Ο Νοέμβριος ξεκινά με τον Ερμή ανάδρομο σηματοδοτώντας με αυτόν τον τρόπο μια περίοδο μεγαλύτερης εσωστρέφειας καθώς και μια περίοδο καθυστερήσεων ή παρανοήσεων σε επικοινωνίες, συμφωνίες και μετακινήσεις.

 

ηεσωστρέφεια σχετίζεται με τις δοκιμασίες από τις οποίες πέρασαν αρκετές σχέσεις και συνεργασίες μέσα στον Οκτώβριο. Ωστόσο, η είσοδος της Αφροδίτης στον Τοξότη από την πρώτη κιόλας ημέρα του μήνα επιτρέπει ταυτόχρονα μια κάποια αισιοδοξία, η οποία θα φωτιστεί παραπάνω όταν και ο Ήλιος περάσει στο ίδιο ζώδιο από τις 22 του μηνός και μετά. Άλλωστε μέχρι τότε θα έχει ορθοδρομήσει ο Ερμής και θα έχει εισέλθει ο Άρης στον Σκορπιό, το ζώδιο της κυριαρχίας του.

Κομβικά σημεία του μήνα είναι προφανώς τόσο η Πανσέληνος στις 12 του μηνός όσο και η Νέα Σελήνη στις 26 του μηνός μαζί με την οποία ορθοδρομεί και ο Ποσειδώνας. Τέλος, έχει ενδιαφέρον να επισημάνουμε ότι το δεύτερο μισό του μήνα χαρακτηρίζεται από την εκτός ορίων κίνηση της Αφροδίτης.

Ας δούμε, όμως, με χρονολογική σειρά και με περισσότερη λεπτομέρεια τα προαναφερθέντα αξιοσημείωτα αστρολογικά φαινόμενα του μήνα:

01/11 Η Αφροδίτη εισέρχεται στον Τοξότη

Ο πλανήτης των αξιών και των σχέσεων αφήνει το ζώδιο της αδυναμίας της για να εισέλθει στο αισιόδοξο και γενναιόδωρο ζώδιο του Τοξότη. Αν και το ημιτετράγωνο με τον Κρόνο αναφέρεται σε δευτερεύοντα υλικά ή αντικειμενικά εμπόδια σε σχέσεις και συνεργασίες, το τρίγωνο που η Αφροδίτη σχηματίζει με τον Χείρωνα επιτρέπει την επούλωση σχετικών πληγών και το σταδιακό βίωμα περισσότερης αισιοδοξίας.

12/11 Πανσέληνος στον άξονα Ταύρου-Σκορπιού

Ανάγκη για επιβίωση μαζί με αποκορύφωμα των διαδικασιών που ξεκίνησαν με τη Νέα Σελήνη της 28ης Οκτωβρίου, η οποία έχοντας ως σύνθημα το «όλα ή τίποτα» προκάλεσε αποσταθεροποιήσεις και απομακρύνσεις μέσα σε σχέσεις και συνεργασίες. Η Πανσέληνος, λοιπόν, φωτίζει πλήρως το κλίμα αποσταθεροποίησης με την όποια στεναχώρια φέρνει αυτό (τετράγωνο Αφροδίτης-Ποσειδώνα) αλλά δίνει ευκαιρίες για αισιόδοξες κινήσεις (εξάγωνο Άρη-Δία) μέσα από ριζική αλλαγή σχεδίων και προγραμμάτων (Πλούτωνας σε σύνοδο με Κρόνο στην κορυφή σφήνας με τον άξονα της Πανσελήνου).

