Του Βαγγέλη Πετρίτση, PhD

Οι προβλέψεις Ιουνίου 2016 εκτιμούν ότι ο μήνας αυτός γίνεται η απαρχή ενός εξαμήνου όπου το πρωτότυπο, το ασυνήθιστο και το αντισυμβατικό – έως και το ακραίο – γίνεται ο κανόνας. Και αυτό γιατί ο ένας πλανήτης μετά τον άλλον θα βγαίνουν εκτός ορίων, δηλαδή η απόκλισή τους από τον ουράνιο ισημερινό θα υπερβαίνει τη μέγιστη απόκλιση που μπορεί να έχει ο Ήλιος από αυτόν – πάντα από την οπτική μας γωνία εδώ στη Γη. Ο πρώτος πλανήτης που βγαίνει εκτός ορίων είναι η Αφροδίτη, ακολουθούμενη από τον Ερμή και στη συνέχεια από τον Άρη. Πιο συγκεκριμένα, η Αφροδίτη στους Διδύμους βγαίνει εκτός ορίων στις 12 Ιουνίου για να επιστρέψει εντός ορίων στον Καρκίνο στις 30 Ιουνίου με τον Ερμή να έχει ήδη βγει εκτός ορίων δύο ημέρες νωρίτερα για να επιστρέψει εντός ορίων στις 9 Ιουλίου.

Με ένα διάλειμμα 20 ημερών το οποίο, ωστόσο, σημαδεύεται από την εκκίνηση της αναδρομής του Ουρανού, του πλανήτη που εκπροσωπεί το πρωτότυπο, το αντισυμβατικό και το ακραίο, ο Άρης στον Τοξότη βγαίνει εκτός ορίων στις 2 Αυγούστου για να ξαναγυρίσει «στα φυσιολογικά πλαίσια» σχεδόν τρεις μήνες αργότερα στις 30 Οκτωβρίου 2016 στο ζώδιο του Αιγόκερω και να δώσει την «εκτός ορίων» σκυτάλη στην Αφροδίτη η οποία ξαναβγαίνει εκτός ορίων στις 26 Οκτωβρίου για να επιστρέψει εντός ορίων στις 3 Δεκεμβρίου. Τελευταίος «σκυταλοδρόμος» στην εκτός ορίων κούρσα είναι ο Ερμής ο οποίος, μιμούμενος την Αφροδίτη, ξαναβγαίνει εκτός ορίων στις 18 Νοεμβρίου για να επιστρέψει εντός ορίων στις 17 Δεκεμβρίου και να αναδρομήσει αμέσως μετά.

Σε απλά ελληνικά, από 12 Ιουνίου και μέχρι τα τέλη της χρονιάς θα κληθούμε όλοι μας, με αφορμή συστήματα αξιών και οικονομικά ζητήματα που μοιάζουν να «εκτροχιάζονται», να ανοίξουμε το μυαλό μας και να αναλάβουμε δράσεις και πρωτοβουλίες που στο παρελθόν θα έμοιαζαν «τρελές». Αυτές με τη σειρά τους θα επιφέρουν από τέλη Οκτωβρίου εκ νέου «εκτροχιασμό» σε συστήματα αξιών και σε οικονομικά ζητήματα ώστε για μια ακόμη φορά να ανοίξουμε το μυαλό μας και να δούμε τον κόσμο πολύ διαφορετικά μέχρι μέσα Δεκεμβρίου για να κλείσουμε τη χρονιά χωνεύοντας τους «εκτροχιασμούς» που θα έχουν συμβεί από Ιούνιο και μετά. Οι άξονες Διδύμων-Τοξότη και Καρκίνου-Αιγόκερω όπου θα βγαίνουν εκτός ορίων ο Ερμής, η Αφροδίτη και ο Άρης για τους επόμενους έξι μήνες μιλάνε για εκτροχιασμούς σε συστήματα αξιών και σε οικονομικά ζητήματα που θα αφορούν πιο συγκεκριμένα τους τομείς της μάθησης, της εκπαίδευσης, της παιδείας και της θρησκείας (Δίδυμοι-Τοξότης) καθώς και αυτούς της οικογένειας, του έθνους, της κοινωνίας και του κράτους (Καρκίνος-Αιγόκερως).

