Ο Μάρτιος αφήνει σταδιακά το κλίμα εσωστρέφειας του δεύτερου δεκαπενθήμερου του Φεβρουαρίου, καθώς ο Ερμής θα έχει ήδη ορθοδρομήσει στις 10 του μηνός.

 

στο μεταξύ ο Άρης θα έχει επιστρέψει εντός των ορίων της εκλειπτικής, η Αφροδίτη θα έχει εισέλθει στον Ταύρο και θα έχει γίνει και η Πανσέληνος του μήνα. Με τον Άρη και την Αφροδίτη σε ζώδια γης κατά το μεγαλύτερο μέρος του Μαρτίου, πρακτικά και οικονομικά ζητήματα θα μας τραβήξουν την προσοχή, ώστε να έρθουν λίγο πιο κοντά στο ιδεατό που οραματίζονται ο Ήλιος και ο Ερμής στους Ιχθύς.

Σαφώς, όμως, το πιο σημαντικό αστρολογικό γεγονός του Μαρτίου αποτελεί η είσοδος του Κρόνου στον Υδροχόο στις 22 του μηνός, δύο μέρες μετά την Εαρινή Ισημερία και δύο μέρες πριν τη Νέα Σελήνη στον Κριό. Ο Κρόνος περνάει περίπου 2,5 χρόνια σε κάθε ζώδιο φέρνοντας μαζί του αλλαγές σε επαγγελματικό και υλικό επίπεδο καθώς και σε επίπεδο κρατικής διοίκησης. Σε συνδυασμό με την είσοδο του Άρη στο ίδιο ζώδιο στην εκπνοή του μήνα, το πνεύμα ανανέωσης, εκσυγχρονισμού και ελευθερίας θα είναι «must» σε πολλά επίπεδα.

Ας δούμε, όμως, με χρονολογική σειρά και με περισσότερη λεπτομέρεια τα προαναφερθέντα αξιοσημείωτα αστρολογικά φαινόμενα του μήνα:

03/03 Ο Άρης στον Αιγόκερω επιστρέφει εντός ορίων

Επαγγελματικές κινήσεις, οργανωτικές δράσεις και πρωτοβουλίες κοινωνικής ανόδου χάνουν τον ασυνήθιστο ή πρωτοποριακό χαρακτήρα που μπορεί να είχαν από τα μέσα Φεβρουαρίου και μετά για να επιστρέψουν σε πιο κοινά αποδεκτά πλαίσια.

04/03 Ο ανάδρομος Ερμής επανεισέρχεται στον Υδροχόο

Ανάγκη αναθεώρησης επικοινωνιών, διαπραγματεύσεων και αποφάσεων των αρχών Φεβρουαρίου οπότε ο Ερμής ήταν στις ίδιες μοίρες από τις οποίες θα ξαναπεράσει ανάδρομος έως 10 Μαρτίου.

05/03 Η Αφροδίτη εισέρχεται στον Ταύρο

Ο πλανήτης των σχέσεων και των οικονομικών επιστρέφει στο σπίτι της αφήνοντας πίσω βάρη και υποχρεώσεις (αποκλίνον τετράγωνο με Κρόνο) καλώντας μας να βρούμε ολοκαίνουργιους τρόπους να σχετιζόμαστε, να απολαμβάνουμε και να προσελκύουμε χρήματα (συγκλίνουσα σύνοδος με Ουρανό).

09/03 Πανσέληνος στον άξονα Παρθένου-Ιχθύων με Ερμή να ορθοδρομεί

Κορύφωση διαδικασιών που ξεκίνησαν με τη Νέα Σελήνη της 23ης Φεβρουαρίου και που τονίζουν την ανάγκη για ισορροπία μεταξύ ρεαλισμού και ονείρου. Με τον Ερμή να ορθοδρομεί παύουν σταδιακά οι όποιες καθυστερήσεις, παρανοήσεις ή αναθεωρήσεις που μπορεί να παρατηρήθηκαν σε επικοινωνίες και μετακινήσεις από τα μέσα Φλεβάρη.

16/03 Ο ορθόδρομος Ερμής επανεισέρχεται στους Ιχθύς

Οι επικοινωνίες και οι μετακινήσεις επανακτούν έναν πιο χαλαρό και ίσως χαοτικό χαρακτήρα ως αποτέλεσμα σχετικών αναθεωρήσεων που πραγματοποιήθηκαν κατά το δεύτερο μισό του Φεβρουαρίου. Το μυαλό ξαναγίνεται δεκτικό στην πιο μαγική και ρομαντική πλευρά της ζωής.

