Radha C. Luglio | Τάντρα, Η μεταμόρφωση της Σεξουαλικότητας

0
12811

Μία υπέροχη συνέντευξη της Radha για το ταξίδι της:
“Ωστόσο, όταν τελικά δοκίμασα να οδηγήσω μαθήματα που είχαν να κάνουν μόνο με τον διαλογισμό και την ενέργεια, συνειδητοποίησα ότι ήταν δύσκολο, οπουδήποτε η σεξουαλική ενέργεια ήτανε μπλοκαρισμένη ή καταπιεσμένη.
Έτσι ξαναρώτησα τον εαυτό μου τι με συνεπήρε περισσότερο από όλα όταν πήγα στον Osho; Και η απάντηση ήτανε ξεκάθαρη. Η Σεξουαλικότητα!”

 

Πες μας για την ζωή σου σαν αναζητητής, δασκάλα Τάντρα και σαν Radha…

Γεννήθηκα στη Νάπολη, σε μία θα έλεγα θρησκευόμενη οικογένεια η οποία με έστειλε σε ένα σχολείο με καλόγριες. Ήμουν ένα σκεπτόμενο μικρό κορίτσι και έτσι πολύ σύντομα, άρχισα να αμφισβητώ το συνηθισμένο μοτίβο της ζωής, ότι δηλαδή κάποια στιγμή απλώς παντρευόμαστε και φέρνουμε παιδιά στον κόσμο.

Ήμουν πολύ ζωντανή, με ξέχειλη σεξουαλική ενέργεια και σύμφωνα με την θρησκεία μου αυτό ήταν ξεκάθαρα λάθος. Έτσι μπερδεύτηκα, διχάστηκα μεταξύ αμαρτίας και ζωντάνιας.

Τελικά στα τέλη της δεκαετίας του 60 επέλεξα τον δρόμο που πολλοί έπαιρναν εκείνο τον καιρό τον δρόμο του hippie ταξιδευτή. Έκανα μόνη μου ωτοστόπ στην Ευρώπη, είχα όλων των ειδών τις περιπέτειες, ακόμα και ψυχεδελικές, αλλά πάνω από όλα έψαχνα για ένα διαφορετικό κόσμο.

Στα 19 μου, το 1974 , βρήκα τον εαυτό μου στην Ινδία με τον Osho. Αποφάσισα να πάω εκεί αφού άκουσα για τον Osho από ανθρώπους που τον είχαν συναντήσει. Όταν έφτασα, αυτό που με συνεπήρε περισσότερο σε αυτόν τον “πνευματικό” άνθρωπο (δεν γνώριζα καν τι σημαίνει να κάνεις διαλογισμό ή το να έχεις έναν γκουρού) ήταν ο απλούστατος τρόπος που μιλούσε για την σεξουαλικότητα, με πολύ ευλάβεια σαν κάτι ιερό.

Θεωρώ τον εαυτό μου τυχερό γιατί παρά τις πεποιθήσεις μου και την καταπίεση, ήμουν ακόμα νέα και φρέσκια και αυτό μου επέτρεπε να ξεκλειδώνω με ευκολία. Σε αυτό το σημείο της ζωής μου πρακτικά δεν είχα να χάσω τίποτα! Ίσως λόγω της νεαρής μου ηλικίας, ο Osho σχεδόν αμέσως με έβαλε “κάτω από τα φτερά του”.

Συνήθιζε να γελάει μαζί μου όταν με έβλεπε να πηγαίνω με όλα τα σοβαρά μου προβλήματα!

Εκείνη την περίοδο ήταν ακόμα εύκολο να τον συναντήσουμε προσωπικά, ήμασταν περίπου 50 άνθρωποι, 30 Ινδοί και 20 δυτικοί. Από την πρώτη στιγμή και μετέπειτα, το να είμαι με τον Osho ήταν σαν να ερωτευόμουν ξανά και ξανά. Δεν μπορώ να το εξηγήσω, ήταν μία αίσθηση σαν μία τρελή αγάπη. Είχα πάει εκεί με ένα Γερμανό sannyasin ο οποίος ήθελε να φύγουμε αμέσως και να πάμε στην παραλία, στην Γκόα. Ωστόσο ο Osho με σταμάτησε και είπε “μείνε, εγώ είμαι ο ωκεανός σου.”

