Ο Ιούλιος αποτελεί έναν κομβικό μήνα μέσα στη χρονιά διότι φιλοξενεί δύο εκλείψεις, μία ηλιακή στις 2 του μηνός και μία σεληνιακή στις 17. Επιπλέον, φιλοξενεί συνολικά έξι ανάδρομους πλανήτες καθώς στις αναδρομές του Δία, του Κρόνου, του Ποσειδώνα και του Πλούτωνα έρχονται να προστεθούν οι αναδρομές του Ερμή και του Χείρωνα από τις 8 και τις 9 του μηνός αντιστοίχως.

 

συνδυαστικά, τα παραπάνω υποδηλώνουν ότι στις ζωές πολλών ανθρώπων ανοίγουν ή κλείνουν σημαντικά κεφάλαια που συνεπάγονται, ωστόσο, ένα «μακρύ και καυτό σκηνικό» λόγω ασυνήθιστων εξελίξεων, ανοικτών μετώπων, και αρκετών εκκρεμοτήτων, καθυστερήσεων και τάσεων εσωστρέφειας.

Πιο συγκεκριμένα, οι εκλείψεις πραγματοποιούνται στον άξονα Καρκίνου-Αιγόκερω, τον άξονα της υλικής και συναισθηματικής ασφάλειας. Στον ίδιο άξονα είχαμε ήδη δύο ηλιακές εκλείψεις, μία πέρυσι στις 13 Ιουλίου 2018 και μία φέτος στις 6 Ιανουαρίου 2019. Αν και εκλείψεις στον άξονα Καρκίνου-Αιγόκερω θα συνεχίσουμε να έχουμε μέχρι και του χρόνου το καλοκαίρι, ο φετινός Ιούλιος ξεχωρίζει γιατί θα είναι η πρώτη φορά που έχουμε σεληνιακή έκλειψη και μάλιστα να συνοδεύει τη μοναδική ολική ηλιακή έκλειψη που θα πραγματοποιηθεί στον άξονα αυτόν.

Από όλα «τα επεισόδια της σειράς Καρκίνου-Αιγόκερω», λοιπόν, είναι αυτό του φετινού Ιουλίου που έχει τη μεγαλύτερη βαρύτητα και που ορίζει τις εξελίξεις για τους επόμενους μήνες, αν όχι χρόνο!

Σε συνδυασμό με την πολύ έντονη λιονταρίσια ενέργεια του μήνα λόγω των διαδοχικών διελεύσεων Ερμή, Άρη, Ήλιου και Αφροδίτης από το ζώδιο του Λέοντα, η μεσαιωνική αφήγηση του Πάρσιφαλ γίνεται πιο επίκαιρη από ποτέ.

Σύμφωνα με τη Λιζ Γκριν, η αφήγηση αυτή υπάγεται στη μυθολογία του ζωδίου του Λέοντα και αναφέρεται στον νεαρό ιππότη Πάρσιφαλ που αφήνει πίσω τη μητέρα του προς αναζήτηση του Άγιου Δισκοπότηρου που φυλάσσεται από έναν ασθενικό βασιλιά. Στην προσπάθειά του να βρει το Δισκοπότηρο, ο Πάρσιφαλ μπλέκεται σε διαμάχες και παιχνίδια δύναμης δεδομένου ότι ακόμα δεν έχει αναπτύξει μέσα του τη δύναμη της συμπόνιας και της σοφίας. Με άλλα λόγια, δεν έχει ακόμη επιβληθεί στη ζωώδη και γεμάτη πάθος λιονταρίσια φύση του. Όμως, όταν το πετυχαίνει, σώζει τον βασιλιά και κερδίζει την ανεξάντλητη πηγή συμπόνιας και γενναιοδωρίας που συμβολίζει το Δισκοπότηρο θέτοντας τη σωστή ερώτηση, η οποία είναι «Ποιόν υπηρετεί το Δισκοπότηρο;».

Ποιός είναι, λοιπόν, ο «ασθενικός βασιλιάς» στη βοήθεια του οποίου θα προστρέξετε αυτόν τον μήνα; Σε πόσες διενέξεις και διαμάχες θα εμπλακείτε μέχρι να επιβληθείτε στα παιχνίδια που σας παίζει το Εγώ; Τι σκοπεύετε να κάνετε με το Άγιο Δισκοπότηρο όταν το βρείτε; Μήπως πάλι δεν είστε ο Πάρσιφαλ αλλά ο ίδιος ο ασθενικός βασιλιάς που καλείται να μοιραστεί με τους άλλους το Άγιο Δισκοπότηρο; Μήπως χρειάζεται να γίνετε ο Πάρσιφαλ για να σώσετε εσείς οι ίδιοι τον εαυτό σας; Και ποιον υπηρετεί τελικά το Άγιο Δισκοπότηρο ή σε τι εξυπηρετεί κατά τη γνώμη σας; Αυτά φαίνεται να είναι μερικά από τα ερωτήματα που θα απασχολήσουν πολλούς από εσάς μέσα στον Ιούλιο…

Ας δούμε, όμως, με χρονολογική σειρά και με περισσότερη λεπτομέρεια τα προαναφερθέντα αξιοσημείωτα αστρολογικά φαινόμενα του μήνα:

02/07 Ηλιακή έκλειψη στον Καρκίνο με είσοδο Άρη στον Λέοντα

Ανοίγει ή κλείνει ένα πολύ σημαντικό κεφάλαιο που αφορά ζητήματα συναισθηματικής ασφάλειας καθώς και ζητήματα οικογενειακά, μητρικά ή εθνικά στοχεύοντας ταυτόχρονα στην κατάκτηση περισσότερης ανεξαρτησίας, αυτοδυναμίας και ικανότητας για αυτοέκφραση και δημιουργικότητα.

03/07 Η Αφροδίτη εισέρχεται στον Καρκίνο

Αφήνοντας πίσω της την αστάθεια και τη διανοητικότητα των Διδύμων, η Αφροδίτη, ο πλανήτης των σχέσεων και των οικονομικών, περνάει στον Καρκίνο για να δώσει περισσότερη αξία στη συναισθηματική ασφάλεια, τη στοργή, την τρυφερότητα και την κατανόηση.

08/07 και 09/07 Ο Ερμής και ο Χείρωνας αναδρομούν

Αίσθημα επείγοντος για αναθεώρηση ιδεών περί διάνοιξης νέων οριζόντων (Ήλιος, χορηγός Ερμή, σε σύνοδο με Κάνωπο) αλλά και έντονη η ανάγκη για δράση ώστε να επουλωθούν τραύματα που αφορούν σχέσεις και οικογένεια (Χείρωνας σε παρορμητικό Ταυ-Τετράγωνο με Σελήνη και Αφροδίτη).

17/07 Σεληνιακή έκλειψη στον άξονα Καρκίνου-Αιγόκερω

Αποκορύφωμα των διαδικασιών που ξεκίνησαν με την ηλιακή έκλειψη της 2ης Ιουλίου και που φαίνεται να προκάλεσαν συναισθηματική ψυχρότητα λόγω υλικών περιορισμών ή σκληρών κανόνων, όπως αποκαλύπτει η ακριβείας αντίθεση Αφροδίτης-Κρόνου με τον τελευταίο να είναι σε κυριαρχία στον Αιγόκερω και να χορηγεί τη Σελήνη.

19/07 Ο ανάδρομος Ερμής (επαν-)εισέρχεται στον Καρκίνο

Ανάγκη επανεξέτασης ιδεών, επικοινωνιών και συμφωνιών που είχαν γίνει κατά το διάστημα 20 έως 27 Ιουνίου όταν ο Ερμής ξαναβρισκόταν στον Καρκίνο σε φάση σκιάς.

23/07 και 28/07 Ο Ήλιος και η Αφροδίτη, αντίστοιχα, εισέρχονται στον Λέοντα

Τα φώτα στρέφονται στην ανάγκη για ψυχαγωγία και διασκέδαση και ίσως να προκαλέσουν επιπόλαιη διαχείριση ενέργειας και χρημάτων λόγω υπερβολικής αισιοδοξίας και γενναιοδωρίας (Ήλιος και Αφροδίτη σε ενάμισι τετράγωνο με Δία στον χάρτη εισόδου).

 

Newsletter εγγραφή

 

vpetritsis

Ως Διδάκτωρ Ψυχολογίας, πιστοποιημένος ανθοθεραπευτής και βραβευμένος αστρολόγος από τον Αστρολογικό Σύνδεσμο Μεγάλης Βρετανίας, ο Βαγγέλης Πετρίτσης παρέχει συνεδρίες ψυχολογικές, αστρολογικές και ανθοθεραπευτικές με βασικό γνώμονα τη διεύρυνση της αυτογνωσίας των πελατών του και την απαλλαγή τους από αρνητικές ψυχολογικές και νοητικές καταστάσεις.
Παραδίδει επίσης μαθήματα αστρολογίας διά ζώσης αλλά και διά ηλεκτρονικής αλληλογραφίας στο πλαίσιο του Προγράμματος Σπουδών Αστρολογίας που ο ίδιος έχει δημιουργήσει.
Διατελεί Πρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου Φίλων Αστρολογίας (ΠΑ.ΣΥ.Φ.Α.), ενός σωματείου που στοχεύει στη διάδοση της αστρολογικής παιδείας και έρευνας στην Ελλάδα.
Δείτε τα πλήρη στοιχεία του Βαγγέλη Πετρίτση
vpetritsis

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Σχολιάστε

Για να καταχωρήσετε το σχόλιο σας, συνδεθείτε με...Αφήστε το σχόλιό σας !
Γράψτε το όνομά σας