Προβλέψεις Μαΐου 2022: Συνέχεια Εκλείψεων!

0
1015

Ο Μάιος παίρνει την σκυτάλη των εκλείψεων από τον Απρίλιο, στην εκπνοή του οποίου είχαμε ηλιακή έκλειψη στον Ταύρο, για να φιλοξενήσει μία σεληνιακή έκλειψη στις 16 του μηνός.

 

h έκλειψη πραγματοποιείται στον άξονα Ταύρου-Σκορπιού με τον Ερμή να έχει ήδη αναδρομήσει από τις 10 Μαΐου και τον Δία να έχει κάνει την πρώτη του είσοδο στον Κριό.  Συνεπώς, η ενέργεια του ζωδίου αυτού μαζί με την αίσθηση της ανανέωσης, της φρεσκάδας και της επανεκκίνησης που υπόσχεται είναι πολύ τονισμένη εφόσον στο ίδιο ζώδιο θα βρίσκεται τόσο η Αφροδίτη από τις 2 Μαΐου όσο και ο Άρης από τις 25 Μαΐου.

Ωστόσο, η ενέργεια του ζωδίου σχετίζεται και με την πολεμικότητα, πράγμα που δεν αποτελεί καλή ένδειξη σε ό,τι αφορά την επιθυμητή αποκλιμάκωση του πολέμου στην Ουκρανία. Άλλωστε, η Νέα Σελήνη στις 30 του μηνός πραγματοποιείται σε σύνοδο με τον πολεμικό απλανή Λαμπαδία προοιωνίζοντας μια ιδιαίτερα πολεμική περίοδο. Τέλος, η επανείσοδος του ανάδρομου Ερμή στον Ταύρο στις 23 Μαΐου που ακολουθείται από την είσοδο της Αφροδίτης στο ίδιο ζώδιο στις 28 Μαΐου, φέρνει  στο φως επικοινωνίες και οικονομικές συμφωνίες που εκκρεμούν από τα τέλη Απριλίου.

Ας δούμε, όμως, με χρονολογική σειρά και με περισσότερη λεπτομέρεια τα προαναφερθέντα αξιοσημείωτα αστρολογικά φαινόμενα του μήνα:

02/05 Η Αφροδίτη εισέρχεται στον Κριό

Επανεκκίνηση σε σχέσεις και συνεργασίες η οποία επιτρέπει περισσότερες αυθόρμητες επικοινωνίες και μετακινήσεις (Αφροδίτη σε εξάγωνο με Σελήνη-Ερμής στους Διδύμους).

11/05 Ο Δίας εισέρχεται στον Κριό με τον Ερμή να έχει μόλις αναδρομήσει

Ο Δίας κάνει την πρώτη δειλή, λόγω ανάδρομου Ερμή, εμφάνιση στο ζώδιο του Κριού όπου και θα παραμείνει μέχρι 28 Οκτωβρίου για να επανεισέλθει, ανάδρομος, στους Ιχθύς και να επιστρέψει στον Κριό στις 20 Δεκεμβρίου 2022. Εκεί θα παραμείνει για πέντε μήνες (έως 16 Μαΐου 2023). Από τον Κριό ο Δίας θα μας ωθήσει σε επανεκκίνηση σε επίπεδο κοσμοθεωρίας, φιλοσοφίας και γενικής θέασης των πραγμάτων και της ζωής. Μάλιστα, το γεγονός ότι ο Δίας μπαίνει στον Κριό με τον Ερμή ανάδρομο στους Διδύμους για να επιστρέψει στις 20 Δεκεμβρίου με τον Άρη, επίσης ανάδρομο, στους Διδύμους σημαίνει ότι η εστίαση της επανεκκίνησης θα αφορά όχι μόνο την νοοτροπία μας αλλά και τον τρόπο που επικοινωνούμε, μαθαίνουμε και μετακινούμαστε.