Έτσι έμεινα στην Πούνα, αργότερα τον ακολούθησα στην Αμερική και επέστρεψα πάλι στην Πούνα όταν γύρισε και εκείνος, όπου έμεινα έως το1992. Συνέχισα να επισκέπτομαι την Πούνα κάθε χρόνο, έως το 2001,δούλευα και έκανα trainings. Ακόμα και τώρα επιστρέφω, αν και κάποιες φορές μόνο για μια μέρα.

Πώς ξεκίνησες να διδάσκεις Τάντρα;

Κάποια στιγμή ο Osho μου ζήτησε να εκπαιδευτώ για να γίνω θεραπεύτρια Primal. Ένα
απόγευμα επισκέφθηκα τα chambers , τα υπόγεια ηχομονωμένα δωμάτια όπου κάναμε
όλα τα γκρουπ κάθαρσης, και είπα “για όνομα του θεού,όχι!, προτιμώ να καθαρίζω τα
πατώματα!”. Πραγματικά δεν θέλω να συμμετέχω σε αυτό το training, με όλες αυτές τις κραυγές, τις φωνές για την κάθαρση- με ανθρώπους που εκφράζουν ολόκληρη την τρέλα τους.

Προτιμώ να κάνω διαλογισμό και να κουτσομπολεύω στο commune. Δεν ήθελα να μπω στον κόσμο της θεραπείας. Έτσι όσα χρόνια έμεινα στην κοινότητα πάντα καθάριζα, στον φούρνο, στην κουζίνα και σε πολλές άλλες δουλειές. Βρέθηκα επίσης στο εσωτερικό συμβούλιο της κοινότητας για μία συγκεκριμένη περίοδο στην Πούνα 2.

Οπότε βασικά η δουλειά μου με την Τάντρα ξεκίνησε αργότερα, δύο η τρία χρόνια αφού ο Osho άφησε το σώμα του, και πάντα η προσέγγιση μου ήταν περισσότερο διαλογιστική παρά θεραπευτική.

Πες μας για την δουλειά σου, για τη μέθοδο σου. Η Τάντρα είναι ένα τεράστιο θέμα που σημαίνει πολλά πράγματα, κάτι το οποίο ο καθένας το ζει με διαφορετικούς τρόπους. Οπότε τι είναι η Τάντρα σύμφωνα με την Radha;

Η Tantralife ξεκίνησε με την τεράστια επιρροή που είχαν οι ομιλίες του Osho για την Τάντρα σε εμένα. Τον δεύτερο χρόνο μου στην Ινδία ο Osho μου ζήτησε να γίνω επίσημος διερμηνέας για τους Ιταλούς που ήθελαν sannyas και επίσης μου προσέφερε την σπάνια ευκαιρία να είμαι σαν ενδιάμεσος στα energy transmissions που έκανε με τους ανθρώπους.

Σε αυτές τις εμπειρίες αισθάνθηκα ότι υπήρχε μια πολύ δυνατή σύνδεση μεταξύ της σεξουαλικής ενέργειας και της ενέργειας γενικά. Ο Osho απλά με καλούσε να ..δώσω .. την αγάπη μου σε ένα συγκεκριμένο σημείο στο σώμα κάποιου ατόμου. Έκλεινα τα μάτια μου και αισθανόμουν τρελά συναισθήματα, που ήταν πολύ κοντά σε οργασμικές αισθήσεις. Βασικά ήταν πραγματικοί οργασμοί, αλλά δεν ήταν απαραίτητα επικεντρωμένοι στο κάτω μέρος του σώματος, αν και ξεκινούσαν από εκεί. Ήταν κάτι πολύ δυνατό και συνδεόταν με το ξύπνημα της σεξουαλικής ενέργειας και την διεύρυνσή της.

