Προβλέψεις Νοεμβρίου 2021: Αρχή Εκλείψεων!

0
1827

Μετά από έναν μήνα που φιλοξένησε ταυτόχρονα έως και επτά συνολικά ανάδρομους πλανήτες, ο Νοέμβριος ξεκινά με μόλις τρεις ανάδρομους (Χείρωνα, Ουρανό και Ποσειδώνα), επιτρέποντας την επίλυση αρκετών εκκρεμοτήτων και το προχώρημα υποθέσεων σε πολλά επίπεδα.

 

Μάλιστα, ο Νοέμβριος φιλοξενεί και μία έκλειψη, σεληνιακή, στις 19 του μηνός, η οποία συμβάλλει στην ολοκλήρωση σημαντικών διαδικασιών και ζητημάτων σχετικών με το σπίτι, την οικογένεια, την πατρίδα, την ιδιωτική μας ζωή καθώς και τη σχέση μας με τη μητέρα, τη σύζυγο ή άλλα σημαντικά γυναικεία πρόσωπα.

Στα μοτίβα του μήνα συγκαταλέγεται η ανάγκη για μεταμόρφωση που ίσως συνοδεύεται από κάποια κρίση σχετική με τα προαναφερθέντα ζητήματα, δεδομένης της έκλειψης αλλά και της έντονης παρουσίας του ζωδίου του Σκορπιού με τη Νέα Σελήνη να γίνεται σε αυτό το ζώδιο και τον Άρη να παραμένει επίσης στον Σκορπιό καθ’ όλη τη διάρκεια του μήνα.

Στο μεταξύ, η είσοδος της Αφροδίτης στον Αιγόκερω, ήδη από τις 5 του μηνός, μας προετοιμάζει σταδιακά για την επικείμενη αναδρομή της που θα ξεκινήσει στις 20 Δεκεμβρίου, εντείνοντας την εσωστρέφεια και την ανάγκη υπακοής σε τύπους και κανόνες. Πρόσκαιρη αλλαγή «κλίματος» θα υπάρξει την τελευταία εβδομάδα του Νοεμβρίου καθώς τόσο ο Ήλιος όσο και ο Ερμής θα έχουν περάσει πια στο αισιόδοξο, χαλαρό και εξωστρεφές ζώδιο του Τοξότη.

Ας δούμε, όμως, με χρονολογική σειρά και με περισσότερη λεπτομέρεια τα προαναφερθέντα αξιοσημείωτα αστρολογικά φαινόμενα του μήνα:

 

04/11 Νέα Σελήνη στον Σκορπιό

Μια καινούργια αρχή που ταράζει τα «στάσιμα νερά» και προκαλεί κάποιου είδους κρίση ή αναστάτωση (Νέα Σελήνη σε ιδιομοιρίας αντίθεση με Ουρανό). Με τον παραδοσιακό χορηγό της νουμηνίας, Άρη, στην απόλυτη πτώση της Σελήνης, ο λόγος μπορεί να σχετίζεται με μαχητικές καταστάσεις που υπονομεύουν δραματικά το αίσθημα ασφάλειας. Βέβαια, τόσο ο Άρης όσο και τα Φώτα ενεργοποιούν το τετράγωνο Κρόνου-Ουρανού, που πολλές φορές έχουμε χαρακτηρίσει ως «Αποδόμηση και Μεταρρύθμιση», πράγμα που αποκαλύπτει ότι αυτή η καινούργια αρχή θα σηματοδοτήσει ξαφνικές ή ακραίες εξελίξεις που θέτουν σε κίνδυνο την υλική ασφάλεια ή διαταράσσουν δομές και συνήθειες με αποκορύφωση τη σεληνιακή έκλειψη της 19ης Νοεμβρίου.

05/11 Η εκτός ορίων Αφροδίτη εισέρχεται στον Αιγόκερω και ο Ερμής στον Σκορπιό

Σε συνέχεια της αναστάτωσης που μπορεί να έχει προκαλέσει η Νέα Σελήνη, σχέσεις και συνεργασίες αρχίζουν να κινούνται βάσει μιας σχεδόν ακραίας ανάγκης για τήρηση τύπων και κανόνων καθώς μια αίσθηση κινδύνου ή απειλής απασχολεί το μυαλό. Περιορίζεται σημαντικά η επιθυμία για κοινωνικές συναναστροφές και απολαύσεις και, μαζί, η ανάγκη για επικοινωνίες και μετακινήσεις που δεν εξυπηρετούν κάποιον βαθύτερο σκοπό.

19/11 Σεληνιακή έκλειψη στον άξονα Ταύρου-Σκορπιού

Αποκορύφωση των διεργασιών που ξεκίνησαν με τη Νέα Σελήνη. Κλείσιμο ή έναρξη σημαντικών κεφαλαίων που αφορούν το σπίτι, την πατρίδα και σημαντικά γυναικεία πρόσωπα και που σχετίζονται με θέματα οικονομικά ή ακόμα και επιβίωσης. Αυτά τα θέματα θα μας απασχολήσουν τουλάχιστον μέχρι τον Φεβρουάριο του 2022, δεδομένης της ταυτόχρονης εισόδου της Αφροδίτης σε σκιά.

Παίρνουμε έτσι μια πρόγευση από την αναδρομή της Αφροδίτης που θα ξεκινήσει στις 20 Δεκεμβρίου για να ολοκληρωθεί στις 30 Ιανουαρίου 2022, προκαλώντας όμως περαιτέρω δονήσεις μέχρι τις αρχές Μαρτίου 2022 οπότε και απελευθερώνεται πλήρως από τη σκιά της αναδρομής της.

Το γεγονός ότι κατά την έκλειψη η Σελήνη βρίσκεται σε σύνοδο με τον δυσμενή απλανή Algol, το κεφάλι της Μέδουσας, μας υπενθυμίζει ότι το ψάρι «βρωμάει» από το κεφάλι και ότι συχνά «ό,τι δεν λύνεται, κόβεται». Με τον Δία, μάλιστα, να τετραγωνίζει τα Φώτα, θα είναι ζητήματα νομικά, θρησκευτικά, εκπαιδευτικά ή ταξιδιωτικά που μπορεί να μας οδηγήσουν σε αναμέτρηση με τους εσωτερικούς φόβους και δαίμονες που συμβολίζει το κεφάλι της Μέδουσας.

22/11 και 24/11 Ο Ήλιος και ο Ερμής εισέρχονται στον Τοξότη

Η τελευταία εβδομάδα του Νοεμβρίου σημαδεύεται από μια πρόσκαιρη αλλαγή κλίματος που επιτρέπει να πάρουμε μια «ανάσα» και να ταξιδέψουμε είτε κυριολεκτικά είτε νοερά. Ωστόσο, το γεγονός ότι τόσο ο Ήλιος όσο και ο Ερμής συναντούν τον Νότιο Δεσμό Σελήνης επιτείνει την αίσθηση ότι η «ανάσα», με ό,τι χαρά και αισιοδοξία επιτρέπει αυτή, δεν είναι «βαθιά». Carpe diem λοιπόν!

 

Ακούστε όλα τα Podcasts για τις Αστρολογικές Προβλέψεις

Δείτε το Ολοκληρωμένο διαδικτυακό πρόγραμμα σπουδών
της Σχολής Επιστημονικής και Ανθρωπιστικής Αστρολογίας

 

Newsletter εγγραφή

 

vpetritsis

Σχολιάστε

No apps configured. Please contact your administrator.

Αφήστε το σχόλιό σας !
Γράψτε το όνομά σας