14/11 Η Αφροδίτη στον Τοξότη βγαίνει εκτός ορίων

Έως 13 Δεκεμβρίου 2019 οπότε η Αφροδίτη επιστρέφει ξανά εντός των ορίων της εκλειπτικής θέματα σχέσεων, συνεργασιών και οικονομικών δοσοληψιών αποκτούν έναν χαρακτήρα πρωτότυπο, περίεργο ή ακόμα και ακραίο ή παράτυπο. Ο λόγος μέχρι τις 26 του μηνός που η Αφροδίτη παραμένει στον Τοξότη θα είναι η ανάγκη για απόλαυση της ελευθερίας και της διάνοιξης νέων οριζόντων.

19 και 20/11 Ο Άρης εισέρχεται στον Σκορπιό και ο Ερμής ορθοδρομεί

Ο Άρης επιστρέφει στο σπίτι του καθιστώντας μας πιο δυναμικούς και αποφασιστικούς στις δράσεις και τις πρωτοβουλίες μας. Αυτό θα επιτρέψει την ανάληψη αποφασιστικής δράσης ώστε να εφαρμοστούν άμεσα οι όποιες σημαντικές αναθεωρήσεις έφερε η πρόσφατη αναδρομή του Ερμή.

22/11 Ο Ήλιος εισέρχεται στον Τοξότη

Τα φώτα και οι προβολείς πέφτουν στο ταξίδι, την ανάπτυξη και την επέκταση για τις επόμενες τριάντα ημέρες βοηθώντας στην ανάκαμψη της αυτοπεποίθησης (τρίγωνο Ήλιου με Χείρωνα στον Κριό). Μαζί ευνοούνται τα ρίσκα και οι αστραπιαίες εξελίξεις σε σχέσεις, συνεργασίες και οικονομικές δοσοληψίες (Ήλιος = Άρης/Δίας = Αφροδίτη/Ουρανός).

26 και 27/11 Νέα Σελήνη στον Τοξότη με είσοδο Αφροδίτης στον Αιγόκερω και ορθοδρόμηση Ποσειδώνα

Μια καινούργια αρχή που κάνει αναφορά σε όνειρα ανάπτυξης, επέκτασης, ταξιδιών και εκπαίδευσης που ίσως είχαν μπει στον πάγο από τον περασμένο Ιούνιο όταν ο Ποσειδώνας αναδρομούσε. Η ταυτόχρονη είσοδος της εκτός ορίων Αφροδίτης στον Αιγόκερω προκαλεί κάποια κρίση υπενθυμίζοντάς μας ότι η ανάπτυξη δεν θα έρθει εάν δεν συνοδευτεί από πρωτοποριακές συνεργασίες ή από εφευρετικούς τρόπους εξεύρεσης οικονομικών πόρων.

 

Newsletter εγγραφή

 

vpetritsis

Ως Διδάκτωρ Ψυχολογίας, πιστοποιημένος ανθοθεραπευτής και βραβευμένος αστρολόγος από τον Αστρολογικό Σύνδεσμο Μεγάλης Βρετανίας, ο Βαγγέλης Πετρίτσης παρέχει συνεδρίες ψυχολογικές, αστρολογικές και ανθοθεραπευτικές με βασικό γνώμονα τη διεύρυνση της αυτογνωσίας των πελατών του και την απαλλαγή τους από αρνητικές ψυχολογικές και νοητικές καταστάσεις.
Παραδίδει επίσης μαθήματα αστρολογίας διά ζώσης αλλά και διά ηλεκτρονικής αλληλογραφίας στο πλαίσιο του Προγράμματος Σπουδών Αστρολογίας που ο ίδιος έχει δημιουργήσει.
Διατελεί Πρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου Φίλων Αστρολογίας (ΠΑ.ΣΥ.Φ.Α.), ενός σωματείου που στοχεύει στη διάδοση της αστρολογικής παιδείας και έρευνας στην Ελλάδα.
Δείτε τα πλήρη στοιχεία του Βαγγέλη Πετρίτση
vpetritsis

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Σχολιάστε

Για να καταχωρήσετε το σχόλιο σας, συνδεθείτε με...Αφήστε το σχόλιό σας !
Γράψτε το όνομά σας