Οι αργοί και πτωτικοί ρυθμοί του Μαΐου με την ανάγκη για αναθεωρήσεις και συνακόλουθες καθυστερήσεις σε πολλά επίπεδα συνεχίζουν «αμείωτοι» καθ’ όλη τη διάρκεια του Ιουνίου καθώς στους τέσσερις ανάδρομους πλανήτες (Αφροδίτη, Δίας, Κρόνος και Πλούτωνας) προστίθενται ο Ερμής και ο Ποσειδώνας από τις 18 και τις 23 Ιουνίου αντίστοιχα.

 

Τουλάχιστον, η Αφροδίτη επιστρέφει εντός ορίων ήδη από τις 2 του μηνός και ορθοδρομεί στις 25 με τον Άρη να αφήνει στις 28 Ιουνίου τους αναποφάσιστους Ιχθύς για να εισέλθει στον Κριό, το ζώδιο της θέσης του. Ωστόσο, η αλλαγή ζωδίου των Δεσμών της Σελήνης μαζί με τις δύο εκλείψεις, μία στις 5 και μία στις 21 του μηνός, κορυφώνουν συναισθήματα και διαδικασίες, αποκαλύπτουν ελλείψεις και επιφυλάσσουν εκπλήξεις που για πολλούς θα σημάνουν αυξημένα επίπεδα άγχους.

Άλλωστε, η ηλιακή έκλειψη που γίνεται ανήμερα του θερινού ηλιοστασίου σηματοδοτεί την επανεκκίνηση των «μηχανών» της ανθρωπότητας και την απαρχή ενός πολύ διαφορετικού κόσμου από αυτόν που έχουμε συνηθίσει. Μία νέα εποχή είναι προ των πυλών και είναι στο χέρι μας να την κατευθύνουμε προς όφελος των πολλών.
Ας δούμε, όμως, με χρονολογική σειρά και με περισσότερη λεπτομέρεια τα προαναφερθέντα αξιοσημείωτα αστρολογικά φαινόμενα του μήνα:

02/06 Η ανάδρομη Αφροδίτη στους Διδύμους επιστρέφει εντός ορίων

Ο πλανήτης των σχέσεων και των οικονομικών παραμένει εστιασμένος στην ευελιξία και την κίνηση, χάνει ωστόσο το ενδιαφέρον του για ασυνήθιστες, περίεργες ή ακόμα και παράνομες (!) σχέσεις, ενώσεις ή συμμαχίες. Αν και παραμένουν διστακτικές, οι κοινωνικές συναναστροφές γίνονται πιο προσιτές.

05/06 Σεληνιακή έκλειψη στον άξονα Διδύμων-Τοξότη

Αποτελεί την πρώτη έκλειψη που συμβαίνει με τον άξονα των Δεσμών να έχουν αλλάξει ζώδια κι έτσι αποτελεί το πρώτο «crash test» για τον τρόπο με τον οποίο θα διενεργούνται για τους επόμενους μήνες οι μετακινήσεις, τα ταξίδια και οι εκπαιδευτικές δραστηριότητες. Με τον Νότιο Δεσμό στον Τοξότη τυχόν προσκόλληση σε θέματα πίστης και θρησκείας σταδιακά υποχωρεί για να δώσει τη θέση της στη φωνή της λογικής και της επιστήμης. Μαζί, οι μακρινές μετακινήσεις θα πάνε σιγά σιγά πίσω για να προωθηθούν οι πιο κοντινές και σύντομες μετακινήσεις.

Ωστόσο, το σχετικό άγχος τις ημέρες πριν και μετά την έκλειψη θα είναι διάχυτο λόγω σύγχυσης, αβεβαιότητας και συνεχώς μεταβαλλόμενων συνθηκών. Κοντινές ή μακρινές μετακινήσεις όπου μεσολαβεί η θάλασσα θα χρειαστούν έξτρα προσοχή (σεληνιακή έκλειψη σε μεταβλητό ταυ-τετράγωνο με Άρη-Ποσειδώνα στην κορυφή).

10/06 Ο Ερμής στον Καρκίνο επιστρέφει εντός ορίων

Επικοινωνίες, μετακινήσεις και διαπραγματεύσεις διατηρούν το ενδιαφέρον τους για συναισθηματικά, οικογενειακά και εθνικά ζητήματα καθώς και για ζητήματα προστασίας και ασφάλειας, αλλά χάνουν την ασυνήθιστη και πρωτοποριακή χροιά που μπορεί να είχαν από τις 28 Μαΐου και μετά.

18/06 Ο Ερμής στον Καρκίνο αναδρομεί

Αρχή καθυστερήσεων ή παρανοήσεων σε επικοινωνίες, μετακινήσεις και διαπραγματεύσεις που αφορούν την ανάγκη για όσο το δυνατό μακρύτερα και πιο συναρπαστικά ταξίδια τόσο σε φυσικό όσο και σε πνευματικό επίπεδο (Ερμής στην απόλυτη έξαρση του Δία). Θα χρειαστεί ένα διάστημα εσωστρέφειας ώστε να ανακαλυφθούν νέοι τρόποι να μαθαίνουμε, να επικοινωνούμε και να μετακινούμαστε που, όσο «ασήμαντοι» και αν φαίνονται, θα έχουν μεγάλες συνέπειες και θα επηρεάσουν το σύνολο (Ερμής σε σύνοδο με Σείριο και Κάνωπο).

21/06 Θερινό ηλιοστάσιο με ηλιακή έκλειψη

Ο Ήλιος εισέρχεται στον Καρκίνο και «εκλείπει» όσο βρίσκεται στη λεγόμενη μοίρα της ανθρωπότητας χαράσσοντας μία νέα εποχή για την ανθρωπότητα και τον πλανήτη ολόκληρο. Με τη Σελήνη να είναι εκτός ορίων και τα Φώτα σε χιαστό με τον Κρόνο, υπάρχει ακραία ανάγκη για ασφάλεια, προστασία και περιχαράκωση με ταυτόχρονη ανάγκη εξεύρεσης έξυπνων τρόπων για προσαρμογή στις κοινωνικές απαιτήσεις και σε ό,τι μας υπαγορεύει το αίσθημα κοινωνικής ευθύνης και αλληλεγγύης.

23-25/06 Ο Ποσειδώνας αναδρομεί και η Αφροδίτη ορθοδρομεί

Όνειρα, ιδανικά, αξίες και έρωτες γεμίζουν την ατμόσφαιρα: προσοχή, όμως, γιατί εύκολα το «ροζ συννεφάκι» γίνεται μαύρο κι «άραχνο»… Οικονομικές αποφάσεις καλύτερα να μετατεθούν για λίγες ημέρες. Ωστόσο, η διασκέδαση και η απόλαυση μπορεί να έχει την τιμητική της!

28/06 Ο Άρης εισέρχεται στον Κριό

Τέρμα στην αναποφασιστικότητα, τη χαλαρότητα και την έλλειψη στοχοκατεύθυνσης σε δράσεις, κινήσεις και πρωτοβουλίες. Η επιστροφή του Άρη στο ζώδιο της θέσης του προοιωνίζει ανάκτηση δυνάμεων, περισσότερη  ατομική δράση και κυνήγι πολύ συγκεκριμένων στόχων.

 

Newsletter εγγραφή

 

vpetritsis

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Σχολιάστε

Για να καταχωρήσετε το σχόλιο σας, συνδεθείτε με...Αφήστε το σχόλιό σας !
Γράψτε το όνομά σας