Ο Μάιος φιλοξενεί τρεις ανάδρομους πλανήτες, τον Δία, τον Κρόνο και τον Πλούτωνα, οι οποίοι αναδρόμησαν ο ένας μετά τον άλλον από τις 10 Απριλίου και μετά. Ωθούμαστε, λοιπόν, μέσα στον Μάιο να αναθεωρήσουμε ταυτόχρονα φιλοσοφίες ζωής, κανόνες, όρια και εμμονές του παρελθόντος. Και με τρεις πλανήτες στον Ταύρο – Ήλιο, Ερμή και Αφροδίτη – κατά το μεγαλύτερο μέρος του μήνα, ειδικά από 5 έως 21 Μαΐου, η αναθεώρηση αυτή θα είναι αργή και στοχαστική και – γιατί όχι; – απολαυστική.

 

Οριοθετείται, δε, από μία Νέα Σελήνη στον Ταύρο στις 5 Μαΐου και από μία Πανσέληνο στον άξονα Ταύρου-Σκορπιού στις 19 Μαΐου. Η ταυτόχρονη εκτός ορίων τροχιά του Άρη, ήδη από τις 20 Απριλίου, θα οδηγήσει πολλούς σε κινήσεις και δράσεις που δεν θα έκαναν υπό κανονικές συνθήκες. Έως 16 Μαΐου αυτές οι κινήσεις θα αφορούν θέματα επικοινωνιών και μετακινήσεων, ενώ από 16 Μαΐου και μετά, λόγω της μετατόπισης του Άρη από τους Διδύμους στον Καρκίνο, οι κινήσεις θα αφορούν θέματα συναισθηματικής ασφάλειας. Στην εκτός ορίων τροχιά του Άρη προστίθεται αυτή του Ερμή από τις 27 Μαΐου και για τρεις εβδομάδες καθιστώντας το κλίμα αρκετά ασυνήθιστο.

Ας δούμε, όμως, με χρονολογική σειρά και με περισσότερη λεπτομέρεια τα παραπάνω αξιοσημείωτα αστρολογικά φαινόμενα του μήνα:

05/05 Νέα Σελήνη στον Ταύρο

Μια καινούργια αρχή που επιτρέπει περισσότερη σταθερότητα και ασφάλεια δίνοντας, επίσης, την ευκαιρία για υλοποίηση κάποιου ονείρου (δευτερεύον μεγάλο τρίγωνο με συμμετοχή Κρόνου-Ποσειδώνα). Χρειάζεται, όμως, το όνειρο να αφορά το συλλογικό ή την υπεράσπιση αδυνάτων, όπως αποκαλύπτει η σύνοδος της Νέας Σελήνης με τον απλανή Μένκαρ στο σαγόνι του Κήτους.

06/05 Ο Ερμής εισέρχεται στον Ταύρο

Οι επικοινωνίες και οι μετακινήσεις γίνονται πιο αργές αλλά συνάμα πιο απολαυστικές. Η σύνοδος του Ερμή με τον Ουρανό κάνει το μυαλό δεκτικό σε ξαφνικές αναλαμπές σχετικές με την εξεύρεση νεών τρόπων οικονομικής εξασφάλισης.

15/05 και 16/05 Η Αφροδίτη και ο Άρης εισέρχονται, αντίστοιχα, στον Ταύρο και τον Καρκίνο

Η Αφροδίτη εισέρχεται σε ζώδιο που κυβερνά τακτοποιώντας οικονομικά ζητήματα και θέματα σχέσεων ενώ η σύνοδός της με τον Ουρανό μας ωθεί να δώσουμε περισσότερη αξία στην ευρηματικότητα. Με τον τρόπο αυτό δίνονται ευκαιρίες για πρωτότυπες επικοινωνιακές δράσεις και κινήσεις που στέφονται από απόλυτη επιτυχία (Αφροδίτη σε εξάγωνο με εκτός ορίων Άρη στους Διδύμους σε σύνοδο με απλανή Betelgeuse). Τα παραπάνω οδηγούν σε άμεση κατάκτηση περισσότερης συναισθηματικής ασφάλειας και σιγουριάς (είσοδος Άρη στον Καρκίνο).

19/05 Πανσέληνος στον άξονα Ταύρου-Σκορπιού

Αποκορύφωμα των διαδικασιών που ξεκίνησαν με τη Νέα Σελήνη της 5ης Μαΐου. Υλοποίηση κάποιου ονείρου σχετικό με το συλλογικό ή την υπεράσπιση αδυνάτων. Ανάγκη εξισορρόπησης μεταξύ ύλης (Ταύρος) και συναισθήματος (Σκορπιός), αίσθησης (Ταύρος) και διαίσθησης (Σκορπιός), ασφάλειας (Ταύρος) και κρίσης (Σκορπιός). Τέλος, η συμμετοχή του Ερμή σε σύνοδο με τον απλανή Capulus, στο ξίφος του Περσέα, θα μας υπενθυμίσει ότι τα λόγια κόκκαλα δεν έχουν και κόκκαλα τσακίζουν.

21/05 Ο Ήλιος και ο Ερμής εισέρχονται στους Διδύμους

Τα φώτα πέφτουν στην ανάγκη για επικοινωνία, μάθηση και μετακίνηση. Ταυτόχρονα, η ανώτερη σύνοδος Ηλίου-Ερμή σηματοδοτεί την άνθιση σημαντικών ιδεών και επικοινωνιών που έγιναν κοντά στις 15 Μαρτίου 2019, κατά την προηγούμενη κατώτερη σύνοδο Ηλίου-Ερμή, και που θα δίνουν καρπούς έως τις 22 Ιουλίου 2019, δηλαδή έως την επόμενη κατώτερη σύνοδο Ηλίου-Ερμή.

27/05 Ο Ερμής στους Διδύμους βγαίνει εκτός ορίων

Ιδέες, επικοινωνίες και μετακινήσεις για θέματα εκπαιδευτικά, εμπορικά και μεταφορικά αποκτούν έναν χαρακτήρα πρωτότυπο και ασυνήθιστο έως και ακραίο.

 

Newsletter εγγραφή

 

vpetritsis

Ως Διδάκτωρ Ψυχολογίας, πιστοποιημένος ανθοθεραπευτής και βραβευμένος αστρολόγος από τον Αστρολογικό Σύνδεσμο Μεγάλης Βρετανίας, ο Βαγγέλης Πετρίτσης παρέχει συνεδρίες ψυχολογικές, αστρολογικές και ανθοθεραπευτικές με βασικό γνώμονα τη διεύρυνση της αυτογνωσίας των πελατών του και την απαλλαγή τους από αρνητικές ψυχολογικές και νοητικές καταστάσεις.
Παραδίδει επίσης μαθήματα αστρολογίας διά ζώσης αλλά και διά ηλεκτρονικής αλληλογραφίας στο πλαίσιο του Προγράμματος Σπουδών Αστρολογίας που ο ίδιος έχει δημιουργήσει.
Διατελεί Πρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου Φίλων Αστρολογίας (ΠΑ.ΣΥ.Φ.Α.), ενός σωματείου που στοχεύει στη διάδοση της αστρολογικής παιδείας και έρευνας στην Ελλάδα.
Δείτε τα πλήρη στοιχεία του Βαγγέλη Πετρίτση
vpetritsis

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Ζώντας σαν ξωτικό

Σχολιάστε

Για να καταχωρήσετε το σχόλιο σας, συνδεθείτε με...Αφήστε το σχόλιό σας !
Γράψτε το όνομά σας