Προβλέψεις Ιουλίου 2022: Ένας Θερμός Μήνας!

0
1044

Ο Ιούνιος βοήθησε πολλούς από εμάς να «χωνέψουμε» τις σημαντικές αλλαγές που σηματοδότησαν οι εκλείψεις της 30ης Απριλίου και της 16ης Μαΐου 2022. Ωστόσο, η παραμονή του Άρη στον Ταύρο, από 5 Ιουλίου έως 20 Αυγούστου, θα ενεργοποιήσει εκ νέου όλες τις εκλείψεις της χρονιάς πυροδοτώντας, από την μία, εξελίξεις που είχαν μείνει σε εκκρεμότητα από την περασμένη άνοιξη και προετοιμάζοντάς μας, από την άλλη, για καταστάσεις που θα εκτυλιχθούν πλήρως το επόμενο φθινόπωρο.

 

Πιο συγκεκριμένα, ο Άρης θα ενεργοποιήσει τις δύο προηγούμενες εκλείψεις στις 20-21 Ιουλίου και στις 12-13 Αυγούστου 2022 ενώ τις δύο επόμενες, αυτές δηλαδή της 25ης Οκτωβρίου και της 8ης Νοεμβρίου 2022, στις 8-9 Ιουλίου και στις 29-30 Ιουλίου. Ο Ιούλιος, λοιπόν, αναμένεται ένας ιδιαίτερα θερμός και εκρηκτικός μήνας που δεν θα επιτρέψει πολλή ξεκούραση καθώς δημιουργείται η αίσθηση του επείγοντος για την τακτοποίηση εκκρεμοτήτων ώστε να είναι κανείς έτοιμος για ένα ακόμα πιο θερμό και εκρηκτικό φθινόπωρο. Επιπλέον, η εκτός ορίων κίνηση του Ερμή στον Καρκίνο από τις 6 έως τις 13 Ιουλίου, ημέρα Πανσελήνου μάλιστα, δημιουργεί νοητική υπερδιέγερση και άγχος για οικιακά, οικογενειακά ή εθνικά ζητήματα. Τέλος, η Αφροδίτη και ο Ήλιος αλλάζουν ζώδιο στις 18 και στις 22 του μηνός, αντίστοιχα, ενώ ο Χείρωνας αναδρομεί στις 19 Ιουλίου και ο Δίας στις 28, ανήμερα της Νέας Σελήνης στον Λέοντα.

Ας δούμε, όμως, με χρονολογική σειρά και με περισσότερη λεπτομέρεια τα προαναφερθέντα αξιοσημείωτα αστρολογικά φαινόμενα του μήνα:

05/07 Ο Ερμής εισέρχεται στον Καρκίνο και ο Άρης στον Ταύρο

Ευκαιρία για περισσότερη εσωστρέφεια σε επίπεδο επικοινωνιών, δράσεων και μετακινήσεων καθώς επιδιώκεται περισσότερη ηρεμία, τάξη και ασφάλεια! Επιπλέον λόγος είναι ότι η παραμονή του Άρη στον Ταύρο θα ενεργοποιήσει όλες τις εκλείψεις της χρονιάς, πράγμα που σημαίνει ότι θα χρειαστεί κανείς να φυλάξει αποθέματα ενέργειας ώστε να κλείσει οριστικά κεφάλαια που ίσως εκκρεμούν από την προηγούμενη άνοιξη και να προετοιμαστεί έτσι για ό,τι έρχεται το φθινόπωρο.

13/07 Πανσέληνος στον άξονα Καρκίνου-Αιγόκερω με τον Ερμή να επιστρέφει εντός ορίων

Κορύφωση του σεληνιακού κύκλου που ξεκίνησε στις 29 Ιουνίου με τη Νέα Σελήνη στον Καρκίνο η οποία πρέπει να βοήθησε με την τακτοποίηση μιας σειράς εκκρεμοτήτων, ακόμα κι αν το ιδανικό παρέμεινε μάλλον άπιαστο. Επιπλέον, με την Πανσέληνο αυτή δημιουργούνται οι κατάλληλες προϋποθέσεις για ριζική αλλαγή, εξυγίανση και απελευθέρωση από στερεότυπες ιδέες και αυτοματισμούς (συμμετοχή Ερμή, Ουρανού και Πλούτωνα στον άξονα της Πανσελήνου). Προσοχή σε τυχόν εμμονές με την επιδίωξη υλικής και συναισθηματικής ασφάλειας (άνοπτος Άρης στον Ταύρο) δεδομένου ότι σχέσεις και οικονομικά ζητήματα θα ευοδωθούν μόνο εάν τους επιτραπεί μεγάλος βαθμός ευελιξίας και αβεβαιότητας (Αφροδίτη σε τρίγωνο με Κρόνο και τετράγωνο με Ποσειδώνα).

18/07 Η Αφροδίτη εισέρχεται στον Καρκίνο

Περισσότερη κατανόηση και στοργή σε σχέσεις και συνεργασίες, που φτάνει τα όρια του «νεποτισμού». Με αυτόν τον τρόπο, κάποιο μικρό ή μεγάλο ιδανικό επιτυγχάνεται, το οποίο επιτρέπει την εξυγίανση, αρκεί να είναι κανείς έτοιμος να απαλλαγεί από αυτόματες συναισθηματικές αντιδράσεις και στερεότυπους τρόπους σκέψης (αντίθεση Πλούτωνα με Ήλιο-Ερμή που διευκολύνεται από τη σύνοδο Σελήνης-Ποσειδώνα).

19/07 Ο Ερμής εισέρχεται στον Λέοντα με τον Χείρωνα να αναδρομεί

Επιστροφή περισσότερης εξωστρέφειας, αισιοδοξίας και χαράς σε επίπεδο επικοινωνιών και μετακινήσεων καθώς πληγές και συναισθήματα μειονεξίας αρχίζουν σταδιακά να υποχωρούν. Ταυτόχρονα, ανοίγει μία σχεδόν πεντάμηνη περίοδος, που λήγει στις 23 Δεκεμβρίου 2022 με την ορθοδρόμηση του Χείρωνα, κατά την οποία καλούμαστε να επουλώσουμε εσωτερικές πληγές και να προβούμε σε αναθεωρήσεις αναφορικά με τον τρόπο που ορίζουμε τη διαφορετικότητά μας.

22/07 Ο Ήλιος εισέρχεται στον Λέοντα

Για τις επόμενες τριάντα ημέρες τα φώτα στρέφονται στην ανάγκη για ψυχαγωγία, διασκέδαση και καλοπέραση με ανθρώπους με τους οποίους μας συνδέουν μακροχρόνιοι δεσμοί (Ήλιος = Αφροδίτη/Κρόνος). Δίνονται ευκαιρίες για ταξίδια, ακόμα και πιο μακρινά από το σύνηθες, αρκεί να είναι κανείς έτοιμος για απρόοπτα που προκαλούν θυμό και ξεβόλεμα! (Ερμής σε στενό τρίγωνο με Δία αλλά σε συγκλίνον τετράγωνο με Άρη ο οποίος με τη σειρά του συγκλίνει σε σύνοδο με Ουρανό).

28/07 Νέα Σελήνη στον Λέοντα με τον Δία να αναδρομεί

Μια καινούργια αρχή που ευνοεί κατά πολύ το ταξίδι, την αναζήτηση και την αισιοδοξία και που δημιουργεί ταυτόχρονα την αίσθηση της βιασύνης διότι ο διαθέσιμος χρόνος για ταξίδια, αναζητήσεις και περιπέτειες μοιάζει να λιγοστεύει. Αν κανείς είναι έτοιμος για απρόοπτα ή για εξωτικές και σύντομες αναζητήσεις με οικεία πρόσωπα, τότε αυτή η Νέα Σελήνη είναι ιδανική! (Ουρανός σε σύνοδο με Βόρειο Δεσμό και σε τετράγωνο με Ερμή)

 

Ακούστε όλα τα Podcasts για τις Αστρολογικές Προβλέψεις

Δείτε το Ολοκληρωμένο διαδικτυακό πρόγραμμα σπουδών
της Σχολής Επιστημονικής και Ανθρωπιστικής Αστρολογίας

 

Newsletter εγγραφή

 

vpetritsis

Σχολιάστε

No apps configured. Please contact your administrator.

Αφήστε το σχόλιό σας !
Γράψτε το όνομά σας