Μετά από έναν μήνα που μας επανέφερε στην τάξη ο Οκτώβριος δοκιμάζει σχέσεις και συνεργασίες, ώστε να αποκτήσουν περισσότερο βάθος και ουσία.

 

Αυτό φαίνεται να είναι το γενικό μήνυμα ενός μήνα που ξεκινά με την ορθοδρόμηση του Πλούτωνα και που χαρακτηρίζεται έντονα από τις ενέργειες τόσο του Ζυγού όσο και του Σκορπιού, με αποκορύφωμα την πανσέληνο στον άξονα Κριού-Ζυγού στις 14 του μηνός.

Το «αλισβερίσι» μεταξύ Ζυγού και Σκορπιού απεικονίζεται, άλλωστε, στην αμοιβαία υποδοχή Αφροδίτης και Άρη, το φαινόμενο δηλαδή κατά το οποίο ο ένας πλανήτης είναι στο ζώδιο όπου κυριαρχεί ο άλλος. Έτσι, με τον Άρη στο ζώδιο της Αφροδίτης (Ζυγός) από τις 4 Οκτωβρίου και την Αφροδίτη στο ζώδιο του Άρη (Σκορπιός) από τις 8 Οκτωβρίου θα χρειαστεί να αναλάβουμε συνεργατικές πρωτοβουλίες που δίνουν αξία στο μοίρασμα και το βάθος και που θα χρειαστεί να αντέξουν σε τυχόν αβέβαιες ή απρόβλεπτες εξελίξεις οικονομικού ή πρακτικού χαρακτήρα.

Οι εν λόγω εξελίξεις συμβολίζονται από το γεγονός ότι τον Ουρανό από τον Ταύρο συναντούν με όψη αντίθεσης οι πλανήτες που εισέρχονται αλλεπάλληλα στον Σκορπιό (Ερμής στις 3, Αφροδίτη στις 8, Ήλιος στις 23) και η Νέα Σελήνη στο ίδιο ζώδιο στις 28 του μηνός. Τέλος, στην εκπνοή του μήνα ο Ερμής αναδρομεί φέρνοντας περισσότερη εσωστρέφεια και καθυστερήσεις.

Ας δούμε, όμως, με χρονολογική σειρά και με περισσότερη λεπτομέρεια τα προαναφερθέντα αξιοσημείωτα αστρολογικά φαινόμενα του μήνα:

03/10 Ο Πλούτωνας ορθοδρομεί και ο Ερμής εισέρχεται στον Σκορπιό

Με τον Πλούτωνα να ορθοδρομεί και τον Ερμή να μπαίνει στο ζώδιο που κυβερνά ο πρώτος, ολοκληρώνονται αναθεωρήσεις σε ζητήματα κεφαλαίων, δανείων και φόρων που οδηγούν σε βαθιά αλλαγή νοοτροπίας και επιτρέπουν την εξυγίανση.

04/10 Ο Άρης εισέρχεται στον Ζυγό

Συνεργατικές πρωτοβουλίες και δράσεις στοχεύουν στην υλοποίηση ιδανικών που ανοίγουν ολοκαίνουργιους δρόμους ανάπτυξης (Άρης = Ποσειδώνας/Βόρειος Δεσμός = Ήλιος/Δίας = Κρόνος/Ποσειδώνας). Η αντίθεση που δέχεται ο Άρης από τον Χείρωνα ξύνει πληγές αλλά η χορηγία του από την Αφροδίτη, που είναι σε σύνοδο με Σπίκα, υπόσχεται τύχη και δώρα σε σχέσεις, συνεργασίες και οικονομικές δοσοληψίες.

08/10 Η Αφροδίτη εισέρχεται στον Σκορπιό

Ο πλανήτης των αξιών και των σχέσεων αφήνει το ζώδιο της κυριαρχίας της για να εισέλθει στο ζώδιο της αδυναμίας της. Ατμόσφαιρα κρίσης επικρατεί σε σχέσεις και οικονομικά αλλά η αμοιβαία υποδοχή με τον Άρη σώζει ως έναν βαθμό την κατάσταση και επιτρέπει τη συνεννόηση.

14/10 Πανσέληνος στον άξονα Κριού-Ζυγού

Ανάγκη ισορροπίας μεταξύ του Εγώ και του Εμείς και αποκορύφωμα των διαδικασιών που ξεκίνησαν με τη Νέα Σελήνη της 28ης Σεπτεμβρίου, η οποία μιλούσε για νέα αρχή σε επίπεδο σχέσεων και συνεργασιών που δοκιμάζεται από αβέβαιες ή απρόβλεπτες εξελίξεις οικονομικού ή πρακτικού χαρακτήρα. Το παρορμητικό Ταυ-Τετράγωνο με τον Πλούτωνα στην κορυφή επιφέρει μεγάλη κινητικότητα λόγω ριζικών αλλαγών, αλλά το ταυτόχρονο τρίγωνο που δέχεται ο άξονας της Πανσελήνου από τον Δία προσθέτει μια ευχάριστη διάσταση.

23/10 Ο Ήλιος εισέρχεται στον Σκορπιό

Τα φώτα και οι προβολείς πέφτουν στο βάθος και το μυστήριο της ύπαρξης. Σκοπός γίνεται η απόλυτη ένωση μέσα σε σχέσεις, δεσμούς και ομάδες (Ήλιος = Αφροδίτη/Βόρειος Δεσμός).

28/10 Νέα Σελήνη στον Σκορπιό

Μία καινούργια αρχή που χαρακτηρίζεται από πάθος και που έχει ως σύνθημα το «όλα ή τίποτα» σε επίπεδο σχέσεων και συνεργασιών (χορηγός Άρης στον Ζυγό). Η αντίθεση με τον Ουρανό, ωστόσο, αποσταθεροποιεί τα πράγματα, ενώ το τετράγωνο Άρη-Κρόνου βάζει φρένο σε επιθυμίες και δράσεις οδηγώντας σε ενδεχόμενους χωρισμούς ή απομακρύνσεις.

31/10 Ο Ερμής στον Σκορπιό αναδρομεί σε σύνοδο με την Αφροδίτη

Ανάγκη αναθεώρησης οικονομικών αποφάσεων που ελήφθησαν από τις 10 του μηνός και μετά, καθώς και εξελίξεων σε σχέσεις και συνεργασίες που έλαβαν χώρα στο ίδιο διάστημα.

 

Newsletter εγγραφή

 

vpetritsis

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Σχολιάστε

Για να καταχωρήσετε το σχόλιο σας, συνδεθείτε με...Αφήστε το σχόλιό σας !
Γράψτε το όνομά σας