Το να κάνεις σεξ συνήθως σημαίνει να «αδειάζεις»  την ενέργεια σου, και να φτάσεις σε ένα στόχο. Ο Οργασμός συνήθως σημαίνει να δημιουργήσεις μια «ένταση», να φτάσεις σε ένα κορύφωμα και μετά τελειώνει. Ωστόσο, μετά τις οργασμικές εμπειρίες που είχα στην μεταφορά της ενέργειας σαν ενδιάμεσος του Osho, το αισθανόμουνα πάντα τελείως διαφορετικό. Ακόμα και όταν ήμουνα σε σχέση ή απλά έκανα έρωτα με έναν άντρα, η τάση μου ήταν πάντα να παρακολουθώ την όλη διαδικασία από μέσα. Αυτές οι εμπειρίες με τον Osho ήτανε πάντα το στήριγμα μου, κάτι το οποίο με ολοκλήρωνε.

Γυρνώντας και πάλι πίσω στην ιστορία μου σαν δασκάλα Τάντρα, μερικά χρόνια αφού έφυγε ο Osho από το σώμα του, αποφάσισα να πάω «πίσω, μέσα στον κόσμο» εάν μπορώ να το πω με αυτό τον τρόπο. Έτσι ρώτησα τον εαυτό μου: «Ποιό θα είναι το ιδανικό επάγγελμα γιά εμένα; Τί μπορώ να κάνω και τι γνωρίζω;» Πάντα μου άρεσε πολύ να είμαι με ανθρώπους, είχα περιέργεια για τους ανθρώπους, για τις εμπειρίες τους και τον δρόμο τους. Έτσι μία από τις απαντήσεις ήτανε να δουλέψω με τους ανθρώπους. Και, γνώριζα τι είναι η ενέργεια, αισθάνομαι σαν στο σπίτι μου με την ενέργεια.

Ωστόσο, όταν τελικά δοκίμασα να «οδηγήσω μαθήματα» που είχαν να κάνουν μόνο με τον διαλογισμό και την ενέργεια, συνειδητοποίησα ότι ήταν δύσκολο οπουδήποτε η σεξουαλική ενέργεια ήτανε μπλοκαρισμένη ή καταπιεσμένη. Έτσι ξαναρώτησα τον εαυτό μου τι με συνεπήρε περισσότερο από όλα όταν πήγα στον Osho; Και η απάντηση ήτανε ξεκάθαρη «Η Σεξουαλικότητα»!

Τότε δημιούργησα ένα δρόμο βασισμένο στην προσωπική μου εμπειρία και σταδιακά ανέπτυξα ένα trainning, το οποίο ξεκινάει από το ξύπνημα του σώματος, το ξύπνημα της σεξουαλικότας, μετά πηγαίνουμε στις αισθήσεις, στην ενέργεια και στην εξερεύνηση διαφορετικών πλευρών της σεξουαλικότητας, και τελικά φτάνουμε σε μία πιο λεπτοφυή δουλειά: αυτή του διαλογισμού και της ενέργειας της πνευματικότητας.

Ο Osho μιλάει για την Τάντρα όχι μόνο σαν μία σεξουαλική ενέργεια που μπορεί να μεταλλαχθεί, αλλά και σαν τρόπο ζωής, σαν μία συνειδητή αποδοχή σε οτιδήποτε μας φέρνει η ζωή, σε τέτοιο βαθμό ώστε οτιδήποτε συμβαίνει στην καθημερινότητα μας μπορεί να γίνει Ταντρική εμπειρία. Και σύμφωνα με αυτό το κύμα, «ότι τα πάντα είναι Τάντρα» υπάρχουν πολλοί που προσφέρουν όλων των ειδών τα σεμινάρια, δίνοντας τους την ετικέτα «Τάντρα». Μπορείς να μιλήσεις για αυτό;