Ωστόσο, ο Πλούτωνας, από τη μοίρα της απόλυτης έξαρσης του Άρη και στις δύο εισόδους του Δία στο πολεμικό ζώδιο του Κριού, μας προδιαθέτει για μία μακρά πολεμοχαρή περίοδο που εύκολα δημιουργεί διχασμούς και που αφορά ολόκληρη την ανθρωπότητα (έμφαση στους Διδύμους με τον Δία στην πρώτη μοίρα Κριού, τη μοίρα της ανθρωπότητας)…

16/05 Σεληνιακή Έκλειψη στον άξονα Ταύρου-Σκορπιού

Ένα σημαντικό κεφάλαιο που ανοίγει ή κλείνει σε επίπεδο καθημερινότητας, σπιτιού και σχέσεων με σημαντικά γυναικεία πρόσωπα και που μπορεί από κάποιους να βιωθεί ως ζήτημα «ζωής και θανάτου». Αποτελεί την κορύφωση της ηλιακής έκλειψης της 30ης Απριλίου και φωτίζει έτσι συναισθηματικές αντιδράσεις απέναντι στην ριζική αλλαγή που φαίνεται να σηματοδότησε η ηλιακή έκλειψη σε επίπεδο νοοτροπίας, επικοινωνιών και μετακινήσεων.

21/05 Ο Ήλιος εισέρχεται στους Διδύμους

Για τις επόμενες τριάντα ημέρες τα φώτα στρέφονται στην ανάγκη για επικοινωνία, μάθηση και μετακίνηση. Μάλιστα, με τον Ερμή σε κατώτερη σύνοδο με τον Ήλιο, μια λαμπρή ιδέα ή μια σημαντική συζήτηση ή διαπραγμάτευση γίνεται αφορμή για το άνοιγμα ενός καινούργιου κύκλου που κρατάει τέσσερις μήνες τουλάχιστον και που δίνει τα πρώτα αποτελέσματα σε δύο περίπου μήνες.

23/05 Ο ανάδρομος Ερμής επανεισέρχεται στον Ταύρο

Επικοινωνίες, συμφωνίες και μετακινήσεις που εκκρεμούν από τα τέλη Απριλίου κάνουν την επανεμφάνισή τους και ζητούν να έχουν τακτοποιηθεί σε μεγάλο βαθμό μέχρι τις 18 Ιουνίου που ο Ερμής απελευθερώνεται από τη σκιά της αναδρομής του.

25/05 Ο Άρης εισέρχεται στον Κριό

Με τον Άρη να επιστρέφει στο ζώδιο της κυριαρχίας του, αναμένεται ανάκτηση της αυτοπεποίθησης και της ορμητικότητας σε επίπεδο δράσεων και πρωτοβουλιών μετά από μια περίοδο αβεβαιότητας ή σύγχυσης. Σε κοσμικό επίπεδο, απαιτείται μεγάλη προσοχή διότι η τριπλή σύνοδος Άρη-Σελήνης-Δία στη μοίρα της ανθρωπότητας σε συνδυασμό με το τετράγωνο Αφροδίτης-Πλούτωνα (με την πρώτη σε κρίσιμη μοίρα Άρη και τον δεύτερο στην απόλυτη έξαρση Άρη) καθιστούν «τα τύμπανα του πολέμου» εκκωφαντικά και θα είναι πολύ δύσκολο κανείς να τα αγνοήσει…

28/05 Η Αφροδίτη εισέρχεται στον Ταύρο

Η Αφροδίτη εισέρχεται στο ένα από τα δύο ζώδια που κυβερνά αλλά χωρίς συγκλίνουσες όψεις με άλλους πλανήτες. Συνεπώς, πολλοί θα δίνουν αξία στην υλική και συναισθηματική τους ασφάλεια, αλλά αυτό δεν θα είναι εύκολο να επιτευχθεί, πόσο μάλλον όταν η είσοδός της πραγματοποιείται με ακριβείας σύνοδο Σελήνης-Ουρανού. Καλό είναι, λοιπόν, να είναι κανείς έτοιμος για απρόοπτα σε επίπεδο σχέσεων, συνεργασιών και οικονομικών δοσοληψιών και αποφάσεων…

30/05 Νέα Σελήνη στους Διδύμους σε σύνοδο με Λαμπαδία

Μια νέα αρχή που χαρακτηρίζεται από πολεμικότητα και ηρωισμό και που υπόσχεται επιτυχία αρκεί να επιδείξουμε τιμιότητα, ακεραιότητα και διαφάνεια σε ό,τι αφορά συμφωνίες, συμβόλαια και συνδιαλλαγές.

 

Δείτε το Ολοκληρωμένο διαδικτυακό πρόγραμμα σπουδών
της Σχολής Επιστημονικής και Ανθρωπιστικής Αστρολογίας

 

Newsletter εγγραφή

 

vpetritsis

Σχολιάστε

No apps configured. Please contact your administrator.

Αφήστε το σχόλιό σας !
Γράψτε το όνομά σας