Προβλέψεις Σεπτεμβρίου 2022: Ο πιο ανάδρομος μήνας της χρονιάς!

0
1953

Ο πιο «ανάδρομος» μήνας της χρονιάς είναι ήδη κοντά μας! Πιο συγκεκριμένα, ο Σεπτέμβριος ξεκινά με έξι πλανήτες ανάδρομους (συμπεριλαμβανομένου του Χείρωνα) και κορυφώνεται με την αναδρομή του Ερμή από τις 10 του μηνός έως τις 2 Οκτωβρίου οπότε θα έχουμε συνολικά επτά πλανήτες ανάδρομους! Μάλιστα, τόσο η Πανσέληνος του μήνα στις 10 Σεπτεμβρίου όσο και η Νέα Σελήνη στις 26 πραγματοποιούνται μέσα στο πιο ανάδρομο σκηνικό της χρονιάς.

 

Γίνεται εύκολα αντιληπτό, λοιπόν, ότι αυτός ο μήνας θα σηματοδοτήσει μεγάλη εσωστρέφεια, διστακτικότητα και πνεύμα αναθεώρησης, σχεδόν σε όλα τα επίπεδα, και κυρίως με αφορμή την ανάγκη για ρεαλιστική προσέγγιση ζητημάτων ανάπτυξης και ανανέωσης σε σχέσεις και συνεργασίες με ό,τι διάψευση προσδοκιών μπορεί αυτό να επιφέρει (Ερμής στον Ζυγό σε αντίθεση με Δία και Ερμής στην Παρθένο σε αντίθεση με Ποσειδώνα κατά την αναδρόμηση και ορθοδρόμηση του Ερμή αντιστοίχως). Τέλος, η Αφροδίτη αλλάζει ζώδιο δύο φορές μέσα στον μήνα, στις 5 και τις 29 Σεπτεμβρίου, ενώ ο Ήλιος εισέρχεται στον Ζυγό στις 23 του μηνός φέρνοντας την φθινοπωρινή ισημερία.

Ας δούμε, όμως, με χρονολογική σειρά και με περισσότερη λεπτομέρεια τα προαναφερθέντα αξιοσημείωτα αστρολογικά φαινόμενα του μήνα:

05/09 Η Αφροδίτη εισέρχεται στην Παρθένο

Περισσότερη εσωστρέφεια και αυτοσυγκράτηση σε σχέσεις και συνεργασίες καθώς επαγγελματικές δράσεις και άλλες υποχρεώσεις βαραίνουν το πρόγραμμα και περιορίζουν τον διαθέσιμο χρόνο (Αφροδίτη = Άρης/Κρόνος). Τυχόν διάθεση για επούλωση συναισθηματικών πληγών και για απαλλαγή από την αίσθηση οικονομικής μειονεξίας έχει τη δυνατότητα να στεφθεί από επιτυχία (Αφροδίτη σε σύνοδο με Βασιλίσκο και ενάμισι τετράγωνο με Χείρωνα).

10/09 Πανσέληνος στον άξονα Παρθένου-Ιχθύων με τον Ερμή να αναδρομεί

Κορύφωση του σεληνιακού κύκλου που ξεκίνησε στις 27 Αυγούστου με τη Νέα Σελήνη στην Παρθένο η οποία μπορεί να έφερε άγχος και διενέξεις σε σχέσεις και συνεργασίες λόγω ξαφνικών οικονομικών βαρών ή περίεργων όρων που τέθηκαν ως προϋπόθεση για τη συνέχιση μιας σχέσης ή μιας συνεργασίας. Τώρα, με τον Ερμή να αναδρομεί επικρατεί ένα αίσθημα επείγοντος για την αναθεώρηση απόψεων και ιδεών με αφορμή το τι συνέβη τις δύο τουλάχιστον προηγούμενες εβδομάδες. Μετά από περίπου έναν μήνα θα αρχίσουν να φαίνονται τα πρώτα αποτελέσματα αυτής της αναθεώρησης η οποία θα επιτρέψει σε κάποιους να αγγίξουν κάποιο όνειρο αλλά όχι απαραίτητα με τον τρόπο που περίμεναν (Σελήνη σε σύνοδο με Ποσειδώνα και εξάγωνο με Ουρανό).

23/09 Ο Ήλιος εισέρχεται στον Ζυγό συναντώντας τον ανάδρομο Ερμή

Με την είσοδο του Ήλιου στον Ζυγό σηματοδοτείται η φθινοπωρινή ισημερία και μαζί οι τάσεις για τους επόμενους τρεις μήνες. Η συνάντηση του Ήλιου με τον ανάδρομο Ερμή φέρνει στο προσκήνιο μια «φαεινή» ιδέα ή μια σημαντική συζήτηση ή διαπραγμάτευση με αφορμή την οποία ανοίγει ένας κύκλος τουλάχιστον τεσσάρων μηνών, ο οποίος θα δώσει τα πρώτα αποτελέσματα πιο κοντά στην σεληνιακή έκλειψη της 8ης Νοεμβρίου. Για κάποιους ο κύκλος αυτός θα φέρει κάποιο «δώρο» σε υλικό, πρακτικό, επαγγελματικό ή οικονομικό επίπεδο (Αφροδίτη σε μεγάλο τρίγωνο στο στοιχείο της Γης).

26/09 Νέα Σελήνη στον Ζυγό

Μια καινούργια αρχή που στοχεύει στην επίτευξη περισσότερης αρμονίας και ανάπτυξης χωρίς ίσως να λαμβάνεται υπόψιν το σημαντικό κόστος της μεταρρύθμισης που  απαιτείται για να έρθει η ανάπτυξη (Φώτα σε αντίθεση με Δία και ενάμισι τετράγωνα με Κρόνο-Ουρανό). Καλό είναι να αργήσουν αποφάσεις σε επίπεδο σχέσεων και οικονομικών ώστε να έχουν ρεαλιστική βάση, διαφορετικά οι επιπτώσεις μπορεί να είναι δυσβάσταχτες (Ερμής ανάδρομος στην απόλυτη πτώση της Αφροδίτης και σε σύνοδο με Αφροδίτη).

29/09 Η Αφροδίτη εισέρχεται στον Ζυγό

Αίσθημα τάξης και αρμονίας σε σχέσεις και συνεργασίες ακόμα κι αν αυτό σημαίνει ότι ο χωρισμός ή η διεκδίκηση περισσότερου χώρου είναι η μόνη λύση (Σελήνη σε Ταυ-Τετράγωνο με Κρόνο και Ουρανό).

Δείτε το Ολοκληρωμένο διαδικτυακό πρόγραμμα σπουδών
της Σχολής Επιστημονικής και Ανθρωπιστικής Αστρολογίας

Newsletter εγγραφή

 

vpetritsis

Σχολιάστε

No apps configured. Please contact your administrator.

Αφήστε το σχόλιό σας !
Γράψτε το όνομά σας