Προβλέψεις Ιανουαρίου 2022: Η Μη Κανονικότητα ως Νέα Κανονικότητα

0
780

Μετά από δύο εκλείψεις στις 19/11/21 και τις 4/12/21 και το τελευταίο ακριβές τετράγωνο Κρόνου-Ουρανού παραμονή Χριστουγέννων, που έχει ανατρέψει πολλά από αυτά που ξέραμε, ο Ιανουάριος, και μαζί ο καινούργιος χρόνος, κάνει την είσοδό του με την Αφροδίτη στον Αιγόκερω να παραμένει ανάδρομη καθ’ όλη τη διάρκεια του μήνα, επιτείνοντας το κλίμα εσωστρέφειας στις σχέσεις και τις κοινωνικές συναναστροφές.

 

Ο Ερμής, στο μεταξύ, εισέρχεται στον Υδροχόο στις 2 του μηνός, ανήμερα της Νέας Σελήνης, για να αναδρομήσει στις 14 και να επιστρέψει στο ζώδιο του Αιγόκερω στις 26, αποκαλύπτοντας εκκρεμότητες που απαιτούν την προσοχή μας.

Επιπλέον, πολύ φορτισμένη αναμένεται να είναι η Πανσέληνος της 18ης Ιανουαρίου καθώς πραγματοποιείται με τον Ουρανό έτοιμο να ορθοδρομήσει και τους Δεσμούς της Σελήνης να ενεργοποιούν την σεληνιακή έκλειψη της 19ης Νοεμβρίου 2021. Δύο ημέρες μετά την Πανσέληνο αλλάζει ζώδιο ο Ήλιος, εισερχόμενος στον Υδροχόο, και, τέλος, στις 24 του μηνός αλλάζει ζώδιο και ο Άρης, εισερχόμενος στον Αιγόκερω. Μάλιστα, ο Άρης θα είναι και εκτός ορίων, ήδη από τις 14 Ιανουαρίου, «εκτροχιάζοντας» και δυναμιτίζοντας καταστάσεις και εξελίξεις.

Ας δούμε, όμως, με χρονολογική σειρά και με περισσότερη λεπτομέρεια τα προαναφερθέντα αξιοσημείωτα αστρολογικά φαινόμενα του μήνα:

02/01 Νέα Σελήνη στον Αιγόκερω με τον Ερμή να έχει μόλις εισέλθει στον Υδροχόο

Νέο έτος, νέος μήνας και νέα Σελήνη που εκ νέου ενεργοποιεί το τετράγωνο Κρόνου-Ουρανού επικυρώνοντας την αίσθηση ότι η «μη κανονικότητα» έχει γίνει πια η νέα κανονικότητα. Η κρίσιμη μοίρα στην οποία πραγματοποιείται η νέα Σελήνη σε συνδυασμό με την ανάδρομη Αφροδίτη αποκαλύπτει κρίσιμα ζητήματα που εκκρεμούν εδώ και καιρό σε επίπεδο οικονομίας, σχέσεων και συνεργασιών. Μια νέα πνοή στα πράγματα μοιάζει να δίνει ο Ερμής, έχοντας μόλις αλλάξει ζώδιο, κάνοντας όμως τις επικοινωνίες, τις μετακινήσεις και τις εμπορικές και εκπαιδευτικές δραστηριότητeς να υπακούσουν ξανά σε «περίεργους» τύπους και κανόνες (Ερμής σε σκιά με τον παραδοσιακό χορηγό του, Κρόνο, σε ζώδιο κυριαρχίας).

14/01 Ο Ερμής στον Υδροχόο αναδρομεί και ο Άρης στον Τοξότη βγαίνει εκτός ορίων

Εκκίνηση μιας περιόδου τριών εβδομάδων με κύριο χαρακτηριστικό την ανάγκη για μια σειρά αναθεωρήσεων σε επίπεδο επικοινωνιών, μετακινήσεων και εμπορικών και εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων. Οι αναθεωρήσεις αυτές θα ξαφνιάσουν προκαλώντας ανησυχία, σύγχυση και μικρό ή μεγάλο «χάος» που θα οδηγήσει πολλούς στο να βγουν εκτός εαυτού (εκτός ορίων Άρης σε μεταβλητό ταυ-τετράγωνο με Σελήνη και Ποσειδώνα).

18/01 Πανσέληνος στον άξονα Καρκίνου-Αιγόκερω με τον Ουρανό να ορθοδρομεί

Αποκορύφωση των διεργασιών που ξεκίνησαν με την νέα Σελήνη και που θέτουν έντονα το ζήτημα της ανατροπής, της ανανέωσης και μαζί της ελευθερίας παρά το καθεστώς φόβου και απειλής που προωθείται από άτομα εξουσίας (Πλούτωνας σε συμμετοχή στον άξονα της Πανσελήνου).

20/01 Ο Ήλιος εισέρχεται στον Υδροχόο

Για τις επόμενες τριάντα ημέρες τα φώτα πέφτουν στη συλλογικότητα, την κοινωνική αλληλεγγύη και την ανάγκη για ελευθερία και πρωτοπορία. Σταδιακά ολοκληρώνονται κινήσεις ανάπτυξης και επέκτασης που σχεδιάζονταν εδώ και τουλάχιστον δύο μήνες (Ήλιος σε μεσοδιάστημα Άρη/Δία και σε συγκλίνουσα κατώτερη σύνοδο με Ερμή).

24/01 Ο εκτός ορίων Άρης εισέρχεται στον Αιγόκερω

Ανάγκη για ανάληψη επαγγελματικών δράσεων και πρωτοβουλιών που χαρακτηρίζονται από πρωτοτυπία. Για κάποιους, όμως, αυτό μπορεί να σημαίνει ότι οι κανόνες είναι περισσότερο για να παραβιάζονται παρά για να τηρούνται.

26/01 Ο ανάδρομος Ερμής επανεισέρχεται στον Αιγόκερω

Η αναθεώρηση, της αναθεώρησης, ω αναθεώρηση! Με τον Ερμή και τον Πλούτωνα να συγκλίνουν σε σύνοδο καθώς η Σελήνη ενεργοποιεί εκ νέου το τετράγωνο Κρόνου-Ουρανού, μια ακόμα αυστηρότερη αναθεώρηση ή επαναπροσαρμογή των κανόνων της νέας κανονικότητας κρίνεται απαραίτητη.

29/01 Η Αφροδίτη στον Αιγόκερω ορθοδρομεί

Παύει σταδιακά το κλίμα της έντονης εσωστρέφειας σε σχέσεις και συνεργασίες χωρίς, όμως, αυτό να σημαίνει ότι οι επικοινωνίες και οι μετακινήσεις έχουν απαλλαγεί από το κλίμα του φόβου, του κινδύνου ή της απειλής (Ερμής σε ιδιομοιρίας σύνοδο με Πλούτωνα). Μήπως το τίμημα για την αύξηση της εξωστρέφειας θα είναι η τήρηση αναθεωρημένων τύπων και κανόνων που ξαφνιάζουν ή ξενίζουν (εκ νέου ενεργοποίηση τετραγώνου Κρόνου-Ουρανού από τον Ήλιο);

 

Δείτε το Ολοκληρωμένο διαδικτυακό πρόγραμμα σπουδών
της Σχολής Επιστημονικής και Ανθρωπιστικής Αστρολογίας

 

Newsletter εγγραφή

 

vpetritsis

Σχολιάστε

No apps configured. Please contact your administrator.

Αφήστε το σχόλιό σας !
Γράψτε το όνομά σας