Ας επιστρέψουμε, όμως, στον Ιούνιο και ας δούμε με χρονολογική σειρά τα πιο αξιοσημείωτα αστρολογικά φαινόμενα του μήνα:

05/06 Νέα Σελήνη στους Διδύμους: ένα νέο ξεκίνημα που αμφισβητεί αξίες και σχέσεις και δημιουργεί οικονομικές πολώσεις προκαλώντας μεγάλη κινητικότητα που δεν οδηγεί απαραίτητα κάπου όπως μαρτυρά η σύνοδος της Νέας Σελήνης με την Αφροδίτη και η συμμετοχή της στον μεταβλητό μεγάλο σταυρό με Δία-Κρόνο-Ποσειδώνα.

12/06 Η Αφροδίτη στους Διδύμους βγαίνει εκτός ορίων: εκπαιδευτικές αξίες, παράλληλες σχέσεις/συνεργασίες και οικονομικές πολώσεις αποκτούν έναν χαρακτήρα πρωτότυπο και αντισυμβατικό έως και ακραίο.

13/06 και 14/06 Ο Ερμής εισέρχεται στους Διδύμους και ο Ποσειδώνας γυρίζει ανάδρομος: οι επικοινωνίες μας επιταχύνονται, γίνονται πιο εξωστρεφείς και αστείες και περιστρέφονται γύρω από την ανάγκη για εσωτερική απόσυρση και προσωρινό πάγωμα των ιδανικών και των ονείρων μας.

17/06 Η Αφροδίτη εκτός ορίων εισέρχεται στον Καρκίνο: πιθανός «εκτροχιασμός» της εθνικής οικονομίας και των οικογενειακών αξιών και σχέσεων.

20/06 Πανσέληνος στον άξονα Διδύμων-Τοξότη: ο πιθανός εκτροχιασμός της εθνικής οικονομίας και των οικογενειακών αξιών και σχέσεων κορυφώνεται σημειώνοντας, ωστόσο, ανεμπόδιστη επιτυχία όπως μαρτυρά η σύνοδος του Ήλιου με τον απλανή Betelgeuse.

21/06 Θερινό Ηλιοστάσιο: Ο Ήλιος εισέρχεται στον Καρκίνο και ορίζει τις τάσεις για το επόμενο τρίμηνο. Η σύνοδός του με την εκτός ορίων Αφροδίτη  αποκαλύπτει την ανάγκη για δημιουργία ασυνήθιστων οικονομικών πόρων σε εθνικό επίπεδο και για παραγωγή αντισυμβατικών αξιών σε ό,τι αφορά τον θεσμό της οικογένειας, της μητρότητας και της παιδικής προστασίας.

28/06 Ο Ερμής στους Διδύμους βγαίνει εκτός ορίων και ο Χείρωνας αναδρομεί: αντισυμβατικές ιδέες και επικοινωνίες γύρω από θέματα εκπαίδευσης και εμπορίου ξυπνούν εσωτερικές πληγές και τίθενται προσωρινά στο περιθώριο.

30/06 Ο Ερμής εκτός ορίων εισέρχεται στον Καρκίνο και η Αφροδίτη επιστρέφει εντός ορίων: αντισυμβατικές ιδέες και επικοινωνίες γύρω από θέματα εθνικά και οικογενειακά συνοδεύονται από εξομάλυνση της εθνικής οικονομίας και των οικογενειακών σχέσεων.

 

Προβλέψεις Ιουνίου 2016: Η Αβάσταχτη Ελαφρότητα του Ακραίου…

vpetritsis

Σχολιάστε

No apps configured. Please contact your administrator.

Αφήστε το σχόλιό σας !
Γράψτε το όνομά σας