Ο Μάιος σηματοδοτεί την αρχή μιας σειράς αναθεωρήσεων και καθυστερήσεων σε πολλά επίπεδα δεδομένου ότι μέχρι τα μισά του μήνα θα έχουν αναδρομήσει τρεις πλανήτες (Αφροδίτη, Δίας και Κρόνος), οι οποίοι προστίθενται στην αναδρομή του Πλούτωνα που έχει ξεκινήσει ήδη από τις 25 Απριλίου.

 

Πέφτουν, λοιπόν, οι ρυθμοί και δίνεται η ευκαιρία για περισσότερη ενδοσκόπηση και επανεξέταση ζητημάτων. Αυτά φαίνεται να αφορούν ιδιαίτερα σχέσεις, συνεργασίες και συμμαχίες και συγκεκριμένα το πώς αυτές μπορούν να λειτουργήσουν με έναν πιο ελεύθερο και πρωτοποριακό τρόπο, όπως μαρτυρά η εκτός ορίων κίνηση της Αφροδίτη

Εξαιρετικά σημαντική, έντονη και ασυνήθιστη θα είναι για πολλούς η εβδομάδα από 11 έως 16 Μαΐου 2020 διότι τότε παρατηρείται το μέγιστο της αστρολογικής δραστηριότητας του μήνα: αναδρομούν με σειρά ο Κρόνος, η Αφροδίτη και ο Δίας ενώ αλλάζουν ζώδια ο Άρης και ο Ερμής ο οποίος μάλιστα βγαίνει και εκτός ορίων. Τέλος, ο Μάιος φιλοξενεί μία Πανσέληνο στις 7 του μηνός και μία Νέα Σελήνη στις 22, με τον Ήλιο να εισέρχεται στους Διδύμους στις 20 και τον Ερμή στον Καρκίνο στις 28.

Ας δούμε, όμως, με χρονολογική σειρά και με περισσότερη λεπτομέρεια τα προαναφερθέντα αξιοσημείωτα αστρολογικά φαινόμενα του μήνα:

07/05 Πανσέληνος στον άξονα Ταύρου-Σκορπιού

Κορύφωση διαδικασιών που ξεκίνησαν με τη Νέα Σελήνη της 23ης Απριλίου και που τονίζουν την ανάγκη επιβίωσης μέσα από λίγο πιο «σκοτεινές ατραπούς» οι οποίες όμως οδηγούν σε επιτυχία και στο άγγιγμα κάποιου ιδανικού ή ονείρου (Ποσειδώνας στην κορυφή σφήνας με τον άξονα της Πανσελήνου και Αφροδίτη, χορηγός Ήλιου, σε σύνοδο με Μπελατρίξ).

11/05 Ο Κρόνος αναδρομεί και ο Ερμής εισέρχεται στους Διδύμους

Επικοινωνίες, μετακινήσεις και διαπραγματεύσεις γίνονται πιο ευέλικτες έχοντας ταυτόχρονα έναν ασυνήθιστα βαρυσήμαντο χαρακτήρα. Το ενδιαφέρον πολλών στρέφεται στην ανάγκη για σοβαρή μάθηση και μεθοδική αναζήτηση πληροφοριών. Ευνοούνται επαγγελματικά σεμινάρια και επιμορφώσεις υψηλού επιπέδου.

13-14/05 Ο Άρης εισέρχεται στους Ιχθύς με την Αφροδίτη και τον Δία να αναδρομούν

Περισσότερη ευελιξία, κατανόηση και χαλαρότητα σε δράσεις και πρωτοβουλίες χάρη στην επείγουσα ανάγκη για βίωμα άφθονων απολαύσεων και πλούσιων κοινωνικών συναναστροφών μαζί με επίδειξη συναισθηματικής γενναιοδωρίας και ενωτικού πνεύματος. Ευκαιρία για ευτυχή σύσφιγξη δεσμών με παλαιές γνωριμίες ώστε να υπάρξει από κοινού στόχευση σε κάποιο ιδανικό.

16/05 Ο Ερμής στους Διδύμους βγαίνει εκτός ορίων

Επικοινωνίες, μετακινήσεις και διαπραγματεύσεις διατηρούν τον ευέλικτο χαρακτήρα τους και τη στόχευσή τους στη μάθηση και την ανταλλαγή πληροφοριών αλλά αποκτούν ταυτόχρονα μια ασυνήθιστη ή πρωτοποριακή χροιά.

20/05 Ο Ήλιος εισέρχεται στους Διδύμους

Για τις επόμενες τριάντα ημέρες τα φώτα και οι προβολείς πέφτουν στην ανάγκη για μάθηση και επικοινωνία η οποία να ξεφεύγει από το συνηθισμένο ενώ σεμιναριακά προγράμματα και εκπαιδευτικές δραστηριότητες στέφονται από επιτυχία (χορηγός Ήλιου Ερμής εκτός ορίων σε σύνοδο με απλανή Ρίγκελ).

22/05 Νέα Σελήνη στους Διδύμους

Μια καινούργια αρχή που αφορά ζητήματα επικοινωνίας, μάθησης και μετακίνησης που ενδέχεται να έχει μακροπρόθεσμες προοπτικές αρκεί να είναι κανείς τολμηρός (τρίγωνο με Κρόνο σε σύνοδο με απλανή Αλτέρ), να σκεφτεί «εκτός του κουτιού» και να είναι πρόθυμος να παλέψει για τις ασυνήθιστες αξίες και απόψεις του παρά τυχόν υπονομεύσεις ή αβεβαιότητα (χορηγός Ήλιου Ερμής εκτός ορίων σε σύνοδο με Μπελατρίξ και με ανάδρομη Αφροδίτη εκτός ορίων, όλοι τους σε τετράγωνο με Ποσειδώνα).

28/05 Ο εκτός ορίων Ερμής εισέρχεται στον Καρκίνο

Επικοινωνίες, μετακινήσεις και διαπραγματεύσεις διατηρούν την ασυνήθιστη και πρωτοποριακή τους χροιά αλλά στρέφουν το ενδιαφέρον τους σε ζητήματα συναισθηματικών και οικογενειακών δεσμών, από τη μία, και εθνικών ενώσεων και συμμαχιών από την άλλη (Ερμής σε σύνοδο με Βόρειο Δεσμό στον Καρκίνο).

 

Newsletter εγγραφή

 

vpetritsis

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Σχολιάστε

Για να καταχωρήσετε το σχόλιο σας, συνδεθείτε με...Αφήστε το σχόλιό σας !
Γράψτε το όνομά σας