Είναι αλήθεια ότι κάποια στιγμή ο Osho είπε ότι η Τάντρα είναι για όλους, αλλά είναι επίσης αλήθεια δυστυχώς, ότι αυτή την στιγμή τα πάντα έχουν γίνει Ταντρικά και μερικές φορές με τέτοιο τρόπο που σε κάνει να αναρωτιέσαι, ειδικά με ορισμένες διαφημίσεις… Για παράδειγμα η λέξη Τάντρα χρησιμοποιείται για όλων των ειδών τα πράγματα: μασάζ, μπλουζάκια, αναψυκτικά, ακόμα και σεμινάρια που δεν έχουν καμία σχέση. Ανάμεσα στους δασκάλους Τάντρα υπάρχουν αυτοί που προτείνουν μία ασκητική έκδοση της Τάντρα και αυτοί που, σε αντίθεση, προσφέρουν τεχνικές για υγιή σεξουαλικότητα οι οποίες δεν έχουν καμία σχέση με διαλογισμό.

Η Τάντρα είναι ακριβώς αυτό :
«να αποδεχτείς τον εαυτό σου
ολοκληρωτικά
όπως είσαι
και να μην κάνεις
τίποτα
που δεν το αισθάνεσαι
σωστό για εσένα .»
Πες μου για την Tantralife.

Οι περισσότεροι άνθρωποι θεωρούν ότι η Τάντρα είναι περιορισμένη στο να μάθουν καλύτερο σεξ. Ονόμασα την δουλειά μου Tantralife επειδή θέλω να φέρω μαζί τα ζητήματα της καθημερινότητας, με την πνευματικότητα και την σεξουαλική ενέργεια. Το όνομα Tantralife δηλώνει ότι δεν είναι κάτι το οποίο χρειάζεται να μείνει στην κρεβατοκάμαρα αλλά έχει να κάνει με ενεργειακή μεταμόρφωση, η οποία είναι ο πυρήνας και η υποστήριξη της δημιουργικότητας σας για όλες τις αλλαγές στην ζωή.

Ποιά είναι η διαδικασία; Τι να περιμένουν οι άνθρωποι που έρχονται στα σεμινάρια σου;

Ίσως είναι καλύτερα εάν δεν προσδοκούν τίποτα! (γέλιο)

Η δουλειά είναι πολύ απλή και είναι κεντραρισμένη στην διαισθητική πλευρά του εγκεφάλου, τραβώντας την προσοχή από την λογική πλευρά και δημιουργώντας ισορροπία.

Κάποιες φορές  ίσως να είναι δύσκολο επειδή έχουμε συνηθίσει να εκλογικεύουμε τα πάντα και, όταν βρίσκουμε τον εαυτό μας σε επαφή με τα συναισθήματα μας και την σεξουαλική μας ενέργεια και παράλληλα μας δίνεται ολοκληρωτική ελευθερία να τα ακολουθήσουμε, μερικές φορές δεν ξέρουμε τι να κάνουμε και φοβόμαστε.

Η σεξουαλική ενέργεια βρίσκεται στον πυρήνα του κέντρου μας, οπότε η δουλειά είναι να έρθουμε πίσω στον εαυτό μας. Χρησιμοποιώ πολλούς διαλογισμούς του Osho, κάποιους διαλογισμούς που έχω δημιουργήσει εγώ, όπως επίσης πολύ κίνηση, χορό, ασκήσεις συνειδητότητας, διάφορες τεχνικές.

Εάν είχες να διαλέξεις μόνο μία λέξη για την Τάντρα ποιά θα ήταν;

Αγάπη

Η Radha θα είναι στην Αθήνα, το Σάββατο 15 και Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2022
για ένα μοναδικό σεμινάριο
Τάντρα “Το ρίσκο του να είσαι χαρούμενος
Μια πρόσκληση να διευρύνουμε τις αισθήσεις μας!

 

Κράτηση θέσης >>

 

Newsletter εγγραφή

 

Όμορφη Ζωή Άρθρα

Σχολιάστε

No apps configured. Please contact your administrator.

Αφήστε το σχόλιό σας !
Γράψτε το όνομά σας