Προβλέψεις Ιανουαρίου 2024: Ο Πλούτωνας εκ νέου στον Υδροχόο!

0
12

Η καινούργια χρονιά ξεκινάει με τον Ερμή να ορθοδρομεί από τη δεύτερη κιόλας ημέρα του Ιανουαρίου επιτρέποντας τη σταδιακή διευθέτηση ζητημάτων που μπορεί να εκκρεμούσαν από τον Δεκέμβριο ή ακόμα και από την προηγούμενη φορά που ήταν ανάδρομος (Σεπτέμβριος).

Άλλωστε, η έμφαση του μήνα στο ζώδιο του Αιγόκερω, όπου εισέρχεται ο Άρης στις 4 του μηνός, ο Ερμής στις 14 και η Αφροδίτη στις 23, με μία Νέα Σελήνη να γίνεται επίσης στο ίδιο ζώδιο στις 11 του μηνός, θα βοηθήσει με την μεθοδικότητα, την οργάνωση και τον επαγγελματισμό που μπορεί να απαιτείται για τη διευθέτηση εκκρεμοτήτων. Από τα σπουδαιότερα, όμως, αστρολογικά φαινόμενα του μήνα είναι η είσοδος του Πλούτωνα στον Υδροχόο μία μόλις ημέρα μετά την είσοδο και του Ήλιου στο ίδιο ζώδιο (20 Ιανουαρίου). Σε συνδυασμό με την Πανσέληνο που πραγματοποιείται λίγες μέρες μετά, κατά την οποία ο Ουρανός θα είναι έτοιμος να ορθοδρομήσει, μπορεί άνετα να μιλήσει κανείς για μία σημαντική τομή που φέρνει κάποια αποκοπή ή ριζική αλλαγή σε σχέση με το παρελθόν.

Ας δούμε, όμως, με χρονολογική σειρά και με περισσότερη λεπτομέρεια τα προαναφερθέντα αξιοσημείωτα αστρολογικά φαινόμενα του μήνα:

02/01 Ο Ερμής στον Τοξότη ορθοδρομεί

Παύουν τυχόν καθυστερήσεις ή αναβολές που μπορεί να προέκυψαν για επαγγελματικούς ή άλλους λόγους και να μας απασχόλησαν τις τρεις προηγούμενες εβδομάδες. Επιστρέφει έτσι σταδιακά η εξωστρέφεια και η αισιοδοξία σε επικοινωνίες και μετακινήσεις. Υπάρχουν, όμως, ακόμα συνθήκες που προκαλούν αβεβαιότητα ή σύγχυση και που μπορεί να μην επιτρέπουν σαφή και στοχευμένη δράση (Ερμής-Άρης σε τετράγωνο με Ποσειδώνα).

04/01 Ο εκτός ορίων Άρης εισέρχεται στον Αιγόκερω

Επαγγελματικές δράσεις και πρωτοβουλίες φαίνεται να αποκτούν έναν πρωτοποριακό, εκκεντρικό ή ακόμα και παράτυπο χαρακτήρα. Για τις τρεις επόμενες εβδομάδες η κοινωνική αναρρίχηση ίσως επιδιωχθεί με «περίεργους» τρόπους που, όμως, συναντούν τύχη, στήριξη και επιτυχία με την προϋπόθεση ότι κανείς διακατέχεται από πνευματικά και όχι υλιστικά ιδεώδη (Άρης σε ευνοϊκές όψεις με Δία και Κρόνο σε σύνοδο με απλανή Φομαλώ).

