Προβλέψεις Σεπτεμβρίου 2016 | Εκλείψεις και Δίας στον Ζυγό

5
4057

Του Βαγγέλη Πετρίτση, PhD

Ο Σεπτέμβριος, ως μήνας εκλείψεων, χαρακτηρίζεται από κορυφώσεις διαδικασιών, συνδέεται άμεσα με τις εκλείψεις που έχουν ξεκινήσει από τον Μάρτιο του 2015 και υποδέχεται ένα από τα πιο σημαντικά αστρολογικά γεγονότα της χρονιάς: την είσοδο του Δία στον Ζυγό.

Πιο συγκεκριμένα, ο Σεπτέμβριος φιλοξενεί μία ηλιακή έκλειψη και μία σεληνιακή. Η ηλιακή λαμβάνει χώρα την πρώτη κιόλας μέρα του μήνα στο ζώδιο της Παρθένου και η σεληνιακή στις 16 Σεπτεμβρίου 2016 στον άξονα Παρθένου-Ιχθύων με τη Σελήνη στους Ιχθύς. Μάλιστα, στον ίδιο άξονα έχουν ήδη λάβει χώρα τρεις ηλιακές εκλείψεις τον τελευταίο ενάμισι χρόνο: μία στις 20 Μαρτίου 2015 (29° Ιχθύων), μία στις 13 Σεπτεμβρίου 2015 (20° Παρθένου) και άλλη μία στις 9 Μαρτίου 2016 (18° Ιχθύων). Έπεται δε μία ακόμα και τελευταία ηλιακή έκλειψη στον ίδιο άξονα στις 26 Φεβρουαρίου 2017 (08° Ιχθύων).

Σε όλο αυτό το διάστημα των ηλιακών εκλείψεων στον άξονα Παρθένου-Ιχθύων η μοναδική σεληνιακή έκλειψη που πραγματοποιείται στον ίδιο άξονα είναι αυτή της 16ης Σεπτεμβρίου 2016 (24° Ιχθύων-Παρθένου). Άρα, το αποκορύφωμα ζητημάτων που άπτονται των εν λόγω ζωδίων, όπως η εργασία, η υγεία, η υπηρεσία και η φιλανθρωπία, φαίνεται να έρχεται αυτόν τον μήνα για να δοθεί ένα οριστικό τέλος τον Φεβρουάριο 2017. Έχει επίσης ενδιαφέρον να σημειώσουμε ότι καθ’ όλη τη διάρκεια του Σεπτεμβρίου ο Άρης θα βρίσκεται εκτός ορίων. Αυτό μας προετοιμάζει για ανάληψη δράσεων και πρωτοβουλιών που στο παρελθόν μάλλον θα ακούγονταν «τρελές» αλλά που στο παρόν μοιάζουν απαραίτητες προκειμένου να κλείσουν οι εκκρεμότητες που σηματοδοτούνται από το γεγονός ότι και οι δύο εκλείψεις του Σεπτεμβρίου γίνονται με Ερμή ανάδρομο.

Ας δούμε με χρονολογική σειρά τα πιο αξιοσημείωτα αστρολογικά φαινόμενα του μήνα:

01/09 Ηλιακή έκλειψη στην Παρθένο: το κλείσιμο ενός σημαντικού κεφαλαίου και το άνοιγμα ενός καινούργιου σε ό,τι αφορά ζητήματα εργασίας, υγείας, υπηρεσίας και εξειδίκευσης. Η συμμετοχή των Φώτων σε Ταυ-Τετράγωνο με Άρη-Κρόνο-Ποσειδώνα δημιουργεί έντονη ανάγκη για λήξη δράσεων ή για παραίτηση από προηγούμενους στόχους, ανάγκη που παρατείνεται μέχρι 23 Σεπτεμβρίου οπότε ο Ερμής ορθοδρομεί.

09/09 Ο Δίας εισέρχεται στον Ζυγό: για τους επόμενους δώδεκα μήνες ευνοείται η επίτευξη περισσότερης ισορροπίας, αισθητικής και αρμονίας στο περιβάλλον μας. Ευκαιρίες για πρόοδο και ανάπτυξη προϋποθέτουν ριζικές αλλαγές σε σχέσεις και συνεργασίες όπως μαρτυρά το ταυτόχρονο τετράγωνο της Αφροδίτης, χορηγού του Δία, με τον Πλούτωνα.

16/09 Σεληνιακή έκλειψη στον άξονα Παρθένου-Ιχθύων: αναθεώρηση συναισθηματικών, οικογενειακών και οικιακών ζητημάτων που φέρνει μεγάλη κινητικότητα, ξύνει πληγές και ενδεχομένως προκαλεί προστριβές και συγκρούσεις όπως μαρτυρά η συμμετοχή των Φώτων σε Ταυ-Τετράγωνο με Ερμή ανάδρομο-Άρη-Χείρωνα.

22/09 Φθινοπωρινή ισημερία: Ο Ήλιος εισέρχεται στον Ζυγό και ορίζει τις τάσεις για το επόμενο τρίμηνο. Η σύνοδος που σχηματίζει με τον ευεργέτη Δία ξυπνά μεγαλεπήβολα οράματα και διάθεση για ανοίγματα και ρίσκο σε ζητήματα ταυτότητας, αυτοέκφρασης και δημιουργικότητας.

23/09 Ο Ερμής ορθοδρομεί και η Αφροδίτη εισέρχεται στον Σκορπιό: προηγούμενες καθυστερήσεις και αναβολές σε επικοινωνίες και συνδιαλλαγές λαμβάνουν τέλος και προιωνίζουν μεταμορφώσεις σε σχέσεις και συνεργασίες. Το «όλα ή τίποτα» γίνεται το σύνθημα στον έρωτα.

27/09 Ο Πλούτωνας ορθοδρομεί και ο Άρης εισέρχεται στον Αιγόκερω: η ανάγκη για μεταμόρφωση και ριζική αλλαγή είναι πιο δυνατή από ποτέ και δίνει έναυσμα για επαγγελματικές δράσεις και κατακτήσεις υψηλού κύρους. Πρωτοβουλίες από υψηλά ιστάμενα πρόσωπα μπορεί να φανούν σκανδαλώδεις.

 

Προβλέψεις Σεπτεμβρίου 2016: Εκλείψεις και Δίας στον Ζυγό

vpetritsis

5 Σχόλια

    • Για την νέα σελήνη και την πανσέληνο γράφονται ξεχωριστά άρθρα.
      Μείνετε συντονισμένη 🙂

  1. Πράγματι γράφονται ξεχωριστά άρθρα για κάθε νέα σελήνη και πανσέληνο, αλλά η νέα σελήνη μετά την έκλειψη της 16ης Σεπτεμβρίου γίνεται 1/10 τα ξημερώματα και είναι γι’αυτόν τον λόγο που δεν έχει συμπεριληφθεί εδώ.

Σχολιάστε

No apps configured. Please contact your administrator.
Αφήστε το σχόλιό σας !
Γράψτε το όνομά σας