Προβλέψεις Οκτωβρίου 2022: Αρχή Εκλείψεων!

0
1235

Καλωσορίζουμε τον Οκτώβριο και μαζί έναν από τους σημαντικότερους μήνες της χρονιάς!

 

Οι λόγοι είναι πολλαπλοί. Κατ’ αρχάς, ο Οκτώβριος επιτρέπει το σταδιακό προχώρημα μιας σειράς υποθέσεων που είχαν «κολλήσει» τους προηγούμενους μήνες καθώς σηματοδοτεί την επιστροφή τριών πλανητών σε ορθή πορεία. Τον «χορό» της ορθοδρόμησης ανοίγει ο Ερμής στις 2 του μηνός, τον συνεχίζει ο Πλούτωνας στις 9, ανήμερα της Πανσελήνου, και τον κλείνει ο Κρόνος στις 23 Οκτωβρίου. Κατά δεύτερον, ο Οκτώβριος κορυφώνει πολλές διαδικασίες και κλείνει σημαντικά κεφάλαια για να μας βοηθήσει να ανοίξουμε καινούργια καθώς μας εισάγει στη δεύτερη και τελευταία εποχή εκλείψεων της χρονιάς. Πιο συγκεκριμένα, στις 25 του μηνός πραγματοποιείται ηλιακή έκλειψη στον Σκορπιό η οποία συνοδεύεται από σεληνιακή στις 8 Νοεμβρίου. Κατά τρίτον, στην εκπνοή του ο Οκτώβριος μας ωθεί εκ νέου σε αναθεωρήσεις και δεύτερες σκέψεις αναβάλλοντας αποφάσεις και δράσεις για αργότερα καθώς ο ανάδρομος Δίας επανεισέρχεται στους Ιχθύς και ο Άρης αναδρομεί. Τέλος, ο Ερμής αλλάζει ζώδιο δύο φορές μέσα στον μήνα, στις 11 και τις 29 Οκτωβρίου, ενώ ο Ήλιος και η Αφροδίτη εισέρχονται στον Σκορπιό στις 23 του μηνός ανήμερα της ορθοδρόμησης του Κρόνου.

Ας δούμε, όμως, με χρονολογική σειρά και με περισσότερη λεπτομέρεια τα προαναφερθέντα αξιοσημείωτα αστρολογικά φαινόμενα του μήνα:

02/10 Ο Ερμής στην Παρθένο ορθοδρομεί

Επιστροφή περισσότερης εξωστρέφειας και σταδιακό προχώρημα επικοινωνιών, συνεννοήσεων και μετακινήσεων που είχαν αναβληθεί τον προηγούμενο μήνα. Αν και επικρατεί ακόμα νοητική σύγχυση και μεγάλη ανασφάλεια που δεν επιτρέπει την άμεση και στοχευμένη δράση, τα εμπόδια μοιάζουν να ανήκουν περισσότερο στο παρελθόν και εμείς καλύτερα εξοπλισμένοι για ριζική αλλαγή νοοτροπίας! (Σελήνη εκτός ορίων, αποκλίνον ταυ-τετράγωνο Ερμή-Ποσειδώνα-Άρη και συγκλίνον τρίγωνο Ερμή-Πλούτωνα)

09/10 Πανσέληνος στον άξονα Κριού-Ζυγού με τον Πλούτωνα να ορθοδρομεί

Κορύφωση του σεληνιακού κύκλου που ξεκίνησε στις 26 Σεπτεμβρίου με τη Νέα Σελήνη στον Ζυγό η οποία μπορεί να μας έκανε να συνειδητοποιήσουμε ότι η επίτευξη ισορροπίας επί του παρόντος απαιτεί κάποια κοστοβόρα, κυριολεκτικά ή μεταφορικά, μεταρρύθμιση. Τώρα, με τον Πλούτωνα να ορθοδρομεί και την αντίθεση Αφροδίτης-Χείρωνα να ταυτίζεται με την αντίθεση των Φώτων, εσωτερικοί φόβοι και δαίμονες αναμεμιγμένοι με πληγωμένη αυτοαξία και αισθήματα οικονομικής μειονεξίας μοιάζουν πιο δυνατοί από ποτέ. Ωστόσο, υπάρχουν αποθέματα υπομονής και καρτερικότητας για να βοηθήσουν στη διαχείριση των όποιων φόβων και μειονεξιών (Κρόνος σε θέση σφήνας με τις αντιθέσεις Φώτων και Αφροδίτης-Χείρωνα).

11/10 Ο Ερμής εισέρχεται στον Ζυγό

Επιστροφή διλημμάτων και αμφιβολιών που διογκώνεται καθώς κάτι βαθιά μέσα μας «τσινάει» στο να κάνει την αλλαγή με ενδεχόμενο αποτέλεσμα την αδράνεια (αντίθεση Ερμή-Δία που δυσχεραίνεται από την Σελήνη στον Ταύρο, τετράγωνο Άρη-Ποσειδώνα). Η συνεργασία με κάποιο προσφιλές πρόσωπο και το μοίρασμα της ευθύνης μπορεί να βοηθήσει στην κινητοποίηση και την ανάληψη στοχευμένης δράσης (σύνοδος Ηλίου-Αφροδίτης σε μεγάλο τρίγωνο αέρα με Άρη και Κρόνο).

23/10 Ο Ήλιος και η Αφροδίτη εισέρχονται στον Σκορπιό με τον Κρόνο να ορθοδρομεί

Η συνάντηση του Ήλιου με την Αφροδίτη φέρνει στο προσκήνιο μια σημαντική αγορά ή επένδυση που βοηθάει με μια σχεδόν αναγκαστικού χαρακτήρα μεταμόρφωση ή ριζική αλλαγή. Η αλλαγή αυτή μπορεί να εκκρεμούσε τουλάχιστον από τον περασμένο Ιούνιο όταν ο Κρόνος αναδρομούσε, αν όχι από τον περασμένο Ιανουάριο όταν ο Ήλιος και η Αφροδίτη συναντιούνταν ξανά.

25/10 Ηλιακή Έκλειψη στον Σκορπιό

Ένα σημαντικό κεφάλαιο που ανοίγει ή κλείνει σε επίπεδο σχέσεων, αξιών και οικονομικών με σχεδόν αναγκαστική αλλαγή νοοτροπίας και αποτελέσματα που θα φανούν στους επόμενους μήνες και που θα γεννήσουν πολλές σχετικές ανασφάλειες (Φώτα σε σύνοδο με Αφροδίτη στην απόλυτη πτώση της Σελήνης, Ερμής σε τετράγωνο με Πλούτωνα). Όσο δύσκολο κι αν φαίνεται, η πίστη σε κάτι ανώτερο θα είναι κρίσιμη στην ικανότητα της ανθρωπότητας να ανταπεξέλθει στις όποιες δοκιμασίες φέρει αυτή η διόλου εύκολη έκλειψη (Δίας στη μοίρα της ανθρωπότητας σε χιαστό με τα Φώτα)…

29/10 Ο Ερμής εισέρχεται στον Σκορπιό με τον Άρη να αναδρομεί και τον Δία να έχει μόλις επανεισέλθει στους Ιχθύς

Αναστολή δράσης και πνεύμα βαθιάς αναθεώρησης για τους επόμενους δυόμισι περίπου μήνες. Ευκαιρία για επανεξέταση του τρόπου με τον οποίο μάχεται κανείς για τις απόψεις του και τα πιστεύω του. Μήπως ένα ακραίο πνεύμα συγχώρεσης γίνεται μέσο για τη θυσία και τη μη έκφραση του θυμού; Ειδικά για την Ελλάδα όπου η επανείσοδος του Δία στους Ιχθύς γίνεται στις 28 Οκτωβρίου, ανήμερα της εθνικής εορτής, τι ΟΧΙ θα κληθούμε να πούμε τόσο σε ατομικό όσο και σε συλλογικό επίπεδο; Με τον Άρη να αναδρομεί ταυτόχρονα σε τετράγωνο με Ποσειδώνα, μήπως θα χρειαστεί να συγκεντρώσουμε τις δυνάμεις μας ώστε να υπερασπιστούμε ιδέες, οράματα και πίστη απέναντι σε υπονομευτικές ή δόλιες κινήσεις και πρωτοβουλίες;

 

Δείτε το Ολοκληρωμένο διαδικτυακό πρόγραμμα σπουδών
της Σχολής Επιστημονικής και Ανθρωπιστικής Αστρολογίας

Newsletter εγγραφή

 

vpetritsis

Σχολιάστε

No apps configured. Please contact your administrator.

Αφήστε το σχόλιό σας !
Γράψτε το όνομά σας