2.137 ΑΝΑΓΝΩΣΕΙΣ

Του Βαγγέλη Πετρίτση, PhD

οΣεπτέμβριος σταδιακά απομακρύνεται από το κλίμα των εκλείψεων και των αναδρομών του «μακριού και καυτού καλοκαιριού» για το οποίο έχουμε μιλήσει επανειλημμένως.

Έτσι, με τις διαδοχικές ορθοδρομήσεις του Ερμή και του Άρη, ήδη από το τελευταίο δεκαήμερο του Αυγούστου, καθώς και με την ορθοδρόμηση του Κρόνου εντός της πρώτης εβδομάδας του Σεπτεμβρίου, μετράμε πλέον τέσσερις αντί για επτά ανάδρομους πλανήτες.

Με τον τρόπο αυτό, αντιστρέφεται αισθητά το κλίμα εσωστρέφειας, αναθεώρησης και ασυνήθιστων εξελίξεων που χαρακτήρισε το καλοκαίρι. Αυτό θα γίνει ακόμη πιο αισθητό από τις 25 Σεπτεμβρίου και μετά οπότε ο Άρης επιστρέφει εντός των ορίων της εκλειπτικής. Επιπλέον, ο Σεπτέμβριος φιλοξενεί μία Νέα Σελήνη και μία Πανσέληνο στις 9 και στις 25 του μηνός, αντίστοιχα, ενώ ο Ερμής αλλάζει δύο φορές ζώδιο μέσα στον μήνα, μία στις 6 και μία στις 22 Σεπτεμβρίου. Τέλος, η Αφροδίτη, ο Άρης, ο Ήλιος και ο ανάδρομος Χείρωνας αλλάζουν ζώδιο στις 9, στις 11, στις 23 και στις 26 του μηνός, αντίστοιχα.

Ας δούμε, όμως, με χρονολογική σειρά και με περισσότερη λεπτομέρεια τα παραπάνω αξιοσημείωτα αστρολογικά φαινόμενα του μήνα:

06/09 Ο Ερμής εισέρχεται στην Παρθένο και ο Κρόνος ορθοδρομεί

Ο Ερμής επιστρέφει στο ένα από τα δύο του «σπίτια» – το άλλο είναι το ζώδιο των Διδύμων – ώστε να μπει μια τάξη σε ζητήματα επικοινωνίας, μετακινήσεων και διαπραγματεύσεων. Μάλιστα, σε μεγάλο τρίγωνο με στάσιμο προς ορθόδρομο Κρόνο και Ουρανό σε αρχικές μοίρες γήινων ζωδίων, ξεμπλοκάρει η υλοποίηση μιας υπόσχεσης, που εκκρεμεί από τον περασμένο Απρίλιο, για κάποιο μεγάλο δώρο οικονομικό, υλικό ή πρακτικό καθώς για κάποια επιτυχημένη νέα αρχή με γερά θεμέλια για το μέλλον.

Βασική προϋπόθεση, όμως, είναι να αποφευχθούν τάσεις εκδικητικότητας και να υπάρξει προσαρμογή σε ευκαιρίες για δράσεις και πρωτοβουλίες εναλλακτικού χαρακτήρα, όπως αποκαλύπτει ο Ερμής σε σύνοδο με τον Βασιλίσκο και στην κορυφή yod με συμμετοχή Άρη-Χείρωνα.

09/09 Νέα Σελήνη στην Παρθένο με την Αφροδίτη να εισέρχεται στον Σκορπιό

Μια καινούργια αρχή σχετική με ζητήματα εργασίας, υγείας και τάξης που, όμως, δεν συμβαδίζει με τα ιδανικά μας με αποτέλεσμα να προκαλούνται αναστατώσεις ή κρίσεις λόγω της ανάγκης για περισσότερη ελευθερία δράσης σε σχέσεις και οικονομικές δοσοληψίες.

Αυτό μοιάζει να είναι το μήνυμα της Νέας Σελήνης σε αντίθεση με Ποσειδώνα και ημιτετράγωνο με Αφροδίτη, η οποία προετοιμάζεται για την αναδρομή της τον Οκτώβριο σε ζώδιο αδυναμίας και σε σχηματισμό Ταυ-Τετραγώνου με Άρη και Ουρανό. Τσακωμοί και περιστασιακή ψυχρότητα θα είναι στο πρόγραμμα αλλά σανίδα σωτηρίας θα προσφέρουν η γενναιοδωρία και η προθυμία για ριζική αλλαγή (Δίας και Πλούτωνας σε κορυφές σχηματισμών σφήνας).

