Ο Φεβρουάριος αφήνει το κλίμα εκλείψεων και τις καταιγιστικές εξελίξεις του Ιανουαρίου για να προσφέρει περισσότερες στιγμές πνευματικής χαλάρωσης και απόδρασης από την καθημερινότητα, καθώς ο Ερμής θα βρίσκεται στους Ιχθύς καθ’ όλη τη διάρκεια του μήνα.

 

hΑφροδίτη θα είναι στο ίδιο ζώδιο έως τις 7 του μηνός οπότε μπαίνει στον Κριό, ενώ ο Ήλιος θα εισέλθει στους Ιχθύς στις 19 του μηνός για να συναντήσει τη Σελήνη στο ίδιο ζώδιο στις 23. Δύο από τα κυριότερα χαρακτηριστικά του μήνα αποτελούν η πρωτοπορία στη δράση και η εσωστρέφεια στην επικοινωνία, ειδικά από τις 9 και τις 17 του μηνός αντίστοιχα οπότε ο Άρης βγαίνει εκτός ορίων και ο Ερμής αναδρομεί.

Μάλιστα, το τελευταίο δεκαήμερο του μήνα δεν θα υπάρχουν πλανήτες σε ζώδια του αέρα, πράγμα που σε συνδυασμό με την αναδρομή του Ερμή θα έχει ως αποτέλεσμα σημαντικές καθυστερήσεις ή παρανοήσεις σε επικοινωνίες και μετακινήσεις.

Ας δούμε, όμως, με χρονολογική σειρά και με περισσότερη λεπτομέρεια τα προαναφερθέντα αξιοσημείωτα αστρολογικά φαινόμενα του μήνα:
03/02 Ο Ερμής εισέρχεται στους Ιχθύς

Το μυαλό γίνεται δεκτικό στην πιο μαγική και ρομαντική πλευρά της ζωής, ενώ οι επικοινωνίες και οι μετακινήσεις αποκτούν έναν πιο χαλαρό έως και χαοτικό χαρακτήρα. Έντονη η σύγκρουση μεταξύ λογικής και συναισθήματος (Σελήνη τετράγωνο Ερμής). Αύξηση ενδιαφέροντος για θέματα καλλιτεχνίας, φιλανθρωπίας και θρησκείας.

07/02 Η Αφροδίτη εισέρχεται στον Κριό

Ο πλανήτης των σχέσεων και των οικονομικών εισέρχεται στο ζώδιο της παραδοσιακής αδυναμίας της για να γίνει πιο εξωστρεφής και απαιτητική. Ωστόσο, η συγκλίνουσα σύνοδος με τον Χείρωνα θα αναδείξει πληγές ή αισθήματα μειονεξίας σχετικά με την αυτοαξία μας.

09/02 Πανσέληνος στον άξονα Λέοντα-Υδροχόου με Άρη να βγαίνει εκτός ορίων

Κορύφωση διαδικασιών που ξεκίνησαν με τη Νέα Σελήνη της 24ης Ιανουαρίου και που τονίζουν την ανάγκη για ισορροπία μεταξύ προσωπικής και ομαδικής προβολής. Με τον Άρη να βγαίνει εκτός ορίων φαίνεται ότι οι παραπάνω διαδικασίες θα οδηγήσουν σε πρωτοποριακές, ασυνήθιστες έως και ακραίες δράσεις και πρωτοβουλίες. Αυτές αφορούν κυρίως θέματα επέκτασης και ανάπτυξης έως 16 του μηνός οπότε ο Άρης αφήνει τον Τοξότη για να εισέλθει στον Αιγόκερω.

16/02 και 17/02 Ο εκτός ορίων Άρης εισέρχεται στον Αιγόκερω με αναδρόμηση Ερμή

Κινήσεις, δράσεις και πρωτοβουλίες δεν χάνουν τον ασυνήθιστο χαρακτήρα τους, στρέφουν όμως το ενδιαφέρον τους σε θέματα καριέρας και κοινωνικής ανόδου. Η σχεδόν ταυτόχρονη αναδρόμηση του Ερμή στο ζώδιο των Ιχθύων προκαλεί μεγάλη εσωστρέφεια και ανάγκη επανεξέτασης ρομαντικών ιδεών που «σκαρφιστήκαμε» τις δύο προηγούμενες εβδομάδες.

19/02 Ο Ήλιος εισέρχεται στους Ιχθύς

Τα φώτα και οι προβολείς πέφτουν στον ρομαντισμό, την απόδραση και τη χαλάρωση για τις επόμενες τριάντα ημέρες. Βοηθητικά τα δύο εξάγωνα που σχηματίζει ο Ήλιος με τον Άρη και τον Ουρανό σε ζώδια γης γιατί δίνουν ευκαιρίες για πρωτοποριακές δράσεις και πρωτοβουλίες που μπορούν να βελτιώσουν την υλική πλευρά της ζωής με λίγη φαντασία!

23/02 Νέα Σελήνη στους Ιχθύς σε κρίσιμη μοίρα Αφροδίτης

Μια καινούργια αρχή που προκαλεί μια κάποια ανασφάλεια σε σχέσεις, συνεργασίες και οικονομικές δοσοληψίες λόγω υπερβολών που κρύβουν σοβαρούς κινδύνους (Αφροδίτη τετράγωνο με Δία σε συνοδική πορεία με Πλούτωνα και Κρόνο). Σωτήρια θα είναι η υποχώρηση του εγωισμού και η αναζήτηση νέων τρόπων εξεύρεσης υλικής ασφάλειας (εξάγωνα Φώτων με Άρη-Νότιο Δεσμό και Ουρανό στον Ταύρο).

 

Newsletter εγγραφή

 

vpetritsis

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Σχολιάστε

Για να καταχωρήσετε το σχόλιο σας, συνδεθείτε με...Αφήστε το σχόλιό σας !
Γράψτε το όνομά σας