Τα λεμόνια μπορούν να χρησιμοποιηθούν με πολλούς τρόπους, χάρη στα πολλαπλά οφέλη τους για την υγεία. Είναι πλούσια σε κιτρικό οξύ – μια μορφή της βιταμίνης C, η οποία έχει δείξει ότι βοηθά την απορρόφηση του ασβεστίου στον οργανισμό.

Επιπλέον, τα λεμόνια περιέχουν μοναδικά φλαβονοειδή, τα οποία προσφέρουν μεγάλη προστασία κατά του καρκίνου και των ελευθέρων ριζών. Τα αντιοξειδωτικά σε αυτά τα εσπεριδοειδή διασφαλίζουν το καρδιαγγειακό σύστημα και ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα.

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε τα λεμόνια για την αποτελεσματική αντιμετώπιση των λοιμώξεων του ουροποιητικού συστήματος και της δυσπεψίας.

Αν θέλετε να καλλιεργήσετε λεμόνια στο σπίτι σας, σας παρουσιάζουμε έναν εύκολο τρόπο. Το μόνο που χρειάζεστε είναι μερικούς σπόρους λεμονιών.

Αγοράστε βιολογικά λεμόνια από μια αξιόπιστη πηγή

Τα περισσότερα λεμόνια είναι εμβολιασμένα, πράγμα που σημαίνει ότι τα άγρια λεμόνια μεγαλώνουν από σπόρους. Αυτό θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί ως βάση για τον εμβολιασμό των φυτών σας.

Με αυτό τον τρόπο, θα έχετε πολλά μεγάλα και ζουμερά φρούτα.

 Διαβάστε προσεκτικά τις ακόλουθες οδηγίες:

  1. Χρησιμοποιήστε ένα μαχαίρι για να αφαιρέσετε προσεκτικά τους σπόρους από τα λεμόνια σας. Στη συνέχεια, πλύνετέ τους καλά.
  2. Χρησιμοποιώντας τα νύχια σας, διασπάστε τους σπόρους στη μέση. Στη συνέχεια, φυτέψτε τους σπόρους σε μια μικρή γλάστρα ή σε οποιοδήποτε μικρό δοχείο, για παράδειγμα μπορείτε να πάρετε ένα ποτήρι μιας χρήσης να κάνετε μια τρύπα στο κάτω μέρος για αποστράγγιση, έπειτα να τοποθετήσετε φρέσκο χώμα και να φυτέψετε τους σπόρους σας. Στη συνέχεια το ποτίζετε καλά με νερό και βάζετε μια χαρτοπετσέτα στο πάνω μέρος, την οποία ποτίζετε με νερό για να βεβαιωθείτε ότι παραμένει υγρό.
  3. Μόλις τα φυτά μεγαλώσουν αρκετά, μπορείτε να τα μεταφέρετε σε μια μεγάλη γλάστρα ή ακόμα και στον κήπο σας.

Πηγή: hippieteeppie.gr

Όμορφη Ζωή Άρθρα

Σχολιάστε

No apps configured. Please contact your administrator.

Αφήστε το σχόλιό σας !
Γράψτε το όνομά σας