Προβλέψεις Μαρτίου 2016 | Μήνας Εκλείψεων

0
2522

Του Βαγγέλη Πετρίτση

Ο Μάρτιος, ως μήνας εκλείψεων, χαρακτηρίζεται από κορυφώσεις διαδικασιών που, ωστόσο, φαίνεται να παίρνουν κάποιου είδους παράταση μέχρι τον Σεπτέμβριο 2016, αν όχι μέχρι τον Φεβρουάριο του 2017.

Πιο συγκεκριμένα, ο Μάρτιος φιλοξενεί μία ηλιακή έκλειψη και μία σεληνιακή. Η ηλιακή λαμβάνει χώρα στις 9 Μαρτίου 2016 στο ζώδιο των Ιχθύων και η σεληνιακή στις 23 Μαρτίου 2016 στον άξονα Κριού-Ζυγού με τη Σελήνη στον Ζυγό. Ας σημειωθεί ότι στον άξονα Παρθένου-Ιχθύων όπου πραγματοποιείται η τωρινή ηλιακή έκλειψη έχουν ήδη λάβει χώρα δύο ηλιακές εκλείψεις τους δώδεκα τελευταίους μήνες: μία στις 20 Μαρτίου 2015 (29° Ιχθύων) και άλλη μία στις 13 Σεπτεμβρίου 2015 (20° Παρθένου).

Έπονται δε δύο ακόμα ηλιακές εκλείψεις στον ίδιο άξονα: μία την 1η Σεπτεμβρίου 2016 (09° Παρθένου) και μία τελευταία στις 26 Φεβρουαρίου 2017 (08° Ιχθύων). Σε όλο αυτό το διάστημα των ηλιακών εκλείψεων στον άξονα Παρθένου-Ιχθύων η μοναδική σεληνιακή έκλειψη που πραγματοποιείται στον ίδιο άξονα είναι αυτή της 16ης Σεπτεμβρίου 2016 (24° Ιχθύων-Παρθένου). Άρα, το αποκορύφωμα ζητημάτων που άπτονται των εν λόγω ζωδίων, όπως η εργασία, η υγεία, η υπηρεσία και η φιλανθρωπία, θα έρθει τον επόμενο Σεπτέμβριο για να δοθεί ένα οριστικό τέλος τον Φεβρουάριο 2017.

Ας επιστρέψουμε, όμως, στον φετινό Μάρτιο και ας δούμε με χρονολογική σειρά τα πιο αξιοσημείωτα αστρολογικά φαινόμενα του μήνα:

05/03 Ο Ερμής εισέρχεται στους Ιχθύς: οι επικοινωνίες μας αποκτούν έναν πιο ευαίσθητο, ρομαντικό και ίσως μελαγχολικό χαρακτήρα, αλλά ταυτόχρονα μας μπλέκουν σε συγκρούσεις και τσακωμούς λόγω του τετραγώνου που σχηματίζει ο Ερμής με τον Άρη κατά την είσοδό του στους Ιχθύς.

06/03 Ο Άρης εισέρχεται στον Τοξότη: κατακτήσεις νέων οριζόντων, μεταναστεύσεις μεγάλου βεληνεκούς και πρωτοβουλίες εκπαιδευτικές, θρησκευτικές και νομοθετικές μας απασχολούν τουλάχιστον μέχρι τις 27 Μαΐου 2016, οπότε ο Άρης ξαναβουτάει στα βαθιά νερά του Σκορπιού, και μας απασχολούν ξανά από τις 2 Αυγούστου έως τις 27 Σεπτεμβρίου 2016 οπότε ο Άρης, σε ορθή πορεία πια, θα διελαύνει πάλι στο ζώδιο του Τοξότη.

09/03 Ηλιακή έκλειψη στους Ιχθύς: το κλείσιμο ενός σημαντικού κεφαλαίου και το άνοιγμα ενός καινούριου σε ό,τι αφορά ζητήματα φιλανθρωπίας, ιδεαλισμού, θυσίας και διάσωσης. Η συμμετοχή των Φώτων σε Ταυ-Τετράγωνο με Δία-Κρόνο-Χείρωνα ανακινεί συναισθήματα θυματοποίησης και περιθωριοποίησης λόγω πολλών περιορισμών που στέκονται εμπόδιο στον δρόμο της ανάπτυξης και της προόδου.

12/03 Η Αφροδίτη εισέρχεται στους Ιχθύς: ο έρωτας εξιδανικεύεται και οι σχέσεις γίνονται πιο ρομαντικές, αλλά το τετράγωνο που σχηματίζει η Αφροδίτη με τον Άρη κατά την είσοδό της στους Ιχθύς φέρνει συγκρούσεις για λόγους οικονομικούς ή συναισθηματικούς.

20/03 Εαρινή Ισημερία: Ο Ήλιος εισέρχεται στον Κριό και ορίζει τις τάσεις για το επόμενο τρίμηνο. Το τρίγωνο που σχηματίζει με τον Άρη στον Τοξότη αποτελεί θετική επιρροή που ευνοεί τις μεγαλόπνοες πρωτοβουλίες σε ζητήματα ταυτότητας, αυτοέκφρασης και δημιουργικότητας.

22/03 Ο Ερμής εισέρχεται στον Κριό: Λίγο μετά την είσοδο του Ήλιου στο ίδιο ζώδιο ακολουθεί και ο Ερμής καθιστώντας τις επικοινωνίες μας πιο ενθουσιώδεις, αισιόδοξες αλλά και πιο συγκρουσιακές. Η σχεδόν ταυτόχρονη ανώτερη σύνοδος Ηλίου-Ερμή σηματοδοτεί την κορύφωση επαγγελματικών συζητήσεων και διαπραγματεύσεων που είχαν ξεκινήσει δύο περίπου μήνες νωρίτερα και οι οποίες θα δώσουν καρπούς εντός του επόμενου διμήνου.

23/03 Σεληνιακή έκλειψη στον άξονα Κριού-Ζυγού: κορύφωση συναισθηματικών, οικογενειακών και οικιακών ζητημάτων που χαρακτηρίζεται από έλλειψης αρμονίας, ισορροπίας ή διπλωματίας. Βαλβίδα σωτηρίας αποτελεί η πρωτοβουλία για ειλικρινείς συζητήσεις όπως αποκαλύπτει ο Άρης από θέση σφήνας με τον άξονα της έκλειψης και σε τρίγωνο με τον Ερμή στον Κριό.

24/03 Ο Κρόνος αναδρομεί: επαγγελματικά ζητήματα που εκκρεμούν από τα μέσα Δεκεμβρίου 2015 κάνουν την επανεμφάνισή τους και ζητούν την προσοχή μας για το επόμενο εξάμηνο.

Βαγγέλης Πετρίτσης, PhD

Προβλέψεις Μαρτίου 2016: Μήνας Εκλείψεων…

vpetritsis

Σχολιάστε

No apps configured. Please contact your administrator.
Αφήστε το σχόλιό σας !
Γράψτε το όνομά σας