 11/01 Νέα Σελήνη στον Αιγόκερω

Μια καινούργια αρχή που επιτρέπει να ασχοληθούμε με επαγγελματικά ζητήματα και να αφοσιωθούμε σε κάτι με μεθοδικότητα και οργάνωση. Μάλιστα, είναι η πρώτη Νέα Σελήνη εδώ και καιρό που φιλοξενεί μόλις έναν ανάδρομο πλανήτη. Ο πλανήτης αυτός είναι ο Ουρανός με τον οποίο η Νέα Σελήνη σχηματίζει τρίγωνο. Καιρός, λοιπόν, να κινηθεί κανείς προς νέους ορίζοντες που μπορεί να μην φάνταζαν δυνατοί λίγο καιρό πριν. Μάλιστα, το τρίγωνο της Αφροδίτης με τον Χείρωνα επιτρέπει ταυτόχρονα την επούλωση οικονομικών και συναισθηματικών πληγών, ενώ η επιτυχία σε στοχευμένες και οριοθετημένες δράσεις είναι σχεδόν εγγυημένη εφόσον αυτές διακατέχονται από αλτρουισμό και υψηλά ιδανικά  (τρίγωνο Άρη-Δία σε αμοιβαία εξάγωνα με Κρόνο-Φομαλώ).

14/01 Ο Ερμής (επαν-)εισέρχεται στον Αιγόκερω

Ο Ερμής επιστρέφει στο ζώδιο όπου βρισκόταν ανάδρομος από 12 έως 22 Δεκεμβρίου επιτρέποντας με σχετική ευκολία την επίλυση ζητημάτων που μπορεί να εκκρεμούσαν από τότε (Ερμής σε τρίγωνο με Δία).

20/01 Ο Ήλιος εισέρχεται στον Υδροχόο και ακολουθεί ο Πλούτωνας

Τα φώτα πέφτουν στην ανάγκη για ελευθερία και συλλογικότητα βάζοντας τα θεμέλια για μια κάποιου τύπου πνευματική αναγέννηση ή επανάσταση που θα έχει μακροπρόθεσμο χαρακτήρα και που θα ανάγει τη γνώση και την πληροφορία σε υπέρτατη δύναμη. Άλλωστε, με εξαίρεση τη σύντομη επανείσοδο και παραμονή του Πλούτωνα στον Αιγόκερω από 2 Σεπτεμβρίου έως 19 Νοεμβρίου 2024, ο πλανήτης αυτός θα παραμείνει στον Υδροχόο για τα επόμενα 20 χρόνια!

23/01 Η Αφροδίτη εισέρχεται στον Αιγόκερω με τον Άρη στο ίδιο ζώδιο να επιστρέφει εντός ορίων

Οι σχέσεις σοβαρεύουν και μαζί αποδίδεται περισσότερη αξία στην τυπικότητα και τον επαγγελματισμό χωρίς να ευνοούνται πλέον δράσεις και πρωτοβουλίες που μπορεί να είχαν παράτυπο ή ακόμα και παράνομο χαρακτήρα.

25/01 Πανσέληνος στον άξονα Λέοντα-Υδροχόου με τον Ουρανό έτοιμο να ορθοδρομήσει

Κορύφωση της προηγούμενης Νέας Σελήνης που έγινε στις 11 Ιανουαρίου και που μπορεί να οδήγησε πολλούς να αφοσιωθούν σε κάτι με μεθοδικότητα και οργάνωση. Τώρα με τον απρόβλεπτο και εκκεντρικό Ουρανό να είναι έτοιμος να ορθοδρομήσει, η Πανσέληνος αυτή σηματοδοτεί μια σημαντική τομή σε σχέση με το παρελθόν, πόσω μάλλον αφού είναι η πρώτη που λαμβάνει χώρα μετά την είσοδο του Πλούτωνα στον Υδροχόο. Άλλωστε, το ότι όλοι πια οι πλανήτες θα είναι ορθόδρομοι από τις 27 του μηνός, σε συνδυασμό με το τετράγωνο που σχηματίζει ο άξονας της Πανσελήνου με τον Δία, φαίνεται να φουντώνει μέσα μας την ανάγκη για διάνοιξη καινούργιων οριζόντων πάση θυσία!

 

Δείτε το Ολοκληρωμένο διαδικτυακό πρόγραμμα σπουδών
της Σχολής Επιστημονικής και Ανθρωπιστικής Αστρολογίας

 

Newsletter εγγραφή

 

Βαγγέλης Πετρίτσης
Πρόσφατα άρθρα του συντάκτη Βαγγέλης Πετρίτσης (όλα τα άρθρα)

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Σχολιάστε

No apps configured. Please contact your administrator.
Αφήστε το σχόλιό σας !
Γράψτε το όνομά σας