11/09 Ο εκτός ορίων Άρης επανεισέρχεται στον Υδροχόο

Μετά από έναν μήνα παραμονής στον Αιγόκερω, ανάδρομος κατά το ήμισυ, ο εκτός ορίων Άρης επανεισέρχεται στον Υδροχόο για να εφαρμόσει αναθεωρήσεις σχετικές με ζητήματα συλλογικά, κοινωνικά και ιδεολογικά καθώς και με ζητήματα φιλίας, αλληλεγγύης και ανατροπής, τα οποία μπορεί να είχαν τεθεί στον πάγο από τα μέσα του περασμένου Μαΐου. Ασυνήθιστα έως και ακραία επαναστατικές ή ανατρεπτικές δράσεις ενδέχεται να προκαλέσουν τριβές και απομακρύνσεις σε σχέσεις (Άρης σε Ταυ-Τετράγωνο με Αφροδίτη και Ουρανό), αλλά τέτοιου τύπου δράσεις θα είναι μάλλον βραχύβιες (συγκλίνουσα σύνοδος Άρη με Νότιο Δεσμό).

22/09 και 23/09 Ο Ερμής και ο Ήλιος εισέρχονται διαδοχικά στον Ζυγό

Λαμπρές ιδέες και σημαντικές διαπραγματεύσεις για εξισορρόπηση, συμφιλίωση και αρμονία δίνουν καρπούς σε δύο περίπου μήνες καθώς προς το παρόν αισθήματα προσωπικής μειονεξίας και άτεγκτοι κανόνες στέκονται εμπόδιο (Ήλιος-Ερμής σε ταυ-τετράγωνο με Κρόνο στον Αιγόκερω και Χείρωνα στον Κριό).

25/09 Πανσέληνος στον άξονα Κριού-Ζυγού με συμμετοχή Χείρωνα

Πρώτη κορύφωση των ιδεών και διαπραγματεύσεων που αναφέρθηκαν στην προηγούμενη παράγραφο. Η Σελήνη στον Κριό σε σύνοδο με Χείρωνα φωτίζει αισθήματα προσωπικής μειονεξίας ή την αδυναμία ικανοποίησης προσωπικών αναγκών λόγω μιας πιθανά σκληρής πραγματικότητας που δεν αφήνει χώρο για πολλές διαπραγματεύσεις (Κρόνος στον Αιγόκερω σε κορυφή ταυ-τετραγώνου με Σελήνη/Χείρωνα στον Κριό και Ήλιο/Ερμή στον Ζυγό).

26/09 Ο ανάδρομος Χείρωνας επιστρέφει στους Ιχθύς

Η τελευταία επιστροφή του Χείρωνα στους Ιχθύς και η σχεδόν πεντάμηνη παραμονή του σε αυτό το ζώδιο (έως 18/2/2019) μας τοποθετεί σε σφαίρα επούλωσης κάποιων τελευταίων συλλογικών πληγών που προέκυψαν από απώλειες, θυσίες, μεταναστεύσεις ή υπερβολικές προσδοκίες.

προβλέψεις Σεπτέμβριος

vpetritsis

vpetritsis

Ως Διδάκτωρ Ψυχολογίας, πιστοποιημένος ανθοθεραπευτής και βραβευμένος αστρολόγος από τον Αστρολογικό Σύνδεσμο Μεγάλης Βρετανίας, ο Βαγγέλης Πετρίτσης παρέχει συνεδρίες ψυχολογικές, αστρολογικές και ανθοθεραπευτικές με βασικό γνώμονα τη διεύρυνση της αυτογνωσίας των πελατών του και την απαλλαγή τους από αρνητικές ψυχολογικές και νοητικές καταστάσεις.
Παραδίδει επίσης μαθήματα αστρολογίας διά ζώσης αλλά και διά ηλεκτρονικής αλληλογραφίας στο πλαίσιο του Προγράμματος Σπουδών Αστρολογίας που ο ίδιος έχει δημιουργήσει.
Διατελεί Πρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου Φίλων Αστρολογίας (ΠΑ.ΣΥ.Φ.Α.), ενός σωματείου που στοχεύει στη διάδοση της αστρολογικής παιδείας και έρευνας στην Ελλάδα.
Δείτε τα πλήρη στοιχεία του Βαγγέλη Πετρίτση
vpetritsis

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Thessaloniki #JobFestival 2018

Σχολιάστε

Εναλλακτικά, συνδεθείτε με...
Αφήστε το σχόλιό σας !
Γράψτε το όνομά σας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.