακινήσεις παίρνουν «φωτιά» καθώς η νοητική ανησυχία και το άγχος μοιάζει να ξεφεύγει πέρα από κάθε όριο. Για τις επόμενες δέκα ημέρες τα πνευματικά ενδιαφέροντα πολλών αρχίζουν και περιστρέφονται σε εξαιρετικά μεγάλο βαθμό γύρω από ζητήματα πολιτικής, φιλοσοφίας, θρησκείας και ηθικής. Ακραίες ηθικολογίες και «κηρύγματα» αφθονούν.

04/12 Ηλιακή έκλειψη στον Τοξότη σε σύνοδο με Ερμή

Ένα σημαντικό κεφάλαιο που ανοίγει ή κλείνει αναφορικά με επικοινωνίες, συμφωνίες, μετακινήσεις, εμπορικές συναλλαγές και εκπαιδευτικές δραστηριότητες. Η ανάγκη θα είναι να φτάσει κανείς όσο πιο μακριά γίνεται αλλά τόσο η έκλειψη όσο και το τετράγωνο Ερμή-Ποσειδώνα λειτουργούν μάλλον υπονομευτικά, θολώνοντας τα νερά και προκαλώντας σύγχυση, και αποπροσανατολισμό. Προσοχή στα μεγάλα λόγια που ακούγονται τώρα γιατί μπορεί να παραμορφώνουν την αλήθεια και να παραπλανούν.

08/12 Η Αφροδίτη στον Αιγόκερω επιστρέφει εντός ορίων σε σύνοδο με Πλούτωνα

Σχέσεις και συνεργασίες συνεχίζουν να κινούνται βάσει της ανάγκης για τήρηση τύπων και κανόνων, χωρίς να υπάρχει πια η σχεδόν ακραία προσκόλληση σε αυτούς. Παραμένει, ωστόσο, μια υφέρπουσα αίσθηση κινδύνου ή απειλής που περιορίζει την επιθυμία για κοινωνικές συναναστροφές και απολαύσεις.

13/12 Ο Άρης εισέρχεται στον Τοξότη και ο εκτός ορίων Ερμής στον Αιγόκερω

Αν και πολλοί θα θέλουν να κινηθούν με αισιοδοξία, χαρά και εορταστική διάθεση, θα δυσκολευτούν να βρουν τον τρόπο διότι υλικοί, επαγγελματικοί ή άλλοι περιορισμοί θα βαραίνουν σε μεγάλο βαθμό το μυαλό.

19/12 Πανσέληνος στον άξονα Διδύμων-Τοξότη με Αφροδίτη να αναδρομεί και Χείρωνα να ορθοδρομεί

Αποκορύφωση των διεργασιών που ξεκίνησαν με την ηλιακή έκλειψη. Διάχυτη φαίνεται να είναι μια αίσθηση μειονεξίας ή περιθωριοποίησης μέσα σε σχέσεις και συνεργασίες ή αναφορικά με οικονομικά ζητήματα, χωρίς όμως να λείπει η ελπίδα ότι κάτι μπορεί να γίνει στο μέλλον (Δίας σε ευνοϊκές όψεις με άξονα Πανσελήνου). Ίσως, τελικά, αυτή η αίσθηση μειονεξίας να είναι απαραίτητη ώστε να αποφασίσει κανείς να θεραπεύσει τα «κακώς κείμενα» στους παραπάνω τομείς της ζωής. Να επισημάνουμε ότι η αναδρομή της Αφροδίτης ξεκινά σε σύνοδο με Πλούτωνα και λήγει στις 29 Ιανουαρίου 2022 ωθώντας μας σε μια εκ βάθρων αναθεώρηση της αξίας που αποδίδουμε στον εαυτό μας, έτσι ώστε να επαναδιαπραγματευθούμε τον ρόλο που διαδραματίζουμε σε σχέσεις και συνεργασίες.

21/12 Χειμερινό Ηλιοστάσιο: Ο Ήλιος εισέρχεται στον Αιγόκερω

Με την είσοδο του Ήλιου στον Αιγόκερω χαράσσονται οι τάσεις για τους τρεις επόμενους μήνες, αν όχι για ολόκληρη την επόμενη χρονιά. Η αναδρομή της Αφροδίτης σε συνδυασμό με την αποκορύφωση της τρίτης πράξης του δράματος που έχουμε αποκαλέσει «Αποδόμηση και Μεταρρύθμιση» (το τρίτο κατά σειρά ιδιομοιρίας τετράγωνο Κρόνου-Ουρανού) προμηνύει έναν δύσκολο χειμώνα όπου κανείς χρειάζεται να περιορίσει απολαύσεις, έξοδα και κοινωνικές συναναστροφές ώστε να ανταποκριθεί σε απρόβλεπτες συνθήκες που μπορεί να θέσουν σε κίνδυνο την υλική του ασφάλεια. Ευτυχής όποιος είναι διατεθειμένος να κάνει άρδην αναθεώρηση του συστήματος αξιών του ώστε αυτοβούλως να ανατρέψει τις συνήθειες, τις ρουτίνες και τη βολή του και μαζί να θέσει καινούργιους επαγγελματικούς στόχους.

23/12 Οι Δεσμοί της Σελήνης αλλάζουν ζωδιακό άξονα

Με τον Βόρειο Δεσμό Σελήνης να αφήνει τους Διδύμους για να εισέλθει στον Ταύρο, όπου και θα παραμείνει για τον επόμενο ενάμιση χρόνο (έως Ιούλιο 2023), παύουν να αποτελούν τόσο μεγάλη πρόκληση οι μετακινήσεις, τα ταξίδια, οι εμπορικές συναλλαγές και οι εκπαιδευτικές δραστηριότητες. Αντ’ αυτών, θα είναι οι τομείς της οικονομίας, των τραπεζών, της γεωργικής παραγωγής και της υλικής επιβίωσης και ασφάλειας που θα μας απασχολήσουν έντονα.

29/12 Ο Δίας (επαν-)εισέρχεται στους Ιχθύς και ο Ερμής επιστρέφει εντός ορίων

Μαζί με μια κάποια ομαλοποίηση των επικοινωνιών και των μετακινήσεων και παρά τις οικονομικές ανησυχίες,  ο πλανήτης της ανάπτυξης και της εύνοιας επιστρέφει ξανά στο «σπίτι» του, για να επιτρέψει περισσότερη ελευθερία, χαλάρωση, απόδραση από την καθημερινότητα και αναζωογόνηση της πίστης μας στα Θεία.

Δείτε το Ολοκληρωμένο διαδικτυακό πρόγραμμα σπουδών
της Σχολής Επιστημονικής και Ανθρωπιστικής Αστρολογίας

 

Newsletter εγγραφή

 

vpetritsis

Σχολιάστε

No apps configured. Please contact your administrator.

Αφήστε το σχόλιό σας !
Γράψτε το όνομά σας