20/03 Εαρινή Ισημερία: Ο Ήλιος εισέρχεται στον Κριό

Τα φώτα και οι προβολείς πέφτουν στην ανάγκη για νέα ξεκινήματα και επίδειξη αποφασιστικότητας χαράσσοντας τις τάσεις για τους επόμενους τρεις μήνες, αν όχι για ολόκληρη τη χρονιά. Η συγκλίνουσα σύνοδος με τον Χείρωνα αναδεικνύει την ανάγκη επούλωσης πληγών ή υπέρβασης αισθημάτων μειονεξίας που σχετίζονται με την αυτοπεποίθηση και τον δυναμισμό μας. Αρωγός στην προσπάθεια αυτή γίνεται ο Άρης, χορηγός του Ήλιου, ο οποίος από το ζώδιο της έξαρσής του και σε σύνοδο ιδιομοιρίας με τον Δία παρέχει άφθονη αυτοπεποίθηση ώστε κανείς να υπερβεί τυχόν εμπόδια και να φτάσει όσο πιο ψηλά γίνεται.

22/03 Ο Κρόνος εισέρχεται στον Υδροχόο

Μετά από παραπάνω από δύο χρόνια παραμονής στο ζώδιο του Αιγόκερω, ο Κρόνος εισέρχεται στον Υδροχόο υποσχόμενος ανανέωση και εκσυγχρονισμό σε σημαντικές δομές της ζωής μας. Λόγω αναδρομής θα ξαναμπεί στον Αιγόκερω στις 2 Ιουλίου για να εισέλθει οριστικά στον Υδροχόο στις 17 Δεκεμβρίου 2020. Ήδη, λοιπόν, από το τρίτο δεκαήμερο Μαρτίου θα έχουμε μια πρώτη γεύση της υποσχόμενης ανανέωσης, η οποία θα αποκτήσει καλύτερες βάσεις από τα τέλη της χρονιάς και μετά.

Με το πέρασμα του Κρόνου στον Υδροχόο θα πνεύσει νέος αέρας ελευθερίας σε επίπεδο επαγγέλματος και καριέρας, πιθανώς χάρη στην αξιοποίηση της τεχνολογίας και την απελευθέρωση του εργασιακού ωραρίου ή ακόμα και χάρη σε περισσότερες συνταξιοδοτήσεις ή στροφή προς ελεύθερα επαγγέλματα. Μάλιστα, η στενή ενεργοποίηση του μεσοδιαστήματος Ουρανού/Πλούτωνα κατά την πρώτη είσοδο του Κρόνου στον Υδροχόο είναι ενδεικτική των βαθέων ανατροπών και τομών που είναι απαραίτητο να γίνουν τόσο σε επίπεδο υλικών δομών και καριέρας όσο και σε επίπεδο κρατικής διοίκησης.

24/03 Νέα Σελήνη στον Κριό

Αποτελεί την πρώτη Νέα Σελήνη που πραγματοποιείται μετά την Εαρινή Ισημερία και την είσοδο του Κρόνου στον Υδροχόο. Θα λέγαμε, λοιπόν, ότι αποτελεί την πρώτη κρίσιμη δοκιμασία στην οποία θα υποβληθούμε ώστε να ανανεωθούμε σε επίπεδο δομών και καριέρας (Κρόνος στον Υδροχόο) και να υπερβούμε τυχόν αισθήματα μειονεξίας που μας κρατάνε πίσω (Φώτα σε σύνοδο με Χείρωνα).

30/03 Ο Άρης εισέρχεται στον Υδροχόο

Περισσότερη ελευθερία σε κινήσεις, δράσεις και πρωτοβουλίες μαζί με πρωτοποριακό πνεύμα ανανέωσης και αναζήτησης. Μάλιστα, με τον Άρη να συναντά τον Κρόνο «με το καλημέρα σας» οι όποιες πρωτοβουλίες ανανέωσης φαίνεται από τη μία να επιταχύνονται και από την άλλη να σταθεροποιούνται. Για να γίνει αυτό, όμως, ίσως χρειαστεί κάποιες δράσεις ή πρωτοβουλίες να ακυρωθούν.

 

Newsletter εγγραφή

 

vpetritsis

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Σχολιάστε

Για να καταχωρήσετε το σχόλιο σας, συνδεθείτε με...Αφήστε το σχόλιό σας !
Γράψτε το όνομά σας