Ο Ιανουάριος ξεκινά με την είσοδο του Άρη στον Τοξότη και τον Ερμή να παραμένει στον Αιγόκερω έως τις 16 του μηνός, εκτός όμως των ορίων της εκλειπτικής κατά το μεγαλύτερο διάστημα. Στο μεταξύ θα έχει μεσολαβήσει η σεληνιακή έκλειψη στον άξονα Καρκίνου-Αιγόκερω και η σχεδόν ταυτόχρονη ορθοδρόμηση του Ουρανού.

 

ετσι, το πρώτο δεκαπενθήμερο χαρακτηρίζεται έντονα από την επείγουσα, απρόβλεπτη και καταιγιστική επιρροή της «ουράνιας» έκλειψης ειδικά σε θέματα δομής, ιεραρχίας και ασφάλειας (Καρκίνος-Αιγόκερως).

Ωστόσο, η είσοδος του Ερμή και του Ήλιου στον Υδροχόο, στις 16 και 20 του μηνός αντίστοιχα, σε συνδυασμό με τη Νέα Σελήνη στο ίδιο ζώδιο στις 24 του μηνός καθιστά το δεύτερο δεκαπενθήμερο του μήνα πιο απελευθερωτικό, αλλά και λυτρωτικό με την παρουσία της Αφροδίτης στους Ιχθύς από τις 13 του μηνός και μετά.

Τέλος, έχει ενδιαφέρον να επισημάνουμε ότι με την ορθοδρόμηση και του Ουρανού δεν θα υπάρχει κανείς ανάδρομος πλανήτης για το υπόλοιπο του μήνα, πράγμα που σαφώς επιταχύνει σημαντικά τις εξελίξεις και επιτρέπει την αποσυμφόρηση μιας σειράς θεμάτων.

Ας δούμε, όμως, με χρονολογική σειρά και με περισσότερη λεπτομέρεια τα προαναφερθέντα αξιοσημείωτα αστρολογικά φαινόμενα του μήνα:
03/01 Ο Άρης εισέρχεται στον Τοξότη

Αφού αναμετρήθηκε με τα απροσμέτρητα βάθη και τα σκοτάδια του Σκορπιού, ο Άρης επανακτά την αισιοδοξία του και ανοίγει νέους ορίζοντες σε δράσεις και πρωτοβουλίες. Εύκολη η επούλωση πληγών και η εξεύρεση εναλλακτικών λύσεων κατά την επιδίωξη στόχων που σχετίζονται με θέματα νομικά, εκπαιδευτικά, φιλοσοφικά και ταξιδιωτικά (τρίγωνο με Χείρωνα).

10/01 Σεληνιακή έκλειψη στον Καρκίνο με ορθοδρόμηση Ουρανού

Πρώτη ολοκλήρωση σημαντικών διαδικασιών που ξεκίνησαν με την ηλιακή έκλειψη της 26ης Δεκεμβρίου και που θα δώσουν περαιτέρω αποτελέσματα μέσα στους δύο επόμενους μήνες, ειδικά σε ό,τι αφορά ζητήματα δομής και ασφάλειας που πρέπει οπωσδήποτε να διευθετηθούν (ανώτερη σύνοδος Ήλιου-Ερμή σε σύνοδο με Κρόνο-Πλούτωνα).

Ταυτόχρονα επικρατεί ένα αίσθημα επείγοντος για εφαρμογή αναθεωρήσεων σε ζητήματα υλικής και οικονομικής ελευθερίας που είχαν μπει στον πάγο από το περασμένο καλοκαίρι (ορθοδρόμηση Ουρανού στον Ταύρο). Απρόβλεπτες εξελίξεις και αστάθμητοι παράγοντες ίσως δημιουργήσουν μια εμμονή γύρω από θέματα αξιών, σχέσεων και οικονομικών δοσοληψιών (Αφροδίτη άνοπτη σε αμοιβαία υποδοχή με Ουρανό).

12/01 Ο Ερμής στον Αιγόκερω επιστρέφει εντός ορίων

Επικοινωνίες, μετακινήσεις και διαπραγματεύσεις διατηρούν το ενδιαφέρον τους για θέματα επαγγελματικής φύσεως και επιχειρηματικότητας, αλλά χάνουν τον πρωτοποριακό ή παράξενο χαρακτήρα τους.

13/01 Η Αφροδίτη εισέρχεται στους Ιχθύς

Ο πλανήτης των σχέσεων και των οικονομικών μπαίνει στο ζώδιο της παραδοσιακής έξαρσής της για να γίνει αθεράπευτα ρομαντική και γενναιόδωρη. Αν και η αντίθεση με τη Σελήνη στην Παρθένο θα τη «γειώσει» αρκετά, το εξάγωνο με τον Ουρανό θα δώσει ευκαιρίες «απογείωσης» σε σχέσεις, συνεργασίες και οικονομικές συναλλαγές.

16/01 Ο Ερμής εισέρχεται στον Υδροχόο

Το μυαλό αφήνει τα περιοριστικά δεσμά του Αιγόκερω και ανοίγει τα φτερά του για να σκεφτεί κατά τρόπο πρωτοποριακό και καινοτόμο. Ευνοούνται επικοινωνίες, μετακινήσεις και διαπραγματεύσεις γύρω από θέματα κοινωνικά, πολιτικά, τεχνολογικά και επιστημονικά.

20/01 Ο Ήλιος εισέρχεται στον Υδροχόο

Τα φώτα και οι προβολείς πέφτουν στην ομαδικότητα και το συλλογικό πνεύμα για τις επόμενες τριάντα ημέρες. Αν και το τετράγωνο του Ήλιου με τον Ουρανό φέρνει απροσδόκητες και ξαφνικές εξελίξεις, ειδικά σε σχέση με ανδρικά πρόσωπα, το ταυτόχρονο εξάγωνο με τον Χείρωνα είναι σε θέση να δώσει εναλλακτικές λύσεις.

24/01 Νέα Σελήνη στον Υδροχόο

Νέα πνοή για ομάδες, συλλόγους και κοινωνικοπολιτικά ζητήματα καθώς ανοίγουν νέες δίοδοι επικοινωνίας που επιτρέπουν περισσότερη ελευθερία στη δράση παρά τυχόν ασάφειες σε σχέσεις και οικονομικές συναλλαγές (εξάγωνο Ερμή στον Υδροχόο με Άρη στον Τοξότη σε ταυτόχρονες σκληρές όψεις με Αφροδίτη-Ποσειδώνα στους Ιχθύς).

 

Newsletter εγγραφή

 

vpetritsis

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Σχολιάστε

Για να καταχωρήσετε το σχόλιο σας, συνδεθείτε με...Αφήστε το σχόλιό σας !
Γράψτε το όνομά σας