Οι αργοί και πτωτικοί ρυθμοί των δύο προηγούμενων μηνών παύουν σταδιακά και δίνουν τη θέση τους στην επανάκαμψη και επιτάχυνση πολλών δραστηριοτήτων και διαδικασιών καθώς ο Άρης βρίσκεται στον Κριό καθ’ όλη τη διάρκεια του μήνα.

 

Η επανάκαμψη στοχεύει στην τακτοποίηση επαγγελματικών και άλλων εκκρεμοτήτων, όπως επισημαίνει ο ανάδρομος Κρόνος που στις 2 κιόλας του μηνός επανεισέρχεται στον Αιγόκερω. Η επιτάχυνση των διαφόρων δραστηριοτήτων θα γίνει πιο εμφανής από τις 12 Ιουλίου και μετά, οπότε ορθοδρομεί ο Ερμής, κι έτσι είναι η πρώτη φορά μετά τα μέσα Μαΐου που όλοι οι γοργά κινούμενοι πλανήτες είναι σε ορθή φορά.

Βέβαια, η παρουσία πέντε αργών πλανητών σε ανάδρομη φορά (Δίας, Κρόνος, Χείρωνας, Ποσειδώνας και Πλούτωνας) υπογραμμίζει την ανάγκη για συνέχιση αναθεωρήσεων σε κοινωνικό και πολιτικό επίπεδο, χωρίς όμως να επηρεάζουν τόσο άμεσα πια το άτομο. Έρχεται, ωστόσο, μία ακόμα έκλειψη, σεληνιακή, στις 5 Ιουλίου για να κλείσει την εποχή των εκλείψεων αυτού του καλοκαιριού. Τέλος, ο Ήλιος εισέρχεται στον Λέοντα στις 22 του μηνός, δύο μόλις ημέρες μετά από τη Νέα Σελήνη στον Καρκίνο.

Ας δούμε, όμως, με χρονολογική σειρά και με περισσότερη λεπτομέρεια τα προαναφερθέντα αξιοσημείωτα αστρολογικά φαινόμενα του μήνα:

02/07 Ο ανάδρομος Κρόνος επανεισέρχεται στον Αιγόκερω

Ο Κρόνος «ξαναπιάνει δουλειά» για να μας βοηθήσει να βάλουμε σε τάξη υλικές και επαγγελματικές εκκρεμότητες που είχαν δημιουργηθεί από τον περασμένο Φλεβάρη και Μάρτη οπότε ο Κρόνος διένυε σε ορθή φορά τις τελευταίες πέντε μοίρες του Αιγόκερω. Συνειδητοποίηση ότι ο χρόνος «πιέζει» με τις προθεσμίες να αρχίζουν να σφίγγουν απειλητικά καθώς μένουν μόλις τρεις μήνες μέχρι ο Κρόνος να ορθοδρομήσει (τέλη Σεπτεμβρίου).

05/07 Σεληνιακή έκλειψη στον άξονα Καρκίνου-Αιγόκερω

Αποτελεί την τελευταία έκλειψη του καλοκαιριού και σηματοδοτεί την αρχή ή τη λήξη ενός σημαντικού κεφαλαίου στην προσωπική και οικιακή ζωή πολλών ανθρώπων με στόχο την κατάκτηση μεγαλύτερης ασφάλειας σε υλικό και συναισθηματικό επίπεδο. Η παρουσία του ανάδρομου Ερμή συνδέει άμεσα την έκλειψη αυτή με την προηγούμενη σεληνιακή έκλειψη της 5ης Ιουνίου φέρνοντας την ολοκλήρωση επικοινωνιών ή συμφωνιών που εκκρεμούσαν από τότε – οι τσακωμοί, βεβαίως, δεν θα λείψουν (Ερμής σε τετράγωνο με Άρη)…

12/07 Ο Ερμής στον Καρκίνο ορθοδρομεί με τον Χείρωνα να αναδρομεί

Καθυστερήσεις ή παρανοήσεις σε επικοινωνίες, μετακινήσεις και διαπραγματεύσεις λήγουν, «ξύνοντας» όμως πληγές και παράγοντας έντονα συναισθήματα μειονεξίας.

20/07 Νέα Σελήνη στον Καρκίνο

Με τη Νέα Σελήνη στην απόλυτη πτώση του Άρη και σε αντίθεση ιδιομοιρίας με τον Κρόνο είναι σαφές ότι η αποκοπή από το παρελθόν είναι επιτακτική και άμεση, αν όχι βίαιη και απότομη. Ανάγκη εξεύρεσης κατάλληλης ισορροπίας μεταξύ επαγγελματικών υποχρεώσεων και οικογενειακής θαλπωρής και ξεκούρασης.

22/07 Ο Ήλιος εισέρχεται στον Λέοντα

Ο Ήλιος εισέρχεται στο ζώδιο της θέσης του και για τον επόμενο μήνα τα φώτα στρέφονται στη διασκέδαση, την ψυχαγωγία και τη χαρά της ζωής. Αφήνουμε πίσω βάρη και υποχρεώσεις (αποκλίνουσα αντίθεση με Κρόνο) και, με τη Σελήνη στο ίδιο ζώδιο, σε κρίσιμη μοίρα Δία και σε σχηματισμό με Δία-Ποσειδώνα, δράττουμε ευκαιρίες για ταξίδια και αποδράσεις παρά την τυχόν ανάγκη για προσαρμογές και συμβιβασμούς.

 

Newsletter εγγραφή

 

vpetritsis

Σχολιάστε

No apps configured. Please contact your administrator.

Αφήστε το σχόλιό σας !
Γράψτε